Προς το περιεχόμενο

Συμβουλή για Ενισχυτή λαμπάτο και καμπίνα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

 

Ύστερα από 15 χρόνια που ασχολούμαι με την μουσική και πιο συγκεκριμένα με την κιθάρα, και μιας και τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχω φτιάξει ένα home-studio, αποφάσισα να αγοράσω έναν σοβαρό ενισχυτή. Δυστυχώς (ή ευτυχώς...) ο δρόμος για την αναζήτηση του ήχου που γουστάρεις είναι μακρύς και ένα μεγάλο κομμάτι του είναι ο ενισχυτής.

 

Αποφάσισα λοιπόν πως μιας και θα χρεωκοπήσουμε να χρεωκοπήσουμε χαρούμενοι και έτσι λέω να ξοδέφτώ σέ έναν λαμπάτο ενισχυτή μπόμπα!

 

Για να βοηθήσω τα γούστα ήχου είναι: Metallica, SOAD, Korn, Linkin Park, Slipknot με μια αναλογία 40%, 25%, 15%, 15%, 5%.

 

Έχω μια Gibson Explorer με EMGs.

 

Έχω καταλήξει μέχρι τώρα στους:

 

Mesa Dual rectifier

Fryette (VHT) Pitbull 100/CL

Diezel VH4

Framus Cobra

 

Mesa ήθελα από τότε που φόραγα πάνες χωρίς να ξέρω το γιατί, τώρα που το ψάχνω όμως νομίζω ότι όντως θα με καλύπτει στον ήχο που θέλω (δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα).

Τον Fryette ούτε που τον ήξερα, τον δοκίμασα όμως το Σάββατο και έπαθα πλάκα!Φοβερά high gain, πολύ καλή απόκριση και "καθαρός" βρώμικος ήχος.

O Diezel πρέπει να είναι εκπληκτικός (δεν τον έχω δοκιμάσει) και ο Framus μου φαίνεται λίγο ακραίος.

 

Γενικώς θέλω τσίτα high gain με μπάσο και βρώμικο μοντέρνο ήχο, ΟΧΙ crancharisma τύπου Marshall, Orange, Brit Rock/Metal. Τόσα χρόνια με Marshall έπειξα...Θέλω το palm mute να είναι palm mute!

Σχετικά με το clean κανάλι δεν έχω τρελές απαιτήσεις αρκεί να είναι όντως clean χωρίς παραμορφώσεις.

 

Η αγόρα του ενισχυτή σίγουρα θα συνοδέυεται με καμπίνα 2χ12. Προσανατολίζομαι για FB, closed back, celestion, για να υπάρχει και το απαραίτητο γκντούπ (!) στον ήχο.

 

Με χαρά θα άκουγα:

 

Γνώμες για ενισχυτές,

Γνώμες για καμπίνες,

Μαγαζιά στην Αθήνα που μπορώ να τους δοκιμάσω χωρίς να τους παρκαλάω (δεν αντέχω άλλο Ελληνάρες ιδιοκτήτες μαγαζιών που σου φέρονται σαν ζώο, με αρκετους έχω τσακωθεί).

 

Την αγορά σκέφτομαι να την κάνω ώς μεταχειρισμένα (μιας και δεν είμαι εκκατομυριούχος) και κοιτάω κυρίως πρός e-bay, που από ότι βλέπω παίζουν μόνο mesa σε καλές τιμές.

 

Και τέλος, αν και το ξέρω ότι το έχετε πει χιλιάδες φόρες έχω ακόμα μια απορία. Μπορεί κάποιος ιδιώτης να σου στείλει έναν ενισχυτή από Αμερική να το ασφαλίσει για 1000$ αλλά να δηλώσει στην μεταφορά 400$ π.χ? Στο τελωνείο με ποιά αξία θα φορολογηθεί? Αφού είναι απο ιδιώτη μεταχειρισμένο θα φορολογηθεί πάλι?

 

Σας ευχαριστώ πάααρα πολύ εκ των προτέρων!

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 132
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλο θα ηταν να τους ακουσεις ολους πριν κανεις την αφορα. Ενισχυταρες ειναι ολοι οσοι ανεφερες αλλα απο εκει και περα ειναι καθαρα δικα σου τα γουστα και τα κριτηρια. Επισης τσεκαρε τα βιντεακια του τυπου --> http://oep.se/ να δεις και τι αλλο παιζει απο high gain ενισχυτες. Εχε υποψιν σου και τους εngl παντως. Καμπινα θα προτεινα fryette fat bottom 2x12 ή mesa boogie rectifier (με τη σειρα που στις εγραψα), ακριβες αλλα top καμπινες.

 

Για μαγαζια Koυρμπης, guitar store και Λογοθετης ωστε να δοκιμασεις οποιους θες και ανετα. Προς θεου δεν κανω διαφημιση, απλα εγω σε αυτα τα μαγαζια πηγα και δοκιμασα ανετα καποιους ενισχυτες που ειχαν και για οσο ηθελα.

 

Για μεταχειρισμενο ενισχυτη απο ebay θα σου ελεγα να το ξεχασεις μια και καλη, οι λογοι ειναι πολλοι και γνωστοι πλεον...

 

ps: σε ζηλευω ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Οι Engl μου φαίνεται ότι φέυγουν λίγο από αυτό που θέλουν και πάνε λίγο προς τους Marshall ως προς την έλλειψη μπάσου.

 

Σε βιντεάκια έχω δεί σχεδόν ότι υπάρχει. Πρέπει να τους δοκιμάσω και απο κοντά. Προτείνετε κανένα ανθρώπινο μαγαζί?

 

Γιατί να αποφύγω το e-bay? Οι τιμές παραείναι δελεαστικές για να τις αγνοήσω. Αν το αποφύγω που αλλού βρίσκω μεταχειρισμένα με λογικές τιμές?

 

Σχετικά με καμπίνες και εγώ αυτές σκεφτόμουνα.

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσθεσα στο προηγουμενο post μου τα μαγαζια. Οι τιμες του ebay ειναι σιγουρα καλες αλλα θα εχεις μπλεξιματα με τελωνεια κλπ, δεν θα εισαι σιγουρος σε τι κατασταση θα σου ερθει ο ενισχυτης, αν δηλωθει μικροτερη η αξια του και παθει κατι κατα τη μεταφορα θα σου καλυψουν αυτη που δηλωθηκε κλπ κλπ. Στις αγγελιες του noiz μπορεις να κοιταξεις φυσικα...πχ αυτο το εχεις δει; --> http://smart.noiz.gr/details.php?id=39663 ή αυτο --> http://smart.noiz.gr/details.php?id=37595 ή αυτο --> http://smart.noiz.gr/details.php?id=37890 ;)

 

Ελλειψη μπασου οι engl; ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βλακεία είπα για τους engl? δεν τους έχω ακούσει από κοντα...

 

για να είμαι πιο ακριβείς τους παραπάνω ενισχυτές μόνο μεταχειρισμένους μπορώ να τους πάρω.

 

την αγγελία την έχω δεί. εξακολουθεί να έιναι 1,5 φορά πάνω από αντίστοιχα του e-bay...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειχα περασει απο τον Κουρμπη πριν κανα μηνα και μου εβαλε να ακουσω εναν που εχει κατασκευασει ο ιδιος για μεταλ καταστασεις και μου αρεσε πολυ σε μια 2χ12 καμπινα. Για κανε καμια βολτα.

For Those About To Rock We Salute You

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειχα περασει απο τον Κουρμπη πριν κανα μηνα και μου εβαλε να ακουσω εναν που εχει κατασκευασει ο ιδιος για μεταλ καταστασεις και μου αρεσε πολυ σε μια 2χ12 καμπινα. Για κανε καμια βολτα.

 

Σωστος...και μαλιστα και απο καποιους αλλους που μου ειπαν πως τον ακουσαν απο κοντα τους επεσε το σαγονι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επίσης μόλις τώρα συνειδητοποιήσα ότι πήγα στον κούρμπη!! είχα πάει αρχικά στο guitar store που μου είπαν ότι δεν γίνεται να δοκιμάσω τους ενισχυτές σάββατο (εκκλησιάζονται ???) παρότι είχα συνεννοηθεί να πάω Σάββατο και το μαγαζί ήταν άδειο, τσακώθηκα έφυγα και μπήκα στο πρώτο μαγαζί που ήταν μπροστά μου και τωρα κατάλαβα ότι ήταν αυτός (νόμιζα ότι είναι στην Ιπποκράτους). Έπαιξα σε αυτόν τον ενισχυτή. Πολύ καλός αλλά κάτι δεν μου άρεσε. Ίσως θέλει και άλλη δοκιμή...Μάλλον πρέπει να ξαναπάω. Το θέμα είναι ότι δεν ειχε Mesa ούτε diezel για δοκιμή. Βασικά από ότι καταλαβαίνω diezel kai framus δεν πρόκειται να βρω πουθενά για δοκιμή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου