Προς το περιεχόμενο

Αποριες σχετικα με Korg M50


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρεται ! Σκεφτομαι να αγορασω το korg m50. Θελω να το δουλευω σε λαικο και παραδοσιακο ειδος . Θα ηθελα να ρωτησω τι παιζει με τους εργοστασιακους ηχους του αντιστοιχου μοντελου και αν εχω την δυνατοτητα να κατεβαζω λαικους ηχους απο internet  οπως και παραδοσιακους ρυθμους. Ευχαριστω εκ των προτερων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

για χαρα φιλε μου :)

βασικα το m50 δεν εχει ρυθμους για stand aloune φαση π.χ. οπως το pa50,80 και τα ποιο new arranger pa800,500 εχει μονο combis και εκτος απο αυτο ειναι workstation

τωρα απο ελληνικους ηχους υπαρχει καποιο πακετακι αλλα δεν ειναι πολοι εκτος αν εχεις την υπομονη να κατσεις και να φτιαξεις δικου σου πανω του.

ελπιζω να βοηθισα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε bouzoukovios μη μπλέκεις τα πράγματα. Το m50 είναι workstation η σειρά pa της Korg είναι σειρά arranger.

 

Σαν χρήστης και κάτοχος του m50 έχω να σου πω ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα m3 light edition, σαν να έχεις δηλ ένα Triton Le/TR αλλά με βιβλιοθήκη ήχων αυτή του m3 όχι της σειράς Triton με βασικότερη έλλειψη αυτή του sampler και του karma.

 

Mεγάλο ατού η οθόνη αφής αλλά μεγάλο μειονέκτημα το keybed. Τα πλήκτρα είναι μάπα τελείως δεν παίζονται με τίποτα (συνηθίζονται μεν με τον καιρό) και δεν υπάρχει aftertouch καμία σχέση δηλ με τα υπέροχα keybeds της σειράς Triton, Trinity, 01W. Αυτό μπορεί να κουράσει σε επαγγελματικό πολύωρο παίξιμο με ταξίμια, σόλα κτλ

 

Κατά τα άλλα είναι ένα καλό όργανο στη κατηγορία τιμής του και έχει όλους τους ήχους του m3 οι οποίοι είναι απλά κορυφή. Όσον αφορά λαικούς ήχους υπάρχουν για δωρεάν κατέβασμα από εδώ http://www.midipart.gr/main/index.php?page=mypage, αν πάρεις μεταχειρισμένο γιατί δίνει δωρεάν και η Bon Studio μαζί με το όργανο στη αγορά καινούργιου αλλά μπορώ να σου στείλω και εγώ αν θες μέσω email.

 

Όσο αφορά αυτό που ρωτάς σχετικά με το pa80 μη τα μπερδεύεις. Όλη η σειρά pa έχει standar modes λειτουργιών. Υπάρχει, μεταξύ άλλων, το style mode και το sound mode. Στο sound μπορείς να επεξεργαστείς και να αποθηκεύσεις ήχους στα user αλλά δεν μπορείς να φτιάξεις combinations (combi) όπως στα workstation. Εναλλακτικά σε style play μπορείς μέσω των STS να φτιάξεις συνδυασμούς ήχων (combi) μέχρι 4 όργανα (3 upper & 1 lower) και μπορείς να κάνεις και split και να βάλεις μπάσο στο αριστερό και στο δεξί ότι όργανο θες.

 

Αυτό φυσικά γίνεται και στο m50 και σε όλα τα workstation, αλλά στο m50 υπάρχει μόνο η συνοδεία drum track. Αν κάτσεις και προγραμματίσεις σαφώς μπορείς να φτιάξεις και λούπες με μπάσο για να παίζεις λαικούς ρυθμούς αλλά δε πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσεις το arranger.

Ήχους μπορείς να κατεβάσεις ναι αλλά "ρυθμούς" για m50 δεν υπάρχει.

 

Έτσι για να σουμάρουμε αν θες κάτι ολοκληρωμένο για λαικό πρόγραμμα πρέπει να έχεις ένα arranger για τους ρυθμούς και το σκελετό του προγράμματος και το m50 έξτρα για σόλα, ταξίμια κτλ πέρα από τους ήχους που θα έχεις φτιάξει στα sts από το pa.

 

Και χωρίς το m50 δηλαδή η δουλειά γίνεται και με ένα arranger, αρκεί να έχεις επάρκεια ρυθμών και ήχων και να στρώσεις το όργανο ανάλογα για να βγάλεις το πρόγραμμα.

 

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Σταυρε πραγματικα διαφωτιστικη η απαντηση σου.

Κοιταξε εγω ειμαι λιγο εναντια των λαικων ρυθμων στο αρμονιο και συνηθως στην δουλεια εχουμε παντα τυμπανα.  Αλλα για προσωπικη χρηση θα ηθελα να δουλευω πολυ ρυθμους funk , fussion κλπ αφου αυτο ειναι το κυριο ειδος μου ως πιανιστας. Επισης το σκληρο πληκτρολογιο δεν το θεωρω κατι σημαντικο αφου ειμαι συνηθισμενος στο βαρυκεντρισμενο πληκτρο του πιανου. Απλα το δειλημα μου ειναι οτι απαξ και χρειαστω ρυθμους σε μια δουλεια μενω ξερος . Εγω σκεφτομουν να εχω για ακκορντα το m50 σαν μπασο και μια κιθαρα δεξια και αργοτερα με την αγορα ενος triton le η ενος παρομοιου (δηλαδη ενος μοντελου που εχει υλικο στο internet απο ηχους ) να το εχω το triton ως σολιστικο. Εφοσον τα πακετα λαικων ηχων στο m50 σπανιζουν αλλα και οι λειτουργιες του ειναι πιο εξειδικευμενες απο αλλα synthesizers. Επισης το μ50 θα μου προσφερει πολλους καλους ηχους για rec απο midi , βιολια, pizzicati βιολια , synth κλπ. Αυτο ειναι το κυριο δειλημα μου και θελω την γνωμη σου .

Το m50 για μια ευρεια χρηση keyboard , ειναι ενα PA80 που θα μου προσφερει ευκολια σε  λαικους ηχους και ρυθμους ?! Παντως ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν δεν σε ενδιαφέρουν άμεσα οι ρυθμοί και δεν έχεις ανάγκη από arranger το m50 είναι μια καλή και οικονομική επιλογή. Δεν είναι πιο εξειδικευμένο στη χρήση από άλλα workstation της Korg, Απλά σε αυτή την κατηγορία τιμής έχεις και το touchscreen. Η λειτουργία του είναι όμοια με αυτή του Korg Triton Le και του TR με ελάχιστες διαφορές.

 

Τα Triton Le (2002) & pa80 (2000) που αναφέρεις είναι αρκετά παλιά όργανα και οι ήχοι τους λίγο ξεπερασμένοι ενώ δεν ξέρω σε τι κατάσταση μπορείς να τα βρεις σήμερα ενώ του m50 είναι σαφώς πιο φρέσκοι αλλά μη συγκρίνεις τα 2 μεταξύ τους όπως είπα και παραπάνω, γιατί είναι διαφορετικά ήδη το ένα arranger και τα άλλα workstation.

 

Αν θες να κάνεις συγκρίσεις και να σε βοηθήσουμε κάνε μεταξύ ομοειδών πχ pa80 vs pa800/ m50 vs motif xf αλλιώς δεν έχει νόημα.

 

Προσωπική μου άποψη είναι να μην πας για m50 αλλά να ψάξεις για μια καλή τιμή για m3 μεταχειρισμένο, που έχει πέσει αρκετά (1,200- 1,500) και κάνει όσο το m50 σχεδόν καινούργιο (+/- 300) γιατί το m50 θα σε απογοητεύσει στα πλήκτρα με τον καιρό και θα στην σπάει.

Εγώ τα έχω δίπλα-δίπλα με το 01W στο home studio και μου ρχεται να το σβουρίξω από το παράθυρο καμιά ώρα από άποψης πλήκτρων όταν παίζω το 01, στο λέω είναι όσο μάπα δεν πάει!

 

Κατά τα άλλα είναι ένα όμορφο και εύχρηστο workstation, ελαφρύ στην μεταφορά με πολύ καλά δείγματα όπως του m3 εαν ασχοληθείς μπορείς να κάνεις παπάδες και για όλα τα στυλ μουσικής όρεξη και δουλειά θέλει!

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 χρόνια αργότερα...

Αφού υπάρχει ήδη το θέμα ας το αναστήσω για να μην ανοίξω νέο ίδιο από την αρχή. Σκέφτομαι μελλοντικά αν μπορέσω σε μεταχειρισμένο ίσως να αγοράσω το πλήκτρο αυτό. Αλλά με απασχολεί βαρύτατα το θέμα κατασκευής και κυρίως του κλαβιέ.

 

Στα σπέκς το όργανο λέει ότι είναι 6.8 κιλά, ούτε κάν 7 κιλά. Τί αίσθηση δίνει λοιπόν κατασκευαστικά σαν όργανο; Δίνει την αίσθηση ότι θα αντέξει μετακινήσεις για live ή σε καμμιά 20αρια μετακινήσεις θα του κάνουμε κηδεία; Το κλαβιέ τί αίσθηση έχει; Αν κάποιος το έχει στην κατοχή του μπορεί να πεί ίσως και σε σύγκριση με άλλα όργανα πόσο χειρότερο είναι, π.χ. σε σχέση με το korg m1, yamaha mm6, yamaha psr 2000 και τέτοια τα οποία τα έχω παίξει και μπορώ να καταλάβω περίπου την διαφορά;

 

Επίσης σε βίντεο που έχω δεί στο Youtube στην οθόνη φαίνονται συνέχεια κάτι κάθετες γραμμές σκούρες, αυτές μπορούν να αφανιστούν χρησιμοποιώντας το κοντραστ του οργάνου ή όχι; Η οθόνη τί αίσθηση αξιοπιστίας δίνει στο πάτημα, την νιώθεις ότι θα διαλυθεί σε 100 αγγίγματα ή είναι εντάξει; Ρυθμίσεις που γίνονται με το touchscreen μπορούν να γίνουν μόνο με κουμπιά; Δηλαδή αν θέλω να το δουλεύω το όργανο χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο τα κουμπιά, μπορώ ή είμαι υποχρεωμένος να πατάω την οθόνη;

 

Αυτά προς το παρόν. 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν κατασκευή είναι καλή, πολύ ελαφρύ και παντού πλαστικό, δεν υπάρχουν αποσπώμενα μέρη (πάτος πχ, ή καπάκια επέκτασης). Ο μετασχηματιστής ρεύματος είναι εκτός γιαυτό και τόσο ελαφρύ. Εάν το έχεις συνέχεια σε μετακινήσεις απαραίτητα μαλακή θήκη.

 

Το κλαβιέ καμία σχέση με Μ1, είναι με πλαστικές βεντούζες σαν casio ή yamaha psr φτηνό χωρίς aftertouch, για πιανιστικά παιξίματα δεν κάνει... συνηθίζεται πάντως με τον καιρό αλλά κουράζει σε πολύωρα live.

 

η οθόνη είναι καθαρή είναι θέμα contrast εάν τη σκουρίνεις πολύ (παίζεις έξω με φως) μπορεί να φαίνονται γραμμές, ασπρόμαυρη όμως. είναι αρκετά ακριβής λίγο πιο σκληρή στο πάτημα από Triton. σε normal live καταστάσεις είναι πολύ ευκρινείς.

 

Για θυμίσεις βάθους (φτιάξιμο ήχων, πεντάλ κτλ) χρειάζεται η οθόνη, για παίξιμο στο live όχι μπορεί να γίνει και από τα κουμπιά των Banks σε  Prog&Combi όπως και το numeric pad.

 

Υπάρχει και ο pc editor για επεξεργασία στο pc όπως και το karma για extra κάψιμο.

 

είναι πολύ ωραίο οργανάκι το m50 το μόνο μείον μη τύχεις σε προβληματικό με πυκνωτές, εάν δεις ένδειξη "updating right/left panel" την έβαψες κολάει και μένει εκεί...

 

το δουλεύω 5 χρόνια τώρα σε live μου έχει βγει άψογο.

 

εναλλακτικά υπάρχει και το krome είναι περίπου τα ίδια.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου