Προς το περιεχόμενο

Ιδέες για ενισχυτή κιθάρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια και σας βρήκα να ακούσω καμιά γνώμη . Υπόψην δε βιάζομαι και τελικά και λόγο κρίσης μπορεί και να μη προβώ ποτέ στην αγορά νέου ενισχυτή ,αλλά δε νομίζω να σας στοιχίζει κάτι να μου πείτε την άποψή σας . Ψάχνω λοιπόν για κανάν ενισχυτή για να ακούω τις 2 μου τελεκάστερ ,μια του 67 και μια του 77-78? +μια De Armont της μέλουσας συγκατοίκου μου. Έχω έναν φέντερ deluxe 85 η αγορά του οποίου έγινε περί τα  τέλη του 80 εσπευσμένα σε περίοδο που τα όργανα ακόμα ήταν τσιμπημένα και τα λεφτά όχι πολλά . Βασικά δεν ήξερα και τι θα ήταν καλό , όχι ότι τώρα ξέρω . Φυσικά δε μιλάμε για τπτ απλησίαστο 500-600 ευρώ . Τώρα θα μου πείτε λίγα σε σχέση με τις κιθάρες ,τι να κάνουμε ,είπαμε κρίση . Εξάλλου κα οι κιθάρες αγοράστηκαν κοψοχρονιά .

Τα 2 βασικά ζητούμενα κατ εμέ

α) πεντακάθαρος ήχος ειδιικά για το πάνω μαγνήτη των τελε που σπάνια τον έχω ακούσει καλά  

β) δυνατότητα ύπαρξης δεύτερου καναλιού με εναλλαγή μέσω πετάλ που θα ήταν καλό να έχει -στο πετάλ και επιλογή ριβέρμπ

γ) να είναι κόμπακτ -όχι χωριστά ενισχυτής και καμπίνα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-Δε χρησιμοποιώ άλλα πετάλια ,ούτε επιθυμώ να αποκτήσω

-Δε θέλω ενισχυτές με πολλά καλούδια ,προγραμματισμούς κλπ

-Να αρπάζει από χαμηλές στροφές το μοτέρ  ;D- τουλάχιστον στο 2ο κανάλι του ,μη χρειάζεται να ανοίγω την ένταση στο 10

-Ο ενισχυτής παίζει κυρίως στο σπίτι ,αλλά χρήσιμο θα ήταν να μπορέσει να βγει και στη σκηνή -αν ποτέ ξαναξιωθώ -να χρησιμοποιηθεί για το προσωπικό μου ήχο

-Δεν είναι απαραίτητο να είναι καινούριος ,αλλά αν με ρίξετε στη κατηγορία των λαμπάτων ,βασική προυπόθεση  να είναι νταμάρι ,μια και δε μπορώ να ασχολούμαι με σέρβις και περιποιήσεις κάθε λίγο και λιγάκι  

 

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

στις αγγελιες γινεται Ο χαμος απο πολυ καλους ενισχυτες σε αστειες τιμες

 

εγω θα επαιρνα αυτον με κλειστα τα ματια

 

http://smart.noiz.gr/details.php?id=15940

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

De Armont

 

Εχει ενα φιλαρακι μου μια τετοια σκαφατη (στυλ 335), της εχει βαλει πανω και ενα περιεργο μαγνητη με συνθεζαιζερ, και την εχει κανει UFO. Πολυ καλη κιθαρα.

 

Πριν μερικους μηνες (2) αγορασα ενα τετοιον

 

img0180small.jpg

 

Marshall MA 100 100βατ με 4 EL 34, αλλα παρ οτι δεν εχει master volume παιζει καλα απο το 1 μεχρι το 10, εχει απιστευτα καθαρα (σαν παλιος καλος), τα βρωμικα του αποδιδουν τα Βρετανικα του ενστικτα σε σχετικα μεγαλες εντασεις (απο 4 και πανω ειναι απαιχτος) , εχει πενταλι να αλλαζεις καναλια (οχι το βαθος), και αν εχεις σκοπο παρ ολα τα γεραματα να βγεις παλι στο κουρμπετι θα σε βγαλει παντου. Ειναι γαιδουρι το μηχανημα.

Το πηρα 655 ευρω καινουριο, ειναι made in Vietnam (αλλα καλος ειναι), η tele μου κενταει μεσα κει, και τον ειδα εδω στο φορο να τον πουλαει ενας 400 ευρω ελαφρα μεταχειρισμενο.

Εγω παντως με αυτον θα μεινω...

Ριξε του μια ματια, δεν χανεις τιποτε.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ  superfunk καθόλα σεβαστή η πρότασή σου με κάποιες ενστάσεις . Ξεπέρασες το προτεινόμενο ποσό και μάλιστα σε μεταχειρισμένο  ;D. Διάβασα κάπου ότι δεν έχει καθόλου ριβέρμπ και επίσης κάποιοι προτείνουν την αλλαγή του ηχείου του με το το σελέστιον g12k-100. Θα μου πεις μπορεί οι τύποι να είναι τπτ πειραγμένοι του ιδίου φιράματος με σένα  ;)

Επίσης ,πολλά κουμπιά φίλτατε , πολλά ρε παιδί μου  ;D Τι κάνουν όλα αυτά ? Κάτι για λουπ διάβασα ,για δώσε επεξήγηση 

 

Φίλε Tsotir  γέροντας είσαι εσύ και ουχί εγώ που διάγω δεύτερη νεότητα  ;D

Ελπίζω αυτό που μου προτίνεις να μην οδηγεί σε χαρντ-μεταλ καταστάσεις ,γιατί δεν είναι στα πλάνα μου ,περισσότερο πάω σε καθαρούς ήχους και παίρνω τη βαβούρα από το τσίτωμα του ενισχυτή ,όποτε θέλω να τραβήξω προς γκαράζ καταστάσεις . Απ οτι είδα έχει ριβέρμπ ,αλλά δεν μπορείς να το ενεργο-αποενεργοποιήσεις από το πετάλι

 

Και προς τους 2 μια και είσασταν οι μόνοι που με καταδέχτηκαν . Πως τσεκάρουμε αν οι λάμπες είναι πλησίον του ορίου ζωής τους σε ένα μεταχειρισμένο ? Βρισκουμε ανταλλακτικά? Τι συντήρηση θέλει ένας λαμπάτος?

Συγνώμη από τον άνθρωπο που έχει την αγγελία ,αν ο Σούπερφανκ έχει να πει κάτι που πιστεύει ότι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη πώληση ας μου στείλει πιεμ

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατα πρωτον ο ενισχυτης που σου προτεινει ο SF ειναι αστερι. Λιγο εμενα προσωπικα με χαλαει το ενα μεγαφωνο (θα προτιμουσα δυο για δικους μου προσωπικους λογους). Εχει τρια καναλια για το λογο αυτο εχει και πολλα κουμπακια (μη χανεσαι με τα κουμπια).

 

 

Ελπίζω αυτό που μου προτίνεις να μην οδηγεί σε χαρντ-μεταλ καταστάσεις

 

Καμμια σχεση. O αλλος απο κατω εκει που βλεπεις στη φωτο μπορει, ειναι καφρομηχανημα αλλα ο marshall σε καμμια περιπτωση.

Μπορεις να πας να παιξεις με αυτο με τη Δημητρα Γαλανη και το φιλο μου το Νικο το Καρατζα.  ;D

 

γιατί δεν είναι στα πλάνα μου ,περισσότερο πάω σε καθαρούς ήχους και παίρνω τη βαβούρα από το τσίτωμα του ενισχυτή ,όποτε θέλω να τραβήξω προς γκαράζ καταστάσεις

 

Εδω με εκπλησεις δυσαρεστα.

Σε καθε περιπτωση δεν μπορεις να παιζεις με ενα μηχανημα.

Για τα βρωμικα θα σου προτεινα ενα μηχανακι.

Αυτο...

 

dsc00005small.jpg

 

...το hardwire overdrive, το οποιο διαβασα καπου μεσα δω που το προτεινε σε καποιον ο SF και θελοντας να τον τσεκαρω  ;D (ηθελα και ενα καλο overdrive) πηγα και το πηρα και ...επαθα την πλακα μου. Κανενας ενισχυτης δεν σου δινει τετοια υπεροδηγηση.

 

Το βαθος καλο θα ηταν να δουλευονταν στο ποδαρι, αλλα εγω εχω ενα danelectro στην πενταλιερα και δουλευω παντα αυτο.

 

Παντως στο θεμα ενισχυτη, και καθολου καναλι overdrive να μην ειχε, δεν ειχα και καθολου προβλημα. Ολη η ιστορια αγαπητε samy paraga παιζεται (προσωπικη μου γνωμη) στα καθαρα του και στο χαρακτηριστικο ηχοχρωμα που περνεις απο αυτα (Βρετανικη, Αμερικανικη σχολη κλπ). Ολα τα αλλα τα κανεις με τα αναλογα πενταλακια (προενισχυτες) και οχι απο την υπεροδηγηση που δημιουργει η υψηλη ενταση στον ενισχυτη. Ετσι (και σκηνικα μαλιστα) εχεις παντα τον ελεγχο της ολης καταστασης.

 

Και προς τους 2 μια και είσασταν οι μόνοι που με καταδέχτηκαν . Πως τσεκάρουμε αν οι λάμπες είναι πλησίον του ορίου ζωής τους σε ένα μεταχειρισμένο ? Βρισκουμε ανταλλακτικά?

 

Οι λαμπες (οι τελικες παντα) για να "τελειωσουν" θελουν χιλιαδες ωρες παιξιματος. Οταν σχολασουν θα το καταλαβεις. Θα σου παραμορφωνει σε χαμηλες εντασεις, θα μειωθει η ενταση και η ποιοτητα του ενισχυτη, και γενικα θα δεις και μονος...κατι θα φταιει.

 

Τι συντήρηση θέλει ένας λαμπάτος?

 

Καμμια.....  8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αντιλέγω το βασικό σε 1 ενισχυτή είναι τα καθαρά του ,αλλά εγώ έχω ένα κουσούρι ,τα θέλω όλα σεμνά και ταπεινά σα τον αείμνηστο Κωστάκη . Αδυνατώ να κουβαλάω πετάλια,μετασχηματιστές,ενισχυτές, πολύμπριζα,καλώδια κλπ . Τα θέλω όλα σε στυλ φαστ τρακ που λέει και ο Παμπούκης . 1 κουτί ο ενισχυτής και 1 κουτί η κιθάρα τα μπριζώνω  και είμαι έτοιμος . Αν είναι να κουβαλάω όλο το υπουργικό συμβούλιο θα το γυρίσω στη κλασσική μουσική  ;D

Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που θέλω κόμπακτ ,με κανάλια

Τα πολλά κουμπιά επίσης πρόβλημα ,άντε να κάθεσαι να ψάχνεις  ;D για να καταλάβεις επειδή λέγαμε πριν για τη de armont που δεν είναι η σκαφάτη που λες εσύ ,αλλά μια λεσπολοιδής-  v75 αν θυμάμαι καλά - με κουράζει με τα διπλά ποτενσιόμετρα και τα διπλά volume  ;D. Δε λέω συμπαθέστατη και διαφορετική από μια Τέλε ,αλλά σπαζοκεφαλιά για ένα μονολιθικό τύπο σα και μένα  8)

 

 

 

Με έπιασες κατευθείαν ,αλλά εκτός από Γαλάνη παίζω και στα φιλανθρωπικά γκαλά του Σάκη ,ξέρω έχω ξεπέσει ,αλλά βλέπεις έκοψε ο Γιώργης τα κονσέρτα αλληλεγγύης για το βασανισμένο λαό της Παλαιστίνης  ;D

 

 

 

 

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αδυνατώ να κουβαλάω πετάλια,μετασχηματιστές,ενισχυτές, πολύμπριζα,καλώδια κλπ .

 

Η τεχνη αγαπητε φιλε....θελει θυσιες....  ;D  :D  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά δε μιλάμε για τπτ απλησίαστο 500-600 ευρώ .

 

TWO ROCK....για αυτο που θες,

και δεν ξαναρωτας!

 

boblamia αν ξέρεις κανέναν να πουλάει two rock με 500-600 ευρώ γνώρισε τον και σε μας να χαρούμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου