Προς το περιεχόμενο

Red Hot Chili Peppers New Album


fleamail

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Tην Παρασκευή το πρωί ήρθε στα χέρια μου το καινούργιο album των chili peppers, Stadium Arcadium! (To cd κυκοφορεί την Τρίτη 9 Μαίου, το είχα ποιο νωρίς από funclub presale).

 

Το album είναι διπλό και αποτελείτε από 28 τραγούδια, χωρισμένα στο δίσκο Jupiter και στο δίσκο Μars. Για να πω την αλήθεια αν και είμαι μεγάλος φαν των chilis περίμενα ότι αυτό το cd θα είναι λίγο πολύ απογοητευτικό. Έκανα 100% λάθος!

 

Πραγματικά δεν μπορώ να πιστεύψω τα αυτιά μου και εδώ και 3 μέρες ο εγκέφαλος μου κοντεύει να εκραγεί από τις μελωδίες και τα συναισθήματα που βγαίνουν από αυτό τον δίσκο! Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει! Είναι αυτό που λέμε masterpiece.

 

Μέσα στα 28 κομμάτια αναλύετε σχεδόν όλη η ιστορία του ροκ εν ρολ! Η μάλλον καλύτερα όλη η ιστορία των Red Hot Chili Peppers. Είναι σαν να πήραν τα καλύτερα στοιχεία από το Blood Sugar Sex Magik, το Californication και το By The Way μαζί με μια γερή δόση φρέσκων ιδεών να τα ρίξανε σε ενα καζάνι και ειδού το Stadium Arcadium!

 

Δεν θέλω να προχωρίσω σε λεπτομέριες τύπου review απλά προτίνω ανεπιφύλακτα σε όλους να το αγοράσουν ή να το κατεβάσουν. Ειδικά η κιθαριστική δουλειά του John Frusciante σε αυτό τον δίσκο θα σας καταπλήξει!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 54
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Το άκουσα.Ήμουν κι εγώ προκατειλημμένος.(Γιατί να συμβαίνει αυτό?)

 

Ο Jupiter δεν μου άρεσε και τόσο. :roll:

Αλλά ο Mars κορυφή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φετος μαλλον ειναι η χρονια των 'μεγαλων' 4 ονοματα που μπορω τορα να θυμηθω στα γρηγορα: pearl jam,tool,red hot chili peppers,david gilmour...

 

αντε να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Η μεγάλη απογοήτευση απο το By The Way ήταν προφανώς ο λόγος που ύπήρχε προκατάληψη κι απο μέρους μου. Παρόλα αυτά κάτι δηλώσεις του Flea του τύπου οτι σε όποιον δεν αρέσει το νέο άλμπουμ δεν του αρέσουν κι οι Peppers ήταν ιδιαίτερα προκλητικές (και δημιουργουσαν ένα ιδαιτερο κλίμα μέχρι να φτάσει ο δίσκος στ αυτιά μου).

Παράλληλα είχα ακούσει εδω και πάρα πολύ καιρό ορισμένες Live εκτελέσεις μερικών κομματιών (όπως το Tell me Baby, Desecration Smile, Ready Made, 21st Century, She's only 18) και είχα έντονες επιφυλάξεις για το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΥΤΥΧΩΣ όλοι μου οι φόβοι για τον 9ο δίσκο του αγαπημένου μου συγκροτήματος εξαφανίστηκαν με το που άκουσα και τις 2 ώρες μουσικής που απλόχερα και γεναιόδωρα (μόλις 18 γιούρια) μου έιχαν προσφέρει οι RHCP!!! Ενα κράμα απο Californication, one hot minute και πολυ λίγο Blood Sugar (δυστυχώς παλιότερες αναφορές δεν μπόρεσα να βρω) με κορυφαία παραγωγή (τύμπανα- μπάσο σκοτώνουν!!) και πολύ καλύτερες συνθέσεις σε σχέση με τις σούπες του προηγούμενου δίσκου! Με συγκινητικά funky περάσματα προηγούμενων (και ευτυχώς οχι εντελώς εγκαταλελημένων) μουσικών προσεγγίσεων (βλέπε Hump De Bump, Warlocks, Storm In A Teacup), με την επιστροφή επιθετικών φωνητικών και Brass παιξιμάτων ήταν πραγματικά οτι θα περιμενα απο το συγκεκριμένο γκρούπ αυτή την περίοδο (μιας και το να ζητάς ένα καινούργιο Blood Sugar ή χειρότερα ένα καινούργιο Uplift Mofo είναι κάπως υπερβολικό...)

Δεν συνεχίζω άλλο για να μην γίνω κουραστικός.. Απλα τονίζω πάλι οτι αυτός είναι όντως ένας ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ δίσκος (ο καλύτερος ίσως της μετά-Blood Sugar εποχής).

 

 

υ.γ. Γνήσιοι και μη Pepper-άδες θα παρευρεθούν ελπίζω στο αφιέρωμα που έχουμε ετοιμάσει για το συγκεκριμένο γκρούπ την άλλη βδομάδα στο gagarin. Με πολύ Blood Sugar, αρκετό Californication και φυσικά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξανά Live ακούσματα απο ιστορικά κομμάτια των 4 πρώτων δίσκων (το οτι θα παίξουμε για παράδειγμα Out In L.A. και Get Up And Jump για μένα που προσκυνάω τη μπάντα απο το 89 και μετά είναι τουλάχιστον συγκινητικό...). Αυτά προς το παρόν. Τα λέμε την Κυριακή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υ.γ. Γνήσιοι και μη Pepper-άδες θα παρευρεθούν ελπίζω στο αφιέρωμα που έχουμε ετοιμάσει για το συγκεκριμένο γκρούπ την άλλη βδομάδα στο gagarin.

 

Μπά' date=' θα προτιμήσω το real thing! Kαι ξέρεις είναι πολύ κακό για κάποιον να μπαίνει σε ένα forum και από το πρώτο ποστ να πετάει διαφήμηση...

 

το οτι θα παίξουμε για παράδειγμα Out In L.A. και Get Up And Jump για μένα που προσκυνάω τη μπάντα απο το 89 και μετά είναι τουλάχιστον συγκινητικό...)

 

Δάκρυα στάζουν στα μάτια μου!

Πάντως αυτό που με συγχίζει περισσότερο στην όλη φάση αυτού του "Wanna be Chili Peppers" αφιερώματος είναι η φράση: "η μουσική των red hot chili peppers για πρώτη φορά live στην Ελλάδα". Έλεος!!!

 

Το να ζητάς από ένα συγκρότημα να πάει 2 δεκαετίες πίσω είναι κάπως εγωιστικό δεν νομίζεις? Αλλά από την στιγμή που θεωρείς σούπα ένα δίσκο όπως το by the way είναι λογικό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαφώς και είναι άκυρο να ζητάς ένα πισογύρισμα απο ένα συγκρότημα με μια (πλέον) τόσο μεγάλη ιστορία. Δεν νομίζω να είπα κάτι τέτοιο. Ισα ίσα που το θεώρησα προφανώς αφύσικο. Οι peppers ποτέ σεν σταμάτησαν να εξελίσσονται άλλωστε. Το Red Hot Chili Peppers με το Freaky Styley για παράδειγμα απέχουν αιώνες ακόμα κι αν κυκλοφόρησαν με αποσταση δυο χρόνων. Το ίδιο συνέβη και στο Uplift Mofo (το γεγονός οτι στο δίσκο αυτό επαιξε για πρώτη και τελευταία φορά το κανονικό σχήμα με Slovak και Irons τουλάχιστον μας επιτρέπει να το θεωρούμε κορυφή).

Οσο για το Live δεν κάνω καμία διαφήμιση. Αυτό το έχουν αναλάβει άλλοι. Το να προσκαλώ κάποιον σε ένα απλό event δεν νομίζω να είναι εγκληματικό. Ούτως ή άλλως ούτε είμαστε οι Peppers ούτε και προσπαθούμε να γίνουμε. Απλά βρεθήκαμε μερικά άτομα που θεωρήσαμε οτι θα είναι γαμώ να βγούμε σε ένα Live (πέρα απο τις μουσικές δουλειές μας) και να τα σπάσουμε με τη μουσική που γουστάρουμε. Ούτε αυτό είναι εγκληματικό κατά τη γνώμη μου.

 

υ.γ. Κι εγω προτιμώ τους πραγματικούς Peppers. Στο Reading το 94 ήταν κορυφαίοι!!!

Και για μια ακόμα φορά όσων αφορά το θέμα : το stadium arcadium είναι πάρα πολύ καλό άλμπουμ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, τον άκουσα και εγώ το νέο δίσκο και μόλις παρακολούθησα στην τηλεόραση ένα ντοκυμανταίρ για το πως γυρίστηκε το (απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου) βίντεο κλιπ για το Dani California, και μετά είδα λίγα αποσπάσματα από την εκτέλεση του Californication μπροστά σε κάτι αμούστακους ιταλούς που σιγομουρμούριζαν το ρεφραίν, προφανώς χωρίς να καταλαβαίνουν τίποτα.

 

Not my cup of tea.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου