Προς το περιεχόμενο

Ακουστικα live και drum machine - συμβιβασμος ή εξυπνη λυση?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

   Εχθες το βραδυ που λετε, παρευρεθηκα σε live δυο κιθαρες - μικροφωνα. Ελληνικο ροκ - ποπ - εντεχνο θα ηταν λεει το προγραμμα. Σκεφτομαι λοιπον εγω "α,τιποτα καινουριο, μια απ΄τα ιδια". Πριν αρχισουν τα παιδια βλεπω η μια κιθαρα ηλεκτρικη. Αρα θα ψιλοροκαρουν κιολας λεω, αλλα τι να ροκαρεις - σολαρεις με μια ακουστικη για υποβαθρο. Και ξεκινανε....

 

   Και συφιλιαζομαι. Γιατι τα παιδια εχουν ντραμ μασιν με μπασο και μαλιστα καλο ήχο, και ενω παντα το σνομπαρα, ξαφνικα ακουω το χωρο να γεμιζει και τον κοσμο να φτιαχνεται απο τα πρωτα κιολας τραγουδια! Εν τελει το drum machine δεν κρυβεται  ;D ;D ΑΛΛΑ :

 

  α) Τα παιδια δεν φαινοντουσαν να ντρεπονται γι΄αυτο. Σαν να περνουσαν μια αποψη του στυλ "ναι, εχουμε βαλει d.m. Ε,ΚΑΙ ? το αποτελεσμα ειναι καλο οποτε στα @@ μας!" .Εν τελει το λανσαρανε καπως - πως να το πω  ::) - τιμια.

 

  β) Ο κοσμος το βλεπει οτι δεν υπαρχουν μπασο και τυμπανα αλλα οι μισοι ουτε καν το συνειδητοποιουν και οι αλλοι μισοι δεν τους ενδιαφερει. Σου λεει περναμε καλα! Ασε μας ρε φιλε, αυτα τα κολληματα ειναι για σας τους μουσικους!  ;D ;D

 

  γ) Σε μια εποχη κρισης που ζουμε και που τα μαγαζια δε σηκωνουν πολλα μεροκαματα αλλα απ΄την αλλη θελουν και να διασκεδασει ο κοσμος - αλλα με μια δυο ακουστικες κιθαρες δεν κανεις ευκολα κεφι πλεον - μηπως αν το δεις απ΄την ΕΜΠΟΡΙΚΗ μερια του πραματος τελικα δεν ειναι και τοσο κακη ιδεα?

 

  Γιατι καλως ή κακως καποιοι θελουν ακομα να το δουν επαγγελματικα το θεμα - και ανηκω σ΄αυτους.... επειδη μαλιστα ζω επαρχια σε μικρο μερος εχω βαρεθει να προσπαθω να ψαχνω ντραμερ και να φτιαξουμε πολυμελη σχηματα και να τους κυνηγαω να φανουν συνεπεις και να συντονιστουμε με τις προβες - ηχο - σουπαμουπεξερωγω.... Το χειμωνα ειχαμε ενα ντουετακι με μια κοπελα (2 φωνες 1 κιθαρα) αλλα οσο κι αν προσπαθησαμε και παρα τις πολυ καλες εντυπωσεις που δωσαμε, τελικα δεν τραβηξε γιατι ο κοσμος δεν μπορουσε να χορεψει και να κανει κεφι με μια κιθαρα ΟΣΟ κι αν δουλεψε η καλη τεχνικη ο κομπρεσορας και το chorus. Ποια ειναι η γνωμη σας?

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου εχεις τα δικια σου και σωστα το θετεις ( ειδικα για να φτιαξεις σχημα σημερα πρεπει να εισαι κολοφαρδοςγια ολους αυτους τους λογους που προανεφερες)

Αυτη την εποχη εχουμε φτιαξει ανα σχημα 4+1 γυναικα /φωνη ολοι επαγγελματιες με στοχο καποια μεροκαματα που εχουν λειψει αλλα κυριως να παιξουμε αυτα που μας αρεσουν οπως εμεις θελουμε (το να παιζεις διασκευες ;;;οπως ειναι στους δισκους ειναι λιγο ατοπο γιατι δεν εχει και νοημα ...βαζεις το δισκο και ακους μια χαρα το original και με πολυ καλυτερο ηχο σωστα;;)

Η γνωμη μου ειναι οτι αν δεν μπορεις να κανεις σχημα καλο και με επαγγελματικη ευσυνηδεισια

αλλα και χαμηλοτερα μεροκαματα τοτε δεν υπαρχει αλλη λυση παρα μονο αυτη που περιεγραψες.

Αυτα προς το παρον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε καλά δεν μας λες και κάτι καινούργιο, αυτό υπάρχει εδώ και 22 χρόνια στην ελληνική αγορά.

 

Δεν μιλάω ειρωνικά, απλά επί των πλείστων ΟΛΑ τα μαγαζιά που παίζουν λαικό αυτή την στιγμή έχουν αυτή τη δομή: πλήκτρα-μπουζούκι-2 φωνές. Έχει επεκταθεί και στο έντεχνο η χρήση drum machine σε πλήκτρα αλλά αντί το μπουζούκι υπάρχει κιθάρα (ηλεκτρική ή ακουστική).

Όσα δεν χρησιμοποιούν είναι είτε για λόγους άποψης (ρεμπέτικο πρόγραμμα για παράδειγμα) ή γιατί τους γράφουν λόγω έντασης και θέλουν μόνο ακουστικά όργανα.

 

Οι μόνοι, για να πω την αλήθεια, που χρησιμοποιούν σκέτο drum machine τύπου Boss είναι πλέον κάποιοι παλιοί λαικοί ξεχασμένοι σε ταβερνάκια, οι άλλοι έχουν επεκταθεί και εξελιχθεί σε χρήση drum machine με πλήκτρα είναι standar αυτό ήδη σε όλες τις δουλειές και το λέω αυτό επειδή είμαι πληκτράς και κλείνω δουλειές με αυτόν τον τρόπο. Εδώ έχει βγει και όρος "είσαι drumachinas φίλε?..." χο χο χο

 

Μιλάμε για κάτι που υπάρχει από το 1990 σε μπουάτ, ξενοδοχεία και μικρά μαγαζιά, σχήμα με πιάνο, synth με drum machine  από πάνω από το πιάνο και τραγουδίστρια, γιαυτό και λέω είναι πολύ παλιά η ιστορία και πάει πολύ πίσω απλώς οι μικρότεροι δεν γνωρίζουν.

 

Κατά τα άλλα εξαρτάται από το είδος προγράμματος η χρήση drum machine.

Όσο να 'ναι αν βγεις και παίξεις Nirvana, Guns n Roses, Radioahed και Metallica με drum machine θα σε πάρουν με τις μπύρες δεν θα προλάβεις να πεις ούτε ένα τραγούδι και θα πας στο κατ, ενώ αν είναι να βγεις και να πεις Τσαλιγοπούλου και Ιωαννίδη μπορεί να κλείσεις και καμιά δουλειά για κανα 6μηνο να βγάζεις και κανα φράγκο 2-3 φορές τη βδομάδα.

 

Σίγουρα όλοι οι μαγαζάτορες κοιτάνε να έχουν όσα λιγότερα μεροκάματα μπορούν, ειδικά αυτές τις μέρες, αλλά είναι καθαρά θέμα τι μουσική παίζεις και σε τι μέρος η χρήση drum machine. Δεν είναι κακό απλώς δεν πάει με όλα (κάτι σαν το ξύσμα πορτοκάλι )

 

Ας μη ξεχνάμε ότι η μεγαλύτερη αυτοκρατορία των synth, η Korg ιδρύθηκε από κάποιον που είχε εστιατόριο και προσέλαβε ακορντεονίστα που ήταν και φοιτητής μηχανολογίας και ξεκίνησε να φτιάχνει τα πρώτα drumo-κούτια Doncamatic την είχαν δει τη δουλειά από τότε οι Ιάπωνες ε!

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι δεν ειναι καινουργιο αλλα η αληθεια ειναι οτι συνηθως το βλεπεις με πληκτρα σε ημιλαϊκο - πανηγυρο -  ρετρο80ς καταστασεις.... Και οχι ενα ntram masin ;D της προκοπης αλλα κατι preset του κ@λου απ΄α πληκτρα!  :P  (ντου      -πα ντου  -πα κι ετσι....)

  Εδω ομως ειχαν και καλο ηχο τα παιδια! Ειχαν καλο και καλοπρογραμματισμενο μηχανημα,αν και δεν ξερω τι και ποιο. Αλλα πρωτη φορα το ειδα σε εντεχνο-ροκ φαση και προβληματιστηκα η αληθεια ειναι....

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά τα άλλα εξαρτάται από το είδος προγράμματος η χρήση drum machine.

Όσο να 'ναι αν βγεις και παίξεις Nirvana, Guns n Roses, Radioahed και Metallica με drum machine θα σε πάρουν με τις μπύρες δεν θα προλάβεις να πεις ούτε ένα τραγούδι και θα πας στο κατ, ενώ αν είναι να βγεις και να πεις Τσαλιγοπούλου και Ιωαννίδη μπορεί να κλείσεις και καμιά δουλειά για κανα 6μηνο να βγάζεις και κανα φράγκο 2-3 φορές τη βδομάδα.

Σταυρο...καλα ειπες το μπορει...θυμασαι τη εγινε φετος με το αφεντικο που πηρε 6 τραγουδιστες εσενα και την κιθαρα...πατωσε και ας ητανε απιστευτο stage... θα μου πεις ειναι και τ αφεντικο τετοιο αλλα αν το καναμε οπως το λεγαμε θα πηγαινε Μαμιωντας...αντιθετος το Μπ@υρδελ@κι κατως ειδες πως πηγε με φουλλ μπαντα...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου