Προς το περιεχόμενο

Aguilar ag 500sc bass amp


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενα μικρό review νομίζω  ότι το αξίζει .

 

Single channel (για αυτό και το sc) ενισχυτής μπάσου  500w στα  4Ω με αναλογικό power supply ,καθώς φέρει ενα τοροίδη μετασχηματιστή  στα 350VA ,άλλα με ψηφιακό  ενισχυτή  της tripath  εξού και η ονομασία classT αντί του class D (digital)

Το βάρος του φτάνει τα 9 kg ,πιο ελαφρύς  απο ss αλλά πιο βαρύς από τους full class D  με  switching mode power supply  

 

products_details_ag500sc_lg.jpg

 

 Μερακλίδικη κατασκευή  (και εμφανισιακά) στιβαρή με προσοχή στην λεπτομέρεια  

όλα  λειτουργικά τακτοποιημένα   έχοντας όλα τα καλούδια του στην πρόσοψη για πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων και λειτουργιών του.

Ας πούμε  λοιπόν για τα  καλούδια , τα οποία είναι τα απολύτως απαραίτητα .

Gain control  ισχυρό που ακούει κάλα  με switch που ρίχνει το input -10 db, για active μπάσα αλλά και hot outpout passive, τα κλασικά treble ,high mid,low mid,bass τα οποια δουλεύουν +- 13 db γύρω στα 4ΚΗZ,+-14db στα 800ΗΖ,+-14db στα 400ΗΖ και +-18db στα 40ΗΖ αντίστοιχα,και επιπλέον bright και  deep switch για έξτρα boosting στις χαμηλές και πρίμες συχνότητες.

Φυσικά master control  αλλά και ευέλικτο FXloop με δυνατότητα -20db στο send και επιστροφή σε σειρά στο return

 Ιδιαίτερης μνείας  το DI outpout με pre ,post, ground lift διακοπτάκια  το οποίο είναι εντελώς αθόρυβο κάνοντας την δουλειά των ηχοληπτών εύκολη και αφήνοντας εμάς  στην ησυχία μας,

Το όλο πακέτο κλείνει με τα δυο μπλε  led (mute & operate ) που βγάζουν μάτια  κυριολεκτικά .

Ηχητικά  τώρα ,αν και έχω τον ενισχυτή μονό 3 μήνες  κάνοντας κάποια live και practice  mode νομίζω ότι έχω βγάλει σαφή συμπεράσματα.

Ζεστός καθαρός ήχος που δύσκολα συναντάς σε μη λαμπάτους ενισχυτές, τα μεσαία δεν αλλάζουν δραματικά τον ήχο boostαρουν και   χρωματίζουν όμως πολύ μαλακά τις συχνότητες τους,  τα μπάσα δε, σκοτώνουν fat, fat, fat, όσο γουστάρει η  ψυχή σου και αντέχουν οι καμπίνες σου και οι συμπαίχτες σου.Τα πρίμα και αυτά καθαρά αλλά τραγανιστά  όχι τόσο μοντέρνα, κάπου στη μέση ,τα πανέ καλά και με τα  twitter άλλα και με τα δεκαπεντάιντσα

Το σημαντικότερο είναι (και ισχύει) ότι ο ενισχυτής  σου δίνει την αίσθηση ότι μπορείς να τον’ κοντρολάρεις ’’  κατά το δοκούν  on the fly μόνο με το παίξιμο σου και φυσικά τις δυνατότητες του μπάσο σου, θες smooth warm παραδοσιακό ήχο μένεις neck και χαϊδεύεις  θες aggressive  ήχους πίεσε τον θα ανταποκριθεί.

 Άλλο μεγάλο ατού  είναι οτι μπορεί να “παντρευτεί” με διάφορους τύπους  και μάρκες καμπινών χωρίς να χάνει τον χαρακτήρα του, αλλά και χωρίς να “χαλάει” το ηχόχρωμα της εκάστοτε καμπίνας.

 

Εν κατακλείδι μιλάμε για έναν all around ενισχυτή με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής   που καλύπτει όλες τις ηχητικές απαιτήσεις  ενός μπασίστας

Στα μείον η τιμή του αλλά εδώ ισχύει  το  “ότι πληρώνεις παίρνεις”

 

Δεν έχω  sound clips και δεν τάζω  προς το παρών  ;D

 

http://www.aguilaramp.com/products_amplifiers_ag500sc.htm

     

 

rust never sleeps

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα πάντως, λίγο που τον δούλεψα, μου άρεσε πολύ.

Ήταν ζεστός κι ογκώδης. Μάλλον θα έλεγα προς Old School παρά hi fi. Ίσως φταίει και το P-Bass σου  ;).

Δεν ήξερα ότι είναι υλοποίηση με Tripath. Με τα tripath (2020, 2024) έχω ασχοληθεί εδώ και χρόνια σε κατασκευή (και με surface mount components παρακαλώ και μου βγήκε ο τάκος). Και είναι αλήθεια ότι βγάζαν έναν αέρα τριοδικής λάμπας. Και βέβαια πάντα με τοροειδή ευσεβών διαστάσεων. O συγκεκριμένος χρησιμοποιεί τον TDA2500 που είναι stereo (βασικά είναι από μόνο του ένα pcb και όχι chip) και μπορεί να "βγάλει" πολλά watt. Δεν θα τον έλεγα cutting edge technology (αν και σε σχέση με λάμπες και mosfet είναι αιώνες μπροστά) αλλά η Aguilar πάντα ξέρει τι κάνει. ;)

 

Τα 9κιλα κουβαλήματα βέβαια είναι για σας τα παλικάρια. Εγώ ψάχνω και ψάχνομαι πλέον (με 5-6 υποψήφιους) στην κατηγορία φτερού. Στα ίδια βατ με τον δικό σου.

 

Πάντα ημουν οπαδός του σίδερου (και των καλών, μεγάλων πυκνωτών τροφοδοσίας - δεν θέλεις ταχύτητες αλλά μπάσα εξάλλου - όπως ο δικός σου) στους ενισχυτές αλλά τελικά αυτό ισχύει πλέον μόνο για τις λάμπες. Αυτά που έχω ακούσει τελευταία με τους διακοπτικούς, έχω αλλάξει άποψη.

 

Επιμένω ότι είναι εξαιρετικός ενισχυτής. Τι άλλο θα του βαζα όμως αν ήμουν Aguilar?

Ίσως μία λαμπίτσα στον προ για το ξεκάρφωμα/marketing. Χώρος υπάρχει και βάρος δεν θα προστίθετο πολύ. Μία έξοδο ακουστικών και ίσως ένα line -in για practice.

 

Αλλά έτσι όπως είναι σου δίνει μια αίσθηση στιβαρότητας και ενός ενισχυτή με τον οποίο θα περάσεις πολλά κι ευτυχισμένα μουσικά χρόνια μαζί του. Και το οποίο εύχομαι να σας συμβεί.

Να ζήσετε Λευτέρη.  ;D

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου