Προς το περιεχόμενο

(SOS!) Roland RD-300GX ή Kurzweil SP4-8 ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

To roland το εχω βρει σε αγγελια με 800 ευρω...το kurzweil απ το thomann 999...

θελω οπως καταλαβαινετε ενα 88αρι για να εξασκουμε στη κλασσικη μουσικη αλλα και να το εχω ως κυριο οργανο σε live και σε ηχογραφησεις(συνηθως ως midi controller)

 

Τι θα μου προτεινατε?

Οσον αφορα την αισθηση του κλαβιε κυριως και τους ηχους...

 

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. To Kurzweil έχει ίδιο κλαβιέ με το Numa Piano (Fatar TP100) τα οποία είναι ναι μεν βαρυκεντρισμένα αλλά λίγο "ελαφριά" σε αίσθηση διότι προορίζονται περισσότερο για πολύ άνετο παίξιμο σε πολύωρο Live. Βέβαια υπάρχει και η διαφορά βάρους 17,7 και 11,3 κιλά αντίστοιχα, όμως το Kurzweil έχει και ήχους και πολλά knobs/faders.

Κάτι παρόμοιο σε αίσθηση είναι και το Numa Nano http://www.thomann.de/gr/fatar_numa_nano.htm στα 10κιλά (με παρόμοια πλήκτρα Fatar TP100LR όπως και αυτά του Nord Electro 3 HP) μόνο που δεν έχει πολλές ρυθμίσεις γι'αυτό και η χαμηλότερη τιμή. Για "σωστή" μελέτη κλασσικής μουσικής θα σου πρότεινα να τα αποφύγεις αυτά.

 

2. Το Roland RD-300GX είναι βαρύ όργανο (16,4 κιλά όσο περίπου το Kurzweil), τα πλήκτρα του είναι παρόμοια με τα προηγούμενα, ναι μεν είναι λίγο σχετικά βαριά αλλά έχουν αυτό το σπογγώδες πάτημα, σαν να νιώθεις το ελατήριο κατά την διαδρομή και όχι την αίσθηση του αντίβαρου όπως στο πιάνο, κάτι που προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου και σίγουρα δεν κάνει για μελέτη κλασσικού, (συγκεκριμένα είναι χειρότερα από τα 1 όμως βοηθούν λίγο παραπάνω σε πιο synth ήχους π.χ. hammonds, strings). Για μελέτη κλασσικού πιάνου είναι μάλλον τα χειρότερα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

 

3. Αν θες καλό όργανο για μελέτη μάλλον θα πρέπει να πάρεις κάτι όπως το Korg SP250 http://www.thomann.de/gr/korg_sp250.htm το οποίο (απ'όσα έχω παίξει) είναι ίσως το οικονομικότερο με πλήκτρα κοντά σε αίσθηση πραγματικού πιάνου, το μείον είναι το βάρος του (19 κιλά) που το κάνει να χάνει την ευκολία μεταφοράς του. Υπάρχουν και πολλά άλλα καλά (έχω παίξει Yamaha και έχω ακούσει καλά λόγια για Kawai, όχι όμως Kurzweil για μελέτη) αλλά ανεβαίνουμε τιμές και συνήθως φτάνουμε γύρω στα 24-26 κιλά.

 

- Όλα τα παραπάνω στα λέω από προσωπική εμπειρία, καλύτερα πήγαινε παίξε κάτι από αυτά γιατί ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα και ίσως κάποιο σου κάτσει καλά ενώ κάποιο άλλο όχι.

- Αν μπορείς να πάρεις δύο πάρε ένα καλό βαρύ μελέτης 88άρι (όχι 88άρι kurzweil αλλά όπως το korg SP250 ή το Numa Nero) χωρίς πολλά faders/knobs και ένα δεύτερο ελαφρύ για controller, ακόμη και 76άρι, αν θες αρκετές midi παραμετροποιήσεις τότε μάλλον kurzweil. (με τίποτα μην πάρεις το φθηνό STUDIOLOGIC VMK-88 PLUS, έχει πολύ μάπα κλαβιέ)

- Αν δεν μπορείς να πάρεις δυο, τότε επέλεξε από την πρώτη κατηγορία σε αίσθηση, αν και θα προτιμούσα ένα ελαφρύ όργανο που να μην σου φεύγει η μέση στο κουβάλημα και να το ευχαριστιέσαι σε κάθε live και με μια μικρή υποχώρηση ως προς την μελέτη. Αν θες πολλά knobs/faders πάρε το Kurzweil αλλιώς κοίταξε το φθηνότερο Numa Nano ή Numa Piano.

 

Ελπίζω να βοήθησα! Ό,τι άλλο θες ρώτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση...

μετα απ το κατατοπιστικο σχολειο σου συγκλινω προς το roland...

και λεω το roland γιατι δεν θα με ενδιεφερε ενα stage piano οπως το korg που ανεφερες γιατι δεν εχει ουτε καν pitch bend...

 

αρα σκεφτομαι να παρω το roland (800),να παρω και το Behringer UMX610 (140) και μια καρτα ηχου Emu 0404 usb (90)

αρα εχουμε ενα πληρες πακετο με 1000 ευρω...οσα θα εδινα και για το kurzweil μονο του...

 

συμφωνεις?

γιατι πιστευω πως δεν θα εχω τοσο μεγαλο προβλημα στην εξασκηση...δηλαδη εφτασα μεχρι τη "Μεση" με 61αρι πλαστικο...ενα Yamaha PSR-290...το roland δηλαδη σε σχεση με αυτο θα ειναι Grand Piano με ουρα :P

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Γιά να συγκρίνεις τόσο τον ήχο όσο και το κλαβιέ καλό θα ήταν να τα δοκιμάσεις εσύ ο ίδιος.

Όσο γιά το RD-300GX είναι με αντίβαρα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

το οποιο σημαινει?  ::)

 

...σαν να νιώθεις το ελατήριο κατά την διαδρομή και όχι την αίσθηση του αντίβαρου όπως στο πιάνο...

 

Το έγραψα γιά να μην μπερδευτείς και νομίσεις ότι το RD δεν έχει αντίβαρα.

Αυτό που έγραψε ο pliktroforos είναι προσωπική του άποψη που αφορά την αίσθηση.

 

Όμως, όπως σου είπα και πιό πάνω:

Γιά να συγκρίνεις τόσο τον ήχο όσο και το κλαβιέ καλό θα ήταν να τα δοκιμάσεις εσύ ο ίδιος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου