Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση midi Alesis Dm10 με M-Audio Fast Track Pro....Help....


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας και πάλι. Θα ήθελα για μια ακόμη φορά τα φώτα σας. Πριν από λίγες μέρες ήρθαν τα καινούρια μου Alesis Dm-10 Studio Kit και προσπαθώ ανεπιτυχώς να τα συνδέσω στην κάρτα ήχου μου με Midi. Η κάρτα ήχου που έχω είναι η M-Audio Fast Track Pro. Δοκίμασα με usb κατευθείαν στον υπολογιστή αλλά όταν ανοίγω το Ez Drummer δεν εμφανίζεται πουθενά το module των τυμπάνων. Έτσι είπα να δοκιμάσω μέσω midi αλλά και πάλι τίποτα. Θα ήθελα τη βοήθεια σας με κάποιες ρυθμίσεις που σίγουρα χρειάζονται και δυστυχώς όσο και να έψαξα δεν μπόρεσα να βρω. Περιμένω τις απαντήσεις σας, και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ τα συνδέω με USB και δουλεύουν κανονικά, με κάρτα ήχου onboard και ASIO4ALL drivers. Το έχω δοκιμάσει σε Cubase και FL Studio με διάφορα VST's όπως Addictive Drums, Superior Drummer 2 και BFD2... δουλεύει άψογα.

 

Μήπως κάνεις κάτι λάθος στο μενού ρυθμίσεων Midi στο πρόγραμμα; Βασικά με ποιο πρόγραμμα ανοίγεις το ezDrummer;

 

EDIT: Τώρα θυμήθηκα κάτι.

 

Από το manual του DM10...

 

1. Connect the module's USB port to your computer with a standard USB cable. (Alternatively, you could

connect the MIDI OUT of the DM10 to the MIDI IN of a MIDI interface connected to your computer, but

we recommend using your computer's USB connection if it is available.)

2. Press UTILITY to access the module's Utility Menu.

3. Press MIDI (F2) to access the MIDI settings.

4. Press OUT (F3) to access the MIDI output settings.

5. Use CURSOR UP / DOWN to move through the menu

items and VALUE UP / DOWN or the VALUE DIAL to

adjust the settings accordingly:

a. Prog Chng: "SENT" (so the DM10 can send

Program Change messages to the software).

b. Clock Out: "SENT" (if you want the DM10's MIDI

clock to the be the "master" clock) or "NOT SENT" (if

you do not want the DM10 to send out MIDI clock

information).

c. MIDI Thru: "OFF."

6. Set your software to receive MIDI messages from the DM10 module ("USB Audio Device"). Consult

your software's manual for more information.

 

Διάβασε επειγόντως το βιβλιαράκι του DM10. Θα σου λύσει πολλές απορίες. Φρόντισε να απενεργοποιήσεις το write protection, και να πατάς το κουμπάκι Store κάθε φορά που θες να αποθηκεύσεις τις αλλαγές στο module πριν το κλείσεις.

 

Διάβασε επίσης αυτό το thread --> http://www.noiz.gr/index.php?topic=183032.0

(ειδικά την 2η και 3η σελίδα)... Θα βρεις ενδιαφέροντα πραγματάκια και λύσεις για το DM10.

 

Ότι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε.

 

Με γεια και καλά παιξίματα!  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ’ ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Έχω διαβάσει το manual και τα έχω κάνει όλα βήμα προς βήμα. Το θέμα είναι πως όταν ανοίγω το Cubase για να τρέξω το Ezdrummer  εκεί ‘’χαλάει’’ λίγο το πράμα. Δεν ξέρω που να ψάξω για να ‘’δηλώσω’’ τον εγκέφαλο των τυμπάνων σαν audio interface ή όπως αλλιώς λέγεται και πώς θα προσδιορίσω ποιο pad θα παράγει τον αντίστοιχο ήχο που εγώ θέλω. Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά το πρώτο σετ ηλεκτρικών τυμπάνων (αν μπορείς να τα πεις έτσι) που είχα ήταν ένα Roland Spd-8 και δεν θυμάμαι ούτε και γώ πόσα χρόνια πριν ήταν. Μετά κόλλησα για τα καλά το μικρόβιο των φυσικών τυμπάνων και μάλιστα πολύ άσχημα :) .Οπότε εμπειρία με τέτοια θέματα καμία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ’ ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Έχω διαβάσει το manual και τα έχω κάνει όλα βήμα προς βήμα. Το θέμα είναι πως όταν ανοίγω το Cubase για να τρέξω το Ezdrummer  εκεί ‘’χαλάει’’ λίγο το πράμα. Δεν ξέρω που να ψάξω για να ‘’δηλώσω’’ τον εγκέφαλο των τυμπάνων σαν audio interface ή όπως αλλιώς λέγεται ...

 

Δυστυχώς αυτές τις μέρες δεν έχω πρόσβαση στο PC που έχω το Cubase (σπουδάζω και είμαι σε άλλη πόλη τώρα), οπότε δεν μπορώ να σου πω τι ακριβώς ρυθμίσεις να κάνεις. Αν ασχολείται κάποιος άλλος με Cubase και midi, πιστεύω ότι θα μπορούσε να σε βοηθήσει. Δες λίγο πιο προσεκτικά τις ρυθμίσεις για midi, αν θυμάμαι καλά το βάζεις ως input και εμφανίζεται ως DM10 USB Audio Device αν το έχεις συνδέσει με USB.

 

 

 

...και πώς θα προσδιορίσω ποιο pad θα παράγει τον αντίστοιχο ήχο που εγώ θέλω.

 

Αυτό το κάνεις πιο εύκολα μέσα από το VST. Ξέρω ότι το καινούριο Addictive Drums, έχει έτοιμο key mapping για το DM10. Στο Superior Drummer είναι εξίσου εύκολο, με το κουμπάκι "learn" που έχει. Κάνεις δεξί κλικ στο pad που θες για να το επιλέξεις, πατάς learn και μετά χτυπάς το αντίστοιχο pad στα drums. To Εzdrummer δεν το έχω δουλέψει για να μπορέσω να σου πω τι να κάνεις.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν είπα να κάνω ένα μικρό τεστάκι στο υπολογιστή που έχω στο σπίτι μου και όχι στον χώρο που έχω τα τύμπανα και όλα τα υπόλοιπα. Ο υπολογιστής του σπιτιού μου που έχει windows 7 αναγνωρίζει τον εγκέφαλο κανονικότατα και το Midi-Ox το αναγνωρίζει να midi device. Στον άλλο υπολογιστή που είναι και το πρόβλημα έχω windows xp. Εκεί όταν συνδέω τον εγκέφαλο, στην αρχή της εγκατάστασης που κάνει μου το βλέπει σαν dm-10 usb audio interface (όπως ακριβώς και στα windows 7) αφού τελειώσει η εγκατάσταση μου το εμφανίζει σαν μια απλή συσκευή ήχου usb και δεν αναγνωρίζεται από κανένα πρόγραμμα. Έχω κάνει update τον εγκέφαλο από την Alesis μήπως και αυτό έλυνε το πρόβλημα αλλά και πάλι τίποτα. Οπότε η λύση είναι ή να τα σπάσω :) ή να βάλω Windows 7; Μπα μωρέ κάτι πιστεύω πως θα υπάρχει. Ε;;;;; ας μου πει κάποιος ότι υπάρχει και κάτι άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου