Προς το περιεχόμενο

Μια βοηθεια για την κονσολα YAMAHA MG 124 CX


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  Hi guys.... εχω παραγγειλει αυτη την κονσολα απο το Θωμα και περιμενω να ερθει.  Εντωμεταξυ με τρωει η ανυπομονησια και εχω λιωσει το manual,αλλα παρολ΄αυτα καποια πραματα δεν τα πιανω. Συγκεκριμενα:

 

  1) Τι ειναι τα group 1-2 buses που λεει? Νομιζα εχει το aux και το effect. Αυτα πρεπει να ειναι αλλα τοτε πως και εχει χωριστη εξοδο για αυτα?

 

  2)  Βασικο: τα insert που εχει στα καναλια 1-4 ειναι απαραιτητο να τα κανεις και return μεσω του ιδιου βυσματος? Θελει ενα Y-cable, αλλα εγω θα ηθελα να τα χρησιποποιησω σαν οδηγους το καθενα χωριστα για τα μονιτορ. Επισης λεει στο manual:

 

The signal output from the INSERT jacks is reverse-phased. This should not be a problem

when connecting to an effect unit, but please be aware of the possibility of phase conflict when connecting to other types of device.

 

αν εγω χρησιμοποιησω ενα καρφι - καρφι ή ενα αλλο trs - αρσενικο XLR απο το insert του καθενος στο μονιτορ,υπαρχει προβλημα για οποιοδηποτε απο τα δυο μηχανηματα?

 

  3) Τι ειναι το cue box? το αναφερει στο manual(οτι μπορεις να συνδεσεις το aux με τετοιο)

 

  4) Αν συνδεσω εξωτερικο εφφε,μπορω να χρησιμοποιησω και το ενσωματομενο ταυτοχρονα?

 

 

  Γενικως εχω μπερδευτει λιγο γιατι εχει πολλες δυνατοτητες  αποστολης σηματος απ΄το ενα bus στο αλλο,ή δεν ξερω κι εγω τι.... Αυτο που θελω ειναι να μπορω να στειλω χωριστο σημα για ΚΑΘΕ οργανο (μεχρι 6 πανω κατω,μαζι με τα vocals).Γινεται? Ευχαριστω εκ των προτερων.... ;)

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και γενικα δεν καταλαβα ολα οσα γραφεις θα προσπαθησω να απαντησω σε οτι νομιζω οτι καταλαβα.

Τα group-bus ή οπως αλλιως τα λενε ειναι εξοδοι που λειτουργουν οπως και το μαστερ (στερεo)σου. Δρομολογεις εκει σηματα με τα κουμπακια 1-2 και ειτε εχεις συνδεδεμενη αυτη την εξοδο καπου αλλου ειτε την στελνεις στο master σου ομαδοποιωντας καποια καναλια,ειτε ενα σωρο αλλες χρησεις που μπορεις να σκεφτεις αναλογα με τις αναγκες σου. Χρησιμο τιπ ειναι οτι επηρρεαζεται απο το pan pot αρα δρομολογωντας εκει ενα καναλι με το pan enτελως αριστερα πχ,θα δρομολογηθει μονο στο group 1, κοκ.

Αν συνδεσεις εξωτερικο εφε δινοντας του σημα αποτο aux1 sου,μια χαρα θα ειναι και αυτο και δεν εχει καμια σχεση με το εσωτερικο της.

Εκει που νομιζω οτι τα ψιλομπερδεψες ειναι τα inserts. Αυτα υπαρχουν για να συνδεσεις στο εναν εξωτερικο επεξεργαστη (πχ εναν κομπρεσσορα) μετα το gain και πριν το eq.

Επισης στις περισσοτερες κονσολες οτι σημα ..βγαλεις απο εκει πρεπει να το ...επιστρεψεις κιολας στη θεση του ωστε να συνεχισει την πορεια του στο καναλι.

Δεν καταλαβα ακριβως τι θελεις να κανεις. Να προενισχυσεις σηματα χωρις επεξεργασια eq και να τα στειλεις ετσι απλα σε μονιτορς χωρις να χρησιμοποιεις την κονσολα για περαιτερω επεξεργασια- μιξη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Θελω να μπορω να βγαλω κανονικα το stereo out σε δυο αυτοενισχυομενα ηχεια αλλα ταυτοχρονα να εχω εξοδο χωριστα για καθε οργανο (τουλαχιστον μεχρι 5-6 μικροφωνα και οργανα μαζι) ωστε τελικα το καθε οργανο να πηγαινει αυτονομα σε εναν αλλο μικρο μικτη οπου θα επεξεργαζεται με bass,mid,treble,volume,reverb και θα βγαινει στο μονιτορ.

 

  Για την ακριβεια,εχω εναν ενισχυτη - τον ειχες τσεκαρει σε αλλο thread προσφατα!  ;) - τον SR JAM 150 plus (ειχες μαλιστα πει οτι δεν τον εχεις ξαναδει! ;D) ο οποιος εχει ενσωματομενο μικτη και θελω να τον χρησιμοποιησω σα μονιτορ για live. Ετσι, καθε μουσικος θα εχει το καναλι του στον ενισχυτη - απο τον οποιο θα ακουμε 3-4 ατομα μαζι - και θα το ρυθμιζει οπως θελει, χωρις βεβαια αυτο να εχει σχεση με το τι θα ακουγεται εξω - αυτο θα ρυθμιζεται απο την κονσολα.

 

  Ελπιζω να γινομαι κατανοητος....

 

 

Χρησιμο τιπ ειναι οτι επηρρεαζεται απο το pan pot αρα δρομολογωντας εκει ενα καναλι με το pan enτελως αριστερα πχ,θα δρομολογηθει μονο στο group 1, κοκ.

 

  Πολυ εξυπνο! Δεν το ειχα σκεφτει....

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμμ...

Σε αυτην την περιπτωση θα ηταν καλυτερο να ειχε direct outs η κονσολα στα καναλια που σε ενδιαφερει να παρεις,αλλα στην πραξη τελικα ολα γινονται με μερικους συμβιβασμους.

Σκεψου ως ανεξαρτητη εξοδο το aux1,ως μια ή δυο σχετικα ανεξαρτητες (λεω σχετικα γιατι επηρεαζονται απο τη σταθμη των faders που εχεις δρομολογησει) το group, αν χρησιμοποιεις για καποια οργανα di μπορεις απο εκει κατευθειαν να παρεις τις παραλληλες εξοδους κλπ κλπ κλπ.

Το θεμα ειναι οτι θα κανεις καποιες υποχωρησεις σε αυτο το εντελως ανεξαρτητο που εχεις κατα νου,οπως και μερικα "λαθακια" με αλχημειες στη συνδεσμολογια.

Και εχε το νου σου οτι καμια φορα τετοιες αλχημειες δημιουργουν και θορυβους (που χρειαζονται αλλες αλχημειες για να φυγουν).

Μηπως τελικα δεν την χρειαζεστε στ αληθεια την απολυτη ανεξαρτησια που περιγραφεις και βολευεστε με "ομαδοποιησεις" οργανων-φωνων?

Και μηπως για να εχεις την πληρη ανεξαρτησια ειναι πιο σωστο να παρεις κατι τετοιο ωστε να μην καταφευγεις σε λυσεις "εδεσα κομπο τις κονσολες"? http://www.thomann.de/gr/the_tracks_eight.htm (ενα απο τα πιο φτηνα που βρηκα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οντως αν ειχε direct out η κονσολα θα βολευομουνα,αλλα δεν.... Οποτε μαλλον τελικα θα κανω αυτο που λες να βολεψω τα μικροφωνα με το aux, και τα υπολοιπα με τα group 1-2 ή καπως ετσι....Ναι,σιγουρα δεν ειναι πια απαραιτητη και ΤΟΣΗ ανεξαρτησια καναλιων, και στο κατω κατω 300 ευρω κονσολα πηρα, οχι 800.... αλλα ψαχνω να μαθω τι δυνατοτητες υπαρχουν με αυτα που εχω. Δεν παιζει σαλιο να παρω αλλα μηχανηματα τωρα....

 

  Σ΄ευχαριστω για τη βοηθεια.... Και πραγματικα σκεφτομουνα διαφορες αλχημειες οπως λες, οπως αυτο που ελεγα για τα insert, να τα χρησιμοποιησω δηλαδη σαν direct out  ;D ;D.... Τελικα αν το κανω χωρις return, τι θα γινει? Δεν θα παιρνει σημα το καναλι στα buses (stereo out κλπ)?

 

 

 

 

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.... Τελικα αν το κανω χωρις return, τι θα γινει? Δεν θα παιρνει σημα το καναλι στα buses (stereo out κλπ)?

 

 

 

   

 

 

Σε μερικες (ουκ ολιγες θα ελεγα) κονσολες δεν διακοπτεται το σημα αν "μισοβαλεις" ενα απλο TS στο insert ,δοκιμασε το δεν χανεις και τιποτα.  ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Αν βαλω  TRS θα εχω προβλημα? Υπαρχει γενικα περιπτωση να παθει κατι ο ενισχυτης ή η κονσολα?

 

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προβλημα δεν θα εχεις. Δοκιμασε αν και στο ξαναθυμιζω οτι με αυτον τον τροπο εχουμε ημιμετρα και αλχημειες. Το πολυ πολυ να σταματαει το σημα (το πιο πιθανο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου