Προς το περιεχόμενο

Meet Ani di Franco.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

H γνωριμια μου με την Ani Di Franco εγινε εντελως τυχαια  5 η 6 χρονια πριν ,σκαλιζοντας το youtube για νεες μουσικες.  Ξαφνικα επεσα σε αυτή τη κοπελα με την υπεροχη φωνη που ειχε έναν  δικο της τροπο να σκαρωνει  μελωδιες της.., και έναν επισης  πολύ ιδιαιτερο τροπο να «χτυπαει» τη κιθαρα της. Αρχισα να την ψαχνω μετα μανιας ..και αυτό που ανακαλυψα είναι ότι προκειται για μια  πολύ σοβαρη καλλιτεχνιδα με ηθος , που 20 χρονια μετα το πρωτο της δισκο - δεν εχει κανει εκπτωση ουτε στη μουσικη της…ουτε στο στιχο της. Γνησια Νεοϋορκέζα  γεννημενη το 1970 στο Μπαφαλο της Νεας Υορκης , ψαχνοντας τη ανακαλυψα ότι εχει  στο ενεργητικο της πανω από 20 δισκους – συνεργασιες με πολύ σημαντικους καλλιτεχνες και είναι καταξιωμενη στην Αμερικη εδώ και πολλα χρονια...πολυ φοβαμαι όμως, ότι θα βρειτε πολύ λιγα πραγματα σε Ελληνικα δισκοπωλεια από αυτην.

H μουσικη της κατηγοριοποιήθηκε σαν Folk alternative Rock ..και ισως ηταν αυτος ο folk ηχος της ενας από τους λογους που την εκανε να μην τα παει καλα με την Ευρωπη{μαζι με το γεγονος ότι δεν ανηκε σε πολυεθνικο label}. Bαθια πολιτικοποιημενη και εντελως ανεξαρτητη από Lobbies, δεν ειχε κανενα προβλημα να πει την γνωμη της για την κυβερνηση της  χωρας  της , χωρις περιστροφες  σε συνεντευξεις η μεσα από τα τραγουδια της.

Ειχε την εξυπναδα  να μην ασχοληθει με τις μεγαλες εταιρειες και πολύ νωρις να φτιαξει δικη της εταιρεια παραγωγης{Righteous babe records} παραγωντας και προωθωντας μονη της το προιον της. Αυτό ειχε σαν συνεπεια την απολυτη  καλλιτεχνικη της ελευθερια .

Για μενα η Ανι εχει γραψει πραγματικα αριστουργηματα, και  εχοντας ξοδέψει  πολύ χρονο διαβαζοντας τους στιχους της , στο μυαλο μου είναι καταχωρημενη  πρωτα σαν ποιητρια και μετα σαν μια φανταστικη συνθετης και κιθαριστρια.

Σας προτεινω το dvd της Live in Babeville  όπως επισης και να διαβασετε τους στιχους από το self evident της που μιλαει απεριφραστα για την 9/11..

Ελπιζω να σας μαγεψει όπως εχει καταφερει να μαγεψει και μενα.

Φιλες και φιλοι Νοιζαδες..Η Ani di franco.

Ani DiFranco - Parameters (w/ Lyrics)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την εχω δει live....αν και ειναι τυπικη περιπτωση Αμερικανας "κομμουνιστριας" (εδω γελανε... ;D) & το παρακανει με τα φεμινιστικα ,τα gay rights  (& γενικα τα...rights....μονο τραγουδι για τη ..βαρβαρη μεταχειρηση του αφρικανικου κοκοφοινικα στο ΖΑΪΡ δεν εχει γραψει... ;D)  & το political correctness ,ειναι ΤΡΟΜΕΡΗ κιθαριστρια και γραφει ενδιαφεροντα τραγουδια....

 

Παντως στο Πανεπιστημιο που ημουν στη ΝΥ αν ελεγες οτι ακουγες Αni Di Franco εβγαζες ανετα κουλτουριαρα γκομενα.. ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστηχως οταν επισκεφτηκα την Νεα Υορκη δεν την πετυχα να παιζει πουθενα.

Ξερω οτι αγορασε μια εκκλησια στο Buffalo και την μετετρεψε σε συναυλιακο χωρο οπου παιζει...Η αληθεια ειναι παντος οτι θα ταξιδευα για να την δω Live .

Εχω 2 dvd της που εφερα απο Αμερικη και που πιθανον θα τα βρειτε στο Αμαζον..

Και στα 2 η ενεργεια τοσο η δικια της οσο και του γκρουπ της πανω στη σκηνη ειναι μοναδικη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου