Προς το περιεχόμενο

Βoss OC-3 (παρουσίαση)


blue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και καιρό κάνω παρεα με το Boss OC-3, το τελευταίο της σειράς των octavers της Boss. Έψαχνα ένα octaver για να δουλεύει ήπια σε σειρά μαζί με το fuzz μου, αλλά ταυτόχρονα ήθελα και ένα (ξεχωριστό) drive με διαφορετικού τύπου παραμόρφωση από αυτές που διαθέτω ήδη (fuzz factory, Βοss SD-1, WMD bit crusher). Όταν έμαθα οτι το OC-3 διαθέτει και mode "drive" έσπευσα να το δοκιμάσω και έτυχε να αποτελεί αυτό ακριβώς που έψαχνα.

 

Ως octaver με ικανοποιεί απόλυτα (χωρίς να απαιτώ πολλά) : "παίζει" μια οκτάβα χαμηλότερα η οποία μπλεντάρεται με το dry σήμα στο ποσοστό που επιλέγει ο χρήστης,  και διαθέτει άλλο ένα mode (OCT 2) στο οποίο εισάγεται μια νότα σε μια οκτάβα ακόμα χαμηλότερα. Οι δύο "νέες" νότες, επίσης, μπλεντάρονται και σε ακραίες ρυθμίσεις αρχίζουν τα bugs (που είναι το ζητούμενο ;D).

 

Tο mode "drive" μου προκάλεσε ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη. Επιτρέπει τη ρύθμιση του ποσοστού του gain και του ποσοστού της έντασης της πρώτης υποαρμονικής συχνότητας (1 οκτάβα κάτω). Στη ρύθμιση που προτιμώ (drive 1 o clock και oct "ίσα να ακούγεται") παίρνω ήχο που δεν πολυπιάνεις οτι περιέχει octaver, αλλά ακουγέται σαν πολύ πλούσιο (αρμονικά) drive. Τολμώ να πω οτι είναι ένα από τα καλά drives της Βοss.

 

Στo mode "Poly" υποτίθεται οτι μπορείς να παίζεις ακκόρντα με ήχο octaver, αλλά δεν είδα κάποια χρησιμότητα και το βρίσκω περιττό. Κατά τα άλλα το πετάλι διαθέτει δύο είσοδους (ξεχωριστές για κιθάρα και μπάσο) και δύο εξόδους (direct και output). Γενικά, πλέον, βρίσκω το εφέ octaver πολύ χρήσιμο μουσικά και το συγκεκριμένο πετάλι αξιοπρεπέστατο.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχα το πεταλι κι εγω για λιγο καιρο. Συμφωνω για το ωραιο και ιδιαιτερο drive του. Μου ειχε φανει πολυ χρησιμο κι εμενα. Να σε ρωτησω ομως: Στη δουλεια του ως octaver (που υποτιθεται οτι κυριως ειναι), τα παει καλα? Θυμαμαι οτι με ειχε απογοητευσει. Ετρωγε αυτο το κλασσικο μπερδεμα που τρωνε τα pitch και filter πεταλια. Μπερδευε νοτα με ανεπιθυμητους ηχους, ειδικα σε χαμηλες νοτες και μπασες χορδες. Να σημειωσω οτι δεν το ηθελα τοσο για χρηση ως ηπιο εφε σε καποιο σολο η κατι τετοιο, αλλα για ενα project με λουπες οπου θα το χρησιμοποιουσα για να μετατρεπω την κιθαρα σε μπασο και να γραφω τις μπασογραμμες. Ηθελα δηλαδη να ειναι ξεκαθαρη η νοτα. Αυτο δεν καταφερε να το κανει(ή εγω δεν ειχα την απαιτουμενη υπομονη να το ψαξω περισσοτερο).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
Ετρωγε αυτο το κλασσικο μπερδεμα που τρωνε τα pitch και filter πεταλια. Μπερδευε νοτα με ανεπιθυμητους ηχους, ειδικα σε χαμηλες νοτες και μπασες χορδες. Να σημειωσω οτι δεν το ηθελα τοσο για χρηση ως ηπιο εφε σε καποιο σολο η κατι τετοιο, αλλα για ενα project με λουπες οπου θα το χρησιμοποιουσα για να μετατρεπω την κιθαρα σε μπασο και να γραφω τις μπασογραμμες.

 

εκτος απο αυτο, ενα αλλο προβλημα που ειχα σε τετοια περιπτωση ηταν ενα μικρο lag που εχουν αυτα τα πεταλια. μερικα ms μονο, αλλα οταν προσπαθεις να γκρουβαρεις με ντραμς δυσκολευουν τα πραγματα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σε ρωτησω ομως: Στη δουλεια του ως octaver (που υποτιθεται οτι κυριως ειναι), τα παει καλα? Θυμαμαι οτι με ειχε απογοητευσει. Ετρωγε αυτο το κλασσικο μπερδεμα που τρωνε τα pitch και filter πεταλια. Μπερδευε νοτα με ανεπιθυμητους ηχους, ειδικα σε χαμηλες νοτες και μπασες χορδες. Να σημειωσω οτι δεν το ηθελα τοσο για χρηση ως ηπιο εφε σε καποιο σολο η κατι τετοιο, αλλα για ενα project με λουπες οπου θα το χρησιμοποιουσα για να μετατρεπω την κιθαρα σε μπασο και να γραφω τις μπασογραμμες. Ηθελα δηλαδη να ειναι ξεκαθαρη η νοτα. Αυτο δεν καταφερε να το κανει(ή εγω δεν ειχα την απαιτουμενη υπομονη να το ψαξω περισσοτερο).

 

Δεν περιμένω από ένα octaver πετάλι να κάνει τη δουλειά που θέλεις, γιατί καταλαβαίνω οτι οι πράξεις που χρειάζεται να κάνει είναι πολλές και δεν περιμένω να υπάρχει κάποιο που δεν έχει καθυστέρηση (btw αν θυμάμαι καλά, ο RayDTutto έχει πάρει midi πράμα για να "κάνει την κιθάρα μπάσο"). Οπότε συμφωνώ μαζί σου οτι δεν το κάνει καλά, αλλά αυτά που θέλω εγώ τα κάνει καλύτερα από μοντέλα octavers που είχαν οι πεταλιέρες μου (επίσης αυτά που λες ανεπιθύμητα -μέχρι ενός σημείου- για μένα είναι επιθυμητά ;D).

 

Πάντως τη ρύθμιση για 2 οκτάβες κάτω τη χρησιμοποιώ μόνο για να μπερδεύεται ;D και δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί. Ίσως με πολύ ψάξιμο στο blending μεταξύ των oct1 και oct2 να βγάζεις κατά περίπτωση ήχο μπάσου, αλλά πάντα θα υπάρχει μια καθυστέρηση η οποία δεν θα κρύβεται από την ατάκα της direct νότας, oπότε δεν θα έχεις ποτέ groovy (σκέτο) μπάσο.

 

ΥΓ. το αβαταρ σου τα σπάει :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(επίσης αυτά που λες ανεπιθύμητα -μέχρι ενός σημείου- για μένα είναι επιθυμητά ;D).

 

Πάντως τη ρύθμιση για 2 οκτάβες κάτω τη χρησιμοποιώ μόνο για να μπερδεύεται ;D

 

ΥΓ. το αβαταρ σου τα σπάει :)

 

Ναι, για το τι ειναι επιθυμητο και τι ανεπιθυμητο συμφωνουμε απολυτα οτι εξαραταται απο πολλα πραγματα που εχουν να κανουν με συγκεκριμενες αναγκες καποιου project, αποψη αισθητικης, γουστου και αλλα. Μαλιστα νομιζω οτι γενικα επιθυμουμε τα ιδια πραγματα πανω-κατω ;). Απλα ειχα την αμφιβολια μηπως ημουν εγω που δεν καταφερα το συγκεκριμενο ζητουμενο, και οχι το ιδιο το πεταλι!

Για το αβαταρ, τι να πω... και στην ηλικια στα ιδια ειμαστε ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αρκετα ενδιαφερων πεταλι. το ειχα για κανα χρονο στο petalboard μου και το χρησιμοποιουσα για να κανω την κιθαρα να ακουγετε σαν μπασοκιθαρο. μαζι με τα drive επαιζε πολυ καλα. το mode με τo distortion δεν μου αρεσε γιατι μου ελειπε ενα tone. μου ακουγοταν πολυ μπασοοοοο και ενιωθα οτι μολις το πατουσα μου χαλουσε ολο τον eq μου. το αλλο κακο για μενα ειναι το πεταλι μπερδευετε πολυ ευκολα και εχει λιγο latency.

θα προτινα σε οσους ψαχνουν κατι καλο και φτηνο σε Octaver να ριξουν και μια ματια στο EHX Octave Multiplexer. δεν μπερδευετε καθολου και μπορεις να φτιαξεις διαφορους ωραιους ηχους.

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ειχα για κανα χρονο στο petalboard μου

 

ε αυτο ειναι που βρισκεται τωρα στο δικο μου... ;)

 

Οντως, για κιθάρα ισως κι εμένα να μη μου άρεζε το drive του... για μπάσο όμως έχει ένα πολύ ενδιαφέρον, synth-ίζων vibe (προφανώς λόγω και της επιπλέον χαμηλότερης νότας σε συνδυασμό με το γρέζι του drive)

Αρβύλες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Babtua

χαχααχαχαχαχα  ;)

 

οντως αυτο το synth-ίζων vibe που λες το εχει γενικα το πεταλι!

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου