Προς το περιεχόμενο

Marshall Class 5 vs VOX AC15C1


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σήμερα δοκίμασα σε μαγαζί στον κέντρο της Αθήνας τον πρώτο με μια Strat (CP 60's) κι η αλήθεια είναι οτι με εντυπωσίασε (με τα μπάσα σβησμένα σχεδόν βέβαια). Έχει αυτόν τον ήχο που προσωπικά (δεν ειμαι κι ο πλέον έμπειρος) μου έδωσε την εντύπωση οτι μ'ένα απλό overdrive μπροστά θα τα σπάει όλα (πολύ υποκειμενική έκφραση αλλα αυτή μου ήρθε).

Ωστόσο έχω ένα μεγάλο έρωτα με τη VOX (Rory Gallagher είναι αυτός) και τον AC15. Πολύ δύσκολα τον βρίσκεις στην Αθήνα όμως να τον δοκιμάσεις απ'ότι μ'ενημέρωσαν κι η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να τον διαγράψω τόσο εύκολα για χάρη του Marshall.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνεχίζω λίγο την ιστορία για να γίνω πιο κατατοπιστικός γιατί ίσως σε κάποιους να φαίνεται λίγο "άκυρη" η σύγκριση. Η αλήθεια είναι ότι θέλω έναν ενισχυτή για blues rock (από τα 60's μέχρι τις μέρες μας), λάμπα, με σχετικά λίγα βατ για live (σε bar-άκια καθότι άγνωστος ακόμα ;) ). Έχουν γύρω στα 200€ διαφορά κι αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο. Αυτά μέσες άκρες. Όποιος έχει ακούσει και τους δύο και μπορεί να πει μια γνώμη θα είναι πάνω απο καλοδεχούμενη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μου το μαρσαλακι ειναι σουπερ.ακουγεται αψογα ακομα κ χωρις ριβερμπ.καλοκατασκευασμενο στην αγγλια με οτι κ αν σημαινει αυτο.το μονο κακο ειναι οτι βρωμιζει πολυ γρηγορα(για μενα).απ την αλλη το βοξ ειναι πολυ πιο δυνατο σε ενταση αλλα μου βγαζει την αποψη οτι ειναι φτηνοκατασκευη...

fender k agios o theos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

'Εχω την εντύπωση οτι ο VOX έχει μεγαλύτερη ευκρίνεια στα overdive. Χτυπάς δηλαδή μια συγχορδία και ακούς όλες τις νότες καθαρά, ενώ στο Marshall από ένα σημείο γινόταν κάπως δύσκολο αυτό. Ίσως να φταίει και το κακό EQ που χει ο Marshall (το θέμα με τα μπάσα). Από την άλλη επειδή δεν έχω δοκιμάσει τώρα τελευταία τον VOX, θέλω να ξανακούσω το overdrive του, το σημείο που "σπάει" κλπ κλπ. Για τα καθαρά του ξέρω, όπως και για το overdrive του Marshall.

Είναι όντως δίλημμα ή μόνο εμένα μου φαίνεται τέτοιο; (μαλλον το δεύτερο....  :-\)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Δεν έχω άποψη για το marshallάκι καθώς δεν το έχω παίξει αλλά έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλα τα 5άρια "της σειράς", η άποψή μου είναι ότι δεν μιλάμε για κανονικούς ενισχυτές αλλά για practice ενισχυτές οι οποίοι μπορούν υπό συνθήκες να "γράψουν" ωραία.

Ο AC15 όμως... είναι κανονικός ενισχυτής για live και πρόβες με άλλα όργανα.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει περιθώριο κανονικής σύγκρισης. Αν ήταν να έχω έναν απο τους 2 θα είχα τον vox.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μαρσαλακι το ακουσα προσφατα και εξεπλαγην.Καμια σχεση με τους αλλους ενισχυτες της ιδιας κατηγοριας...Ειναι αξιοπρεπεστατο και οχι μονο απο θεμα ηχου.Υστερη σε ενταση ομως...καλυτερα για μικρα λαιβ κατι σε 15 watts.Ο vox ειναι επισης πολυ ωραιος αλλα ισως χρειαστει να του κανεις καποιες αλλαγες για να "κατσει ο ηχος στ'αυτια σου".Προσωπικα δεν θα εκανα την συγκριση....αλλο το ενα και αλλο το αλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υφίσταται όντως θέμα με τα μπάσσα του Class-5 και ειδικά σε κιθάρες με humbuckers.Το knob για τα μπάσσα λειτουργεί περισσότερο σαν on/off διακόπτης... ;D Ο ενισχυτής κατα τα άλλα είναι εξαιρετικός.Βέβαια -όπως σε όλους τους λαμπάτους- δυστυχώς για να αποδώσει "φυσικό" overdrive θα πρέπει να τον "τελικιάσεις" και μετά από καμμιά ωρίτσα πολύ πιθανό να βρίσκεσαι στο κρατητήριο με..."πολυπολιτισμική παρέα"  ;D Με άλλα λόγια,ΔΕΝ είναι practice-amp,είναι ένας κανονικότατος ενισχυτής.

 

Τον VOX δεν έχει τύχει να τον δοκιμάσω,οπότε δεν έχω ιδέα.

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build Space-based Weapons against Aliens and all of it is a lie..."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ενισχυτες ειναι εντελως διαφορετικης σχεδιασης,wattage & φιλοσοφιας και εχουν και διαφορετικα ΜΕΓΑΦΩΝΑ (12αρι & 10αρι),δεν συγκρινονται γιατι απλα ειναι εντελως αλλου παππα ευαγγελιο ο καθενας....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω τον vox ισχύει αυτό που λες για τη βρώμα και παίζει φοβερά με ένα drive μπροστά

στείλε πμ αν θες να τον ακούσεις

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου