Προς το περιεχόμενο

WMD Geiger Counter


blue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αυτό το έχει κανείς υπόψην του? εγώ δεν το έχω δοκιμάσει αλλά με ψήνει για τέτοιες φάσεις..

 

Μόλις παραιτήθηκα από τη διήμερη προσπάθεια να το δαμάσω  ;D

 

Είχα σκοπό να το αγοράσω και την τύχη να το δανειστώ για να το δοκιμάσω εκτενώς, αλλά δεν κατάφερε καθόλου να ανταπεξέλθει στις (ομολογουμένως μεγάλες) προσδοκίες μου.

 

περιέχει 252  "Presets κυματομορφών" ενω μπορούμε να παρέμβουμε στις παραμέτρους Gain, Volume, Tone (το tone απενεργοποιείται με διακόπτη), Sample Rate και Bit Depth. Ένας επιπρόσθετος διακόπτης εναλλάσσει 2 λειτουργίες του Bit Depth knob, μίας ως bit crusher και της 2ης ως φιλτρο.Επιπλέον, διαθέτει και τη δυνατότητα χρήσης expression pedal ή LFO για τον ελεγχο των Sample Rate και Bit Depth.

 

To πρόβλημα είναι οτι ενώ παραχωρεί πραγματικά ΑΠΕΙΡΟΥΣ συνδυασμούς όλων αυτών των παραμέτρων, πρέπει να ψάξεις πάρα πολύ για να βρεις οριακά χρήσιμους ήχους. Τα knobs αλληλεπιδρούν με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό που άκουσα περισσότερο από το πετάλι να είναι είτε σκέτος θόρυβος που δεν "ακουει" την κιθάρα είτε κάποιο πολύ επιδραστικό φίλτρο (σαν ring modulator) που δεν περιέχει νότα ;D.

Μάλιστα στην αρχή θεώρησα οτι το πετάλι είναι χαλασμένο γιατί μου πήρε αρκετή ώρα για να το κάνω να βγάλει ΚΑΙ νότες :D

Και αυτά που έβγαζαν νότες δεν υπάκουαν πάντα στην κιθάρα (πχ μπορεί να έπαιζε ήχος στη Μι αλλά όχι στην επόμενη νότα κλπ)

 

Θεωρώ οτι ξεφεύγει πάρα πολύ από τη φιλοσοφια ενός πεταλιού, καθώς υπολογίζω οτι η πολυπλοκότητα των ρυθμίσεών του είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε πεταλιέρα και οτι οι άπειροι συνδυασμοί του δεν μπορεί να ενδιαφέρουν κανέναν απολύτως. Νομίζω οτι το πρόβλημα εγκειται στο γεγονός οτι "εδωσαν" στους χρήστες μια τεράστια παλέττα ήχων, πολλοί λίγοι εκ των οποίων ταιριάζουν ακόμα και στο πιο ακραίο παίξιμο.

 

Στα θετικά : αυτοί οι λίγοι ήχοι που "τρώγονται" είναι πραγματικά ενδιαφέροντες (για μένα). Κάποιοι σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις θυμίζουν χαλασμένες παιχνιδομηχανές (και γίνεται να παίξεις αναγνωρίσιμη μελωδία πάνω τους), ενώ υπάρχουν πραγματικά τόνοι distortion που συνδυάζονται με πολύ χρήσιμο τρόπο με τα φίλτρα του. Ευχάριστη έκπληξη μου προξένησε το γεγονός οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν distortion-fuzz πετάλι (για περιορισμένα είδη πάντα).

 

Από τη συγκατοίκηση μαζί του συγκρατώ τα θετικά και κατευθύνομαι προς τη civilian version που περιορίζει την παραμετροποίηση σε 32 presets (16 wave tables και άλλα τόσα lo-fi), κοστίζει τα μισά χρήματα και θεωρώ (ελπίζω) οτι θα γίνεται να βγάλεις άκρη :D, δηλαδή θα περιλαμβάνει τους ήχους που βγάζουν νότα, αλλά παρουσιάζουν και τη χρήσιμη καφρίλα του bit crushing.

 

Για τα πλήρη specs και των δύο :

 

http://wmdevices.com/geiger.php

http://wmdevices.com/gcci.php

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

 

πολύ χρήσιμο review blue και δυστυχώς όπως το φοβόμουν..δύσκολα βρίσκεις ένα χρήσιμο ήχο λοιπόν κι αυτόν έχοντας περάσει από τόσους άλλους μη χρήσιμους "χαλασμένους" ήχους..άραγε, η μικρή εκδοχή να ναι πιο ευέλικτη και με μικρότερη γκάμα μη χρήσιμων ήχων; είδωμεν

αυτό πάντως μοιάζει πιο απλό, πιο μουσικό, πιο εύχρηστο με την σωστή δόση "τρέλας" και σημαντικά φθηνοτερο..να το έχει κανείς άραγε;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ χρήσιμο review blue και δυστυχώς όπως το φοβόμουν..δύσκολα βρίσκεις ένα χρήσιμο ήχο λοιπόν κι αυτόν έχοντας περάσει από τόσους άλλους μη χρήσιμους "χαλασμένους" ήχους..άραγε, η μικρή εκδοχή να ναι πιο ευέλικτη και με μικρότερη γκάμα μη χρήσιμων ήχων; είδωμεν

 

εντάξει δεν είναι και review, μια πρώτη επαφή με το πετάλι ήταν. Του αξίζει πολύ περισσότερο ψάξιμο αλλά χρειάζεται (σοβαρά) να κρατάω σημειώσεις για να ανατρέχω σε ρυθμίσεις. Αυτό που μπερδεύει πολύ περισσότερο τα πράματα και ξέχασα να αναφέρω είναι οτι ο ήχος του αλλάζει δραματικά με την παραμικρή κίνηση του volume pot της κιθάρας.

 

Κοιτάζωντας τα wave tables των 2 πεταλιών, αναγνωρίζω οτι η πολιτισμένη έκδοση (πολύ πετυχημένος όρος btw) περιέχει τους περισσότερο "κιθαριστικούς ήχους" πάντως. Αναβάλλω την παραίτηση πάντως γιατί πρόκειται για ενα τεράστιο παιχνίδι σε πολύ μικρή συσκευασία, απλά είναι κουραστικό να συνειδητοποιείς οτι μετά από ώρες δεν έχεις παίξει κιθάρα, αλλά γεννήτρια θορύβων με φίλτρα.

 

Τονίζω οτι δεν είναι αντιπροσωπευτικό το review, χρειάζομαι πολύ περισσότερο χρόνο για να το κατανοήσω και να το χειριστώ, οπότε δεν θέλω να αποθαρρύνω κάποιον από το να το δοκιμάσει. Ήθελα απλά να σημειώσω οτι οι ήχοι που μου φάνηκαν χρήσιμοι είναι λίγοι σε σχέση με το σύνολο των πραγματοποιήσιμων και όχι λίγοι γενικά :)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έγραψα και 1 πρόχειρο κλιπ που περιέχει το 1/οο των ήχων του :)

 

Στο 1ο ριφ η επίδραση του φίλτρου αλλάζει με την παραμικρή αλλαγή στην πενιά, στο 2ο δείχνω ένα οριακό bιt crushing που διατηρεί λίγο την έννοια της νότας και στο τρίτο φοράω Oakley  8)

 

fender tele->WMD GC->tech21 blonde (καθαρό)-> κάρτα ήχου

WMD-GC-3.mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Οι παρατηρήσεις του μυώδους συναδέλφου συμπίπτουν με τις δικές μου. Το πετάλι αυτό μου το είχε δανείσει ο βετεράνος bloody-sunday πριν το δώσω στον blue. Τις λίγες ημέρες που το δοκίμαζα (τι περισσότερες μέρες τις πέρασε στο κουτί του) πολύ σπάνια κατάφερα να βγάλω νότα. Τις περισσότερες φορές έπαιζε μια δική του συχνότητα (ως επί το πλείστον ενοχλητική) ανεξάρτητα από το τι έπαιζα εγώ. Με λίγα λόγια, δεν κατάφερα (στην πλειοψηφία των settings) να βγάλω ένα χρήσιμο ήχο. Με τον όρο "χρήσιμο" δεν εννοώ εύηχο (καθώς αυτό είναι υποκειμενικό) αλλά με την έννοια του να αλλάζει η νότα όποτε θέλω εγώ και όχι όποτε θέλει αυτό.  ;D

 

@blue, εσύ ήσουν η ελπίδα μου να το κάνεις να παίξει. (ίσως είχες καλύτερα αποτελέσματα με  maple ταστιέρα. )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα επεκτείνω λίγο τον ορο του χρήσιμου ήχου για να μην υπάρχει παρεξήγηση από όσους δεν το έχουν δοκιμάσει :

 

όπως ένα fuzz factory έχει τη δυνατότητα να παίζει σαν ιδιαίτερο fuzz, αλλά ΔΕΝ το αγοράζουμε για αυτό, αλλά για τα "εκτός των συνηθισμένων" που μπορεί να κάνει σε διαφορες ρυθμίσεις, έτσι και το Geiger Counter μπορεί να παίξει ΠΟΛΥ καλα σαν ιδιαίτερο distortion, αλλά αυτό που θα περιμέναμε από μία τόσο πρωτοποριακή υλοποίηση θα ήταν να μπορεί (όπως μπορεί το FF) να δωσει το κάτι παραπάνω στο πεδίο της ανωμαλίας, αλλά να είμαστε βέβαιοι οτι ακόμα παίζουμε κιθάρα ;D

 

H μετάβαση όμως από το "σχεδόν κανονικό" στο "πλήρως ανώμαλο" γίνεται πολύ απότομα και η ενδοδιαμορφωσιακή παραμόρφωση (intermodulation distortion) αποδίδεται σε ποσοστό τέτοιο ώστε είναι σχεδόν αδύνατο να δώσει μουσικό αποτέλεσμα σε διαστήματα περισσοτερο διάφωνα από 5ης. Νομίζω οτι θα ήταν πολύ χρήσιμο ένα mod που θα μπλένταρε τη φασαρία με το καθαρό σήμα σε οποιοδήποτε ποσοστό θα αποφάσιζε ο χρήστης, ώστε η φασαρία να είναι παρούσα σε συνδυασμό με τη μελωδία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσον αφορά στο WMD Geiger Counter του οποίου είμαι κάτοχος, δεν είχα ποτέ πρόβλημα να το κάνω να ακουστεί όπως το ήθελα... είναι αρκετά versatile αλλά όντως για πολύ εξειδικευμένα γούστα και παλούκι στον χειρισμό. Μπορεί να βγάλει ωραίο ήχο ενός πολύ thick distortion a la πρώιμου Marilyn Manson, "ψόφιου" overdrive με χαμηλά sample rates a la Radiohead, και άπειρους άλλους συνδυασμούς. Προσφέρεται και για απλή χρήση όπως και για ατελείωτους πειραματισμούς, όχι μόνο με κιθάρα αλλά και με συνθεσάιζερς, όπως επίσης και με τη χρήση expression pedal. (Disclaimer: δεν ξέρω αν το χρειάζομαι πια και ίσως το πουλήσω τις γιορτές - ίσως μπει στις αγγελίες, οπότε αυτό αν θέλετε το εκλαμβάνετε σαν διαφήμιση, δεν έχει όμως τέτοιο σκοπό).

 

Oι δυο συνάδελφοι ίσως δεν ενεργοποίησαν κάποιες λειτουργίες που το κάνουν πιο ήπιο... αλλάζουν την σειρά των gain stages πριν ή μετά τον bitcrusher, και ορισμένες φορές απενεργοποιούν το tone stack κάνοντας το πετάλι να κλιπάρει πιο εύκολα. Κάνουν και άλλα μυστήρια, αλλά προσωπικά ποτέ δεν άλλαζα wavetable από το πρώτο, και σαν γρήγορα shortcuts για χρησιμοποιήσιμους ήχους πάντα πατούσα τα κάτω κουμπιά και άλλαζα λίγο τα settings των επιλογέων.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν το πάρω πίσω στα χέρια μου ίσως γράψω δυο-τρια κλιπάκια, αλλά αυτό από Γενάρη και μετά...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου