Προς το περιεχόμενο

Τι προενισχυση για μπασο?


petersp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εψαξα και εδω στο forum, και εξω, και ακρη δεν εβγαλα. Πηρα αυτες τις μερες το φτηνο Para Driver δηλ το Αcoustic DI της Behringer να το δοκιμασω και μου αρεσε αρκετα (να μην παραμορφωνε μονο...). Αυτο το παραμετρικο κανει ολη τη δουλεια. Παλαιοτερα ειχα δοκιμασει το Bass DI της Behringer αλλα δεν μου πολυαρεσε. Τωρα ομως που γλυκαθηκα λεω να παρω μια σοβαρη προενισχυση και DI αλλα πια? Με οριο τα 200 περιπου αλλα και πιο φτηνα παιρνω τα εξης:

 

SansAmp Bass Driver

SansAmp Para Driver

Tech21 VT Bass (απο αυτα ειδα στο You Tube ακουγεται πολυ ωραια αλλα δεν εχει DI)

Hartke Bass Attack (εχει ενα shape control που κοβει παραμετρικα στα -20db -  θα κανει δουλεια ομως?)

Hartke Acoustic Attack (αυτο ειναι ενα φτηνοτερο ParaDriver)

Aguilar Tone Hammer

Seymour Duncan ParaNormal

 

Αν καποιος απο σας εχει ενα απο τα παραπανω ας μου πει με πια κριτηρια το πηρε και αν κανει οσα υποσχεται...

 

Thnx!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγω επελεξα το Para Driver, λογω της ευελιξιας του. Αν θελεις ηχο Ampeg, το VT Bass δεν εχει αντιπαλο. Το Para Driver δε θα σου δωσει ακριβως τετοιο ηχο, αλλα ενα πολυ μεγαλο ευρος χρησιμοτατων "χρωματισμων" που μπορεις να φερεις στα μετρα σου.  Περα απο τα παραμετρικα μεσαια, προσωπικα βρισκω το Blend του εξαιρετικα χρησιμο και μεγαλο συν σε σχεση με το VT Bass, το οποιο θα προτιμουσα να χρησιμοποιησω στο loop του LS-2 μου.

 

Επισης, το Para Driver μπορει να χρησιμοποιηθει με εξαιρετικα αποτελεσματα και σε αλλες εφαρμογες (π.χ. ακουστικη κιθαρα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για τα υπόλοιπα , αλλα είχα για κάμποσο καιρό το bass attack της hartke και σε γενικές γραμμές έμεινα πολύ ευχαριστημένος τόσο από την ευεόξία του στις συνδέσεις όσο και απο το eq του.  το shape σε συνδιασμό με τα υπόλοιπα controls σου επιτρέπει να βγάλει άπειρους ήχους αλλά στο δικό μου πετάλι τουλάχιστον έμοιαζε να καθυστερεί ενα ελάχιστο η έξοδος όταν ήταν το shape στο on. ένα δεύτερο μείον για μένα ήταν πως το harmonics control ήταν συνδεδεμενο με το bright. Στα πολύ μεγάλα + είναι πως είναι ΠΟΛΥ γερό. δεν καταλαβαίνει πρακτικά τπτ. Σε γενικές γραμμές πολυ οκ πετάλι για τα λεφτά του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις απαντησεις, μου δωσατε μια κατευθυνση. Σκεφτομουν πολυ το Hartke αλλα απ αυτα που μου ειπες μαλλον δεν... Nikoubis με το blend στο acoustic driver προσθετεις "λαμπα". Και στo Para Driver το ιδιο ισχυει?

 

Οποτε μαλλον βγαζω εξω τα 2 hartke - το acoustic attack γιατι υπαρχει το καλυτερο μαλλον σιγουρα ??? Para Driver. Kαι συνεχιζω...:

 

- Με το VT Bass μπορεις να εχεις εντελως καθαρο ηχο ή παντα εχεις λιγο overdrive?

- Το Paranormal το εχει κανεις? Ουσιαστικα ειναι η active προενισχυση της Seymour Duncan σε κουτι μαζι με DI. Μηπως εχει καποιος πειρα απο αυτην?

- Το Aguilar το εχει κανεις? Τι ακριβως κανει το AGS?

 

Μerci!  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω το Aguillar Tone Hammer λίγο καιρό ... σπιτική χρήση προς το παρόν, παρόλο που λόγω της μεταλικής κατασκευής του είναι για "σκληρή" χρήση!

 

Το μεγάλο του ατού σε σχέση με άλλα Bass DI/PreAmp pedals είναι οι ρυθμίσεις για τα μεσαία (Mid Freq & Mid Level) ... ρίξε μια ματιά στα sound clips στο site της Aguillar έχει μεγάλη ποικιλία http://www.aguilaramp.com/tonehammer_pedal_settings.htm

 

Το AGS δίνει gain/boost/overdrive όταν το ενεργοποιήσεις και ουσιαστικά σου δίνει ένα δεύτερο "δυνατότερο" ήχο με το πάτημα ενός κουμπιού!

Give bass a brain!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο με το AGS δεν το πολυκαταλαβαινω. Απ οτι λεει στο manual σου δινει μεχρι 16 db παραπανω. Ουσιαστικα δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις σ' ενα live ας πουμε σαν δευτερο ηχο απλα πατωντας το κουμπι, γιατι απλα αυτος ο ηχος θα ειναι καποια db πιο δυνατος, σωστα? Κι αν θελεις να το χρησιμοποιησσις απλα σαν booster θα πρεπει να εχεις ηδη το gain καπου συγκεκριμενα. Αρα ή θα το εχεις συνεχως ενεργοποιημενο ή οχι. Αν ειχε ενα 2ο gain για το AGS μονο θα ηταν πιο βολικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σε ενδιαφέρει, να σου προτείνω και μια (λαμπάτη) άλλη εναλλακτική.

DHA VT-1 eq

dha_vt1-eqbassdrive_001.jpg

http://www.effectsdatabase.com/model/dha/vt1/eqdrive/bass

 

Προσωπικά, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.  ;)

Και αν ενδιαφέρεσαι, σου λέω αργότερα και λίγα λόγια για αυτό.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικα και να μου πεις! Καλοδεχουμενες ολες οι αποψεις. Με χαλαει λιγο η εμφανιση (αμαν πια αυτη η μοδα με τα χειροποιητα σε εμφανιση πεταλια :P - it sucks!). Και το οτι θελει να κουβαλας και τροφοδοτικο με χαλαει λιγο, μ αρεσει η ελευθερια της μπαταριας.

Αλλα αν ειναι καλο και λεει, γιατι οχι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα, που δεν με πειράζει τι χρώμα πατάνε τα πόδια μου, το πήρα με άλλα κριτήρια. ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου