Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση πεταλιών - μωρή κοντούλα καστομιά


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Happy New Year πήπολ!

 

Έχω ερώτηση cyberjohn-ική για ένα "πρόβλημα" μάλλον κοινό. Δυστυχώς η Αναζήτηση δε με διαφώτισε.

Θέλω πολύ κοντό (πολύ κοντό όμως) καλώδιο για συνδέσω μεταξύ τους δύο πετάλια. Είχα στο μυαλό μου ένα τέτοιο adapter, αλλά τα διάολια αυτά απ'ότι διαβάζω ζορίζουν πολύ τις υποδοχές επειδή λέει σπάνια έως ποτέ οι κάθετες πλευρές των πεταλιών είναι εντελώς κάθετες. (Άκου να δεις προβλήματα...)

 

Εν ολίγοις, κοντότατο καλώδιο, τοσοδούλια jacks, δε θα πολυασχοληθώ με 'ντερνέτια και ηΜπέη, πού στην Αθήνα μας φτιάχνουν ένα τέτοιο;

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επιστρέφω στη βασιλόπιτα. 8)

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στο guitar store φτιαχνουν lava cables με το μετρο (αγοραζεις τα βύσματα και το κομμάτι καλωδίου που σε ενδιαφέρει).

 

http://www.lavacable.com/lava.html

 

(πάτα στο "Mini ELC DIY Soldered Pedal Board Kit")

 

Το ιδιο γινεται και με τα  george L νομίζω.Ολα αυτά φαντάζομαι οτι θα υπάρχουν και στα περισσότερα μουσικομάγαζα του κέντρου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά χρησιμοποιώ ή αυτά: http://coreoneproduct.com/pages/corex2web/DIYGK20index.html#1

 

ή αυτά: http://store.daddario.com/category/146538/Pedal_Board_Kit

 

Kαι τα δυο έχουν αντέξει μακροχρόνια και παροιμιώδη κακομεταχείριση, με τραβήγματα από αναδιοργανώσεις πεταλιέρας, μετακινήσεις, κοπανήματα, ηχογραφήσεις, λάιβ, συνεχείς μετακινήσεις 2 φορές την εβδομάδα σε προβάδικα μέσα σε βαν κλπ. Τα φτιάχνεις μόνος σου χωρίς soldering με μια εύκολη διαδικασία που θα τη συνηθίσεις πολύ γρήγορα. Δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ, αν και περίμενα ότι κάποια στιγμή θα παραδώσουν το πνεύμα. Στα solderless υπάρχουν όντως και οι λύσεις της George L (για την οποία δεν έχω καλή γνώμη από πλευράς αξιοπιστίας και ήχου) και της Lava Cable (εξαιρετική).

 

Αν θες να είναι κολλημένα και εξ ορισμού πιο ανθεκτικά, ζητάς από μαγαζιά του κέντρου να σου φτιάξουν από διάφορα επώνυμα (πχ. Evidence, Μοgami ή από οποιαδήποτε άλλη μάρκα), τα φτιάχνεις μόνος σου ή αγοράζεις έτοιμα όπως πχ. τα Hosa

(http://www.hosatech.com/product/68538/CPE-112/_/Guitar_Patch_Cable%2C_Hosa_Right-angle_to_Same%2C_12_in) που έχω κι εγώ. Η τελευταία λύση έχει το χειρότερο value for money αλλά γενικώς τα soldered έχουν την μεγαλύτερη αξιοπιστία.

 

Τα Hosa τα βρίσκω σε μαγαζιά δεξιά-αριστερά, τα Core X2 τα αγοράζω από εδώ: http://www.degierguitars.com//webshop/product_info.php?cPath=40&products_id=141 και τα Planet Waves από εδώ: http://www.thomann.de/be/planet_waves_pwgpkit10.htm?sid=ab5c7bafa0dfab768992ccbfbd59a8be (έχουν και ανταλλακτικά plugs αν χρειάζεσαι περισσότερα).

 

Έχε υπόψη σου ότι αν θες έτοιμα, αυτά εδώ είναι ανθεκτικά και σου εξοικονομούν περισσότερο χώρο στην πεταλιέρα από τα άλλα επειδή πιάνουν μικρότερο μήκος όταν βάζεις τα πετάλια σου πλάι-πλάι:

 

d.jpg

 

Είναι και αυτά της Hosa και τα πετυχαίνω με λίγο ψάξιμο σε μαγαζιά - για ευρωπαϊκό ονλάιν δεν γνωρίζω. Σύμφωνα με αυτό που ρωτάς, αν εξαιρέσουμε το ίντερνετ στο κέντρο της Αθήνας έχουν νομίζω όλοι και έτοιμα, και κάστομ λύσεις. (Ίσως με λίγη βοήθεια ακόμη δικαιολογείται να πάει στα Λυμένα)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ενδιαφέρουσες λύσεις, σ'ευχαριστώ πολύ.

 

(και πολύ rookie απορίες αλλά τί να κάνεις, τώρα βρήκαν να ζευγαρώσουν τα πετάλια ;D)

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1000 στα core2x.Πολυ "αμασητα" καλωδια ρε παιδι μου.Το - τους ειναι οτι πιανουν λιγο χωρο παραπανω απο τα gl και τα lava.Αν ενδιαφερεσαι στηλε μου π.μ. να σου πω που θα τα βρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α οκ ρε παιδεια το λεω δημοσιως τοτες.

Εγω πηρα ενα απο το στουντιο εσωτερον στη δαφνη.

Δεν ειμαι σιγουρος αλλα παιζει και ο κουρμπης να τα εχει.

Η τιμη ειναι αντιστοιχη των lava και των georgeL.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου