Προς το περιεχόμενο

Η έννοια του "καλός drummer"....


Προτεινόμενες αναρτήσεις

"Είμαι καλός τυμπανιστής". Τι σημαίνει αυτό? Ότι κρατάω το ρυθμό και έχω καλή τεχνική? Ξέρω να κάνω ωραία και τεράστια fills? Η είναι κάτι πολύ παραπάνω? Η μουσική τελικά έρχεται απο μέσα μας και εκφράζεται μέσω των χεριών μας ή είναι μόνο θέμα τεχνικής? Ποιός είναι καλύτερος? Αυτός που είναι τελειοποιημένος τεχνικά αλλά στερείται συναισθήματος ή αυτός που είναι απλός στο παίξιμο αλλα τα τύμπανα "μιλάνε" όταν παίζει? Μπορείς τελικά να πείς ότι αυτός που σε κάνει να χάνεσαι όταν παίζει το "back in black", είναι καλύτερος απο αυτόν που παίζει κάτι πολύ σύνθετο, αλλα σκέφτεσαι "τι να φάω αργότερα" ακόμα και αν το παίζει τέλεια, αλλα δε το αισθάνεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Eύκολη απάντηση.Όλα σε κάποιον βαθμό ;D ;D Αν είναι καλός σε κάτι αποκλειστικά τότε λες ότι είναι καλός μόνο εκεί αλλά δεν του δίνεις το χαρακτηρισμό ''καλός ντράμμερ''.Προφανώς βέβαια η εμπειρία του καθενός ορίζει και τον καλό ντράμμερ.Δηλαδή αν εγώ πάιζω συνεχώς με dave weckl -λέω εγώ- τότε τα στάνταρ μου θα είναι μάλλον μεγαλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καποια στιγμη μου ζητηθηκε απο ενα μεγαλο ενορχηστρωτη (αν οχι ο μεγαλυτερος στην Ελλαδα, εκτος κλασικης φυσικα) να κανω προταση για ντραμερ της μπαντας που θα συνοδευει μεγαλο "ονομα" του "εντεχνου".

(σημειωση, οι ντραμερ που κατειχαν μεχρι προτινος τη θεση, ηταν απο τους καλυτερους και γνωστους ντραμερ στην Ελλαδα).

 

Μεσα στην εκπληξη για την εμπιστοσυνη στην αποψη μου, ρωτησα βλακωδως, τι στυλ θελει να ειναι. (εννοωντας τι χρειαζεται περισσοτερο, ροκα, τζαζιστα κλπ)

 

Μου απαντησε λοιπον χωρις δευτερη σκεψη οτι δεν τον ενδιαφερει τι στυλ παιζει, αρκει να διαθετει ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ (για τη μουσικη γενικα, εννοεειται).

Βασικο επισης το επιπεδο συνεργασιμοτητας.

 

Ενα υψιλο επιπεδο τεχνικης και καποιο διαβασματος ειναι παντα απαραιτητα αλλα οχι τα βασικα.

 

Τα συμπερασματα ειναι ευκολα νομιζω.

Η απαντηση του, μου φανερωσε πολλα για τα κριτηρια αξιολογησης που εχει ενας μεγαλος μουσικος με επιτυχια στη δουλεια και στις επιλογες του και που θα επαιρνα πολυ περισσοτερο σοβαρα υποψιν μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eνδιαφερον η ερωτηση σου φιλε.

Για μενα ... καλος drummer..ειναι αυτος που ξερει τι στυλ μουσικης παιζει - με ποιον καλλιτεχνη παιζει - που παιζει, και με ποιον τροπο χειριζεται την τεχνικη του.

Επισης ενας καλος drummer για μενα δεν εχει παρωπιδες και μπορει να παιξει τα παντα. βλ Vinnie Colauita -Simon Philips- Gavin Harrison -Dave Weckl.. Dennis Chambers  Μanu Katche...κ.α

Ο λογος που εξελισουμε την τεχνικη μας..ειναι γιατι αφενως καποιες μουσικες εχουν και τεχνικες απαιτησεις και αφετερου.. στη μουσικη  οσο περισσοτερο εμπλουτιζεις την τεχνικη σου..τοσο καλυτερα μπορεις να εκφραστεις.

Απο εκει και περα ειναι γουστα.. και εχει να κανει μεχρι που θες να το φτασεις..  

Αν ονειρευεσαι να παιξεις σε cover band των ΑCDC..θες ενα τριμηνο μελετης.....

Αν ονειρευεσαι να παιξεις στο επομενο Buddy Rich Day ...θες καμια 30 χρονια ...και αν..

 

Καλο απογευμα και ελπιζω να σε βοηθησα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να έχει τα πάντα λοιπόν. Να καλύπτει ένα γενικότερο πακέτο, το οποίο θα του δίνει την ευκαιρία να παίξει τα πάντα. Η ερώτησή μου λοιπόν επαναδιατυπώνεται, βάσει όσων είπατε... Ο Scott Travis λοιπόν, είναι ένας πολύ δυνατος και καλός τεχνίτης. Αν συγκριθεί βέβαια με κάποιον του βεληνεκούς του Weckl θα συμφωνήσουμε νομίζω οτι δε συγκρίνεται. ΑΠΛΑ! Νομίζω λοιπόν οτι δε μπορούμε να μειώσουμε τον Travis και να πούμε οτι δεν είναι καλός γιατί στην heavy σκηνή είναι αν όχι ο καλύτερος, στους καλύτερους 3... Υπάρχει λοιπόν μέτρο σύγκρισης?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι μια χαρα ειναι ο Τραβις...

Γενικα ειμαι κατα των συγκρισεων.. Το ερωτημα σου ηταν γενικο ..και ετσι το απαντησα..

Τι πακετο πρεπει να εχει ενας καλος ντραμμερ...για να θεωρηθει καλος..απο μενα..

Καποιοι ειναι καλοι ροκ μονο ντραμμερς - καποιοι μονο Jazz , καποιοι Funk.. Καποιοι μεταλ.

Φυσικα και εχουν αξια ...και φυσικα και καποιοι ειναι απιστευτοι σε αυτο που κανουν.

Απλα ειναι μια μεριδα μουσικων που εχουν φυγει μπροστα..και που οι μπαγασιδες μπορουν και τα παιζουν ολα.

Αυτο εμενα προσωπικα με εξιταρει και το θαυμαζω..Αυτο δεν σημαινει οτι δεν συμφωνω ομως και με τους εξειδικευμενους ντραμμερ { μονο σε ενα στυλ}

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλος drummer ειναι αυτος που παιζει οτι χρειαζεται για να δωσει σωστο χρονο groove και δυναμικες στο κοματι και κατα συνεπεια στο κοινο χωρις πολλες φλυαριες..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας πω και γω την ταπεινή μου άποψη..  ;D

Η απάντηση μπορεί να είναι από αντικειμενική μέχρι υποκειμενική σε μία τέτοια συζήτηση.

 

Καλός ντράμερ (ας πούμε αντικειμενικά), είναι αυτός που μπορεί να γκρουβάρει, να κάνει όλη τη μπάντα να νοιώθει τον ρυθμό ωραία και άνετα, να ακούει τι παίζουν όλοι και να επικοινωνεί σωστά με τον μπασίστα και τους  άλλους. Να ξέρει καλά τι είναι το κάθε τραγούδι που παίζει, και την κάθε νότα που παίζει σε κάθε ρυθμό η γέμισμα να την νοιώθει και να έχει κάποιο σκοπό και κάτι να πει.

 

Καλός ντραμερ (υποκειμενικά), είναι ο Steve Gadd, Steve Smith, Vinnie Colaiuta, Max Roach, Art Blakey, Todd Suchermann, Peter Erskine και πολλοί άλλοι που όλοι γνωρίζουμε καλά  ;D ;D

Music is what feelings sound like...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου