Προς το περιεχόμενο

Ψάξιμο για synth - βοήθεια?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, παίζω αρκετά χρόνια αρμόνιο και έφτασε μάλλον η ώρα να αγοράσω ένα πιο σοβαρό όργανο από αυτά που έπαιζα ως τώρα. (PSR-350 κ κάποια άλλα παλιότερα.) Ουσιαστικά έχω κατασταλλάξει στο ότι θέλω να αγοράσω κάποιο synthesizer της κατηγορίας των 2000ευρώ, βλέπε Motif ES, Triton Extreme, k2661 & Fantom X6. Λόγω των προτιμήσεων μου σε ήχους (soft ήχοι, ακουστικά όργανα, πιάνα, strings κλπ) είμαι μάλλον ανάμεσα στο Motif ES και το K2661, αν και μέχρι τώρα μόνον στο Motif και το Extreme μου έχει δοθεί η ευκαιρία να παίξω. Και αυτό διότι από ότι κατάλαβα το Extreme είναι πχ επικεντρωμένο περισσότερο σε ηλεκτρονικούς ήχους, ιδιαίτερα επιθετικούς κλπ που όχι ότι με δυσαρεστούν αλλά δε σκοπεύω να τους χρησιμοποιώ μακροπρόθεσμα αλλά μόνον ορισμένες φορές... Επιπρόσθετα το κλαβιέ του μου φάνηκε απογοητευτικά σκληρό... Ουσιαστικά δεν μπορώ να έχω ιδιαίτερη αποψή για το Kurzweil αφού δεν έχω παίξει σε αυτό, ωστόσο από όσα έχω ακούσει φαίνεται πως έχει πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά, το καλύτερο κλαβιέ της κατηγορίας του, πλούσιους ακουστικούς ήχους κλπ... Ωστόσο η πολυφωνία των 48 φωνών με προβληματίζει αρκετά μιας και δε θέλω να δώσω 2000 ευρώ για ένα όργανο που όταν παίξω με strings και sustain θα ''μπουκώσει'' και θα με απογοητεύσει έστω και για εκείνη τη στιγμή... Δεν το ξέρω αλλά στα αλήθεια θεωρείτε ότι δε θα καταλάβω διαφορά σε μία τέτοια περίπτωση ανάμεσα στη 128άρα πολυφωνία του Motif (ή του Extreme) και την 48άρα του k2661? Προλαμβάνω όσους θα απαντήσουν να δω ο ίδιος όλα τα όργανα και να αποφασίσω μόνος μου μιας και αυτό είναι κάτι που ούτως ή άλλως προτίθεμαι να κάνω. Αυτό που θα ήθελα είναι μία βοήθεια από ανθρώπους που γνωρίζουν σχετικά με τα όργανα αυτά (πχ κατόχους) και μπορούν να μου δώσουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με αυτά ή με παραμέτρους που δεν έχω σκεφτεί/φανταστεί όσον αφορά στην αγορά του οργάνου (πχ συνδεσιμότητες, δυνατότητες επέκτασης, service κλπ)

Υ.Γ. Τι γνωρίζετε για το Roland? Μπορώ να το βρώ κάπου στην Αθήνα για να το δοκιμάσω?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! Ιδιαίτερα. Για να διαβάσει και μόνον κάποιος όλο αυτό το ποστ είναι άξιος συγχαρητηρίων... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 38
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Για να διαβάσει και μόνον κάποιος όλο αυτό το ποστ είναι άξιος συγχαρητηρίων... :D

 

Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια (το διάβασα όλο το ποστ) και ξεκινάω! :D

 

Καταρχήν τα Roland μπορείς να τα ακούσεις στην αντιπροσωπεία της εταιρίας στη Μεσογείων, είναι μετά το Πεντάγωνο στο αριστερό σου χέρι ανεβαίνοντας.

 

Σχετικά με τις φωνές, θεωρητικά δεν θα σου τελειώσουν οι φωνές ούτε με τη 48άρα πολυφωνία εφόσον μιλάμε για live παίξιμο, ακόμα κι αν προγραμματίσεις αρκετά περίπλοκους ήχους. Αν θέλεις να ενορχηστρώσεις "φορτωμένες" συνθέσεις με πολλά κανάλια στο sequencer του οργάνου, τότε ίσως να έχεις πρόβλημα. Αυτό πρέπει να το δεις εσύ, αν το θέλεις μόνο για performance ή και για εγγραφές.

 

Δεν έχω κάποιο από τα όργανα που αναφέρεις αλλά επειδή τα έχω ψάξει όλα και αρκετά μάλιστα, μπορώ να σου πω ότι από πλευράς επέκτασης το Fantom X6 είναι μάλλον μπροστά αφού παίρνει τόσες κάρτες επέκτασης που μπορείς να φτάσεις τη ROM του πάνω από 1 Giga! Στις συνδέσεις τους όλα είναι αρκετά πλήρη, μόνο το Κ2661 δεν έχει USB interface νομίζω. Το Motif ES έχει και το καλό ότι δέχεται κάρτες που παρέχουν επιπλέον συνδέσεις (IEEE 1394, AES/EBU και άλλα) οπότε θα ταιριάξει πιο εύκολα με αυτά που θέλεις. Για service και τέτοια αφήνω να μιλήσουν οι φίλοι που έχουν κάποιο από τα synths. Προσωπικά ψηφίζω Motif ή Κ2661 για τους ήχους που θέλεις, το ένα είναι πιο σύγχρονο και πλήρες, το άλλο είναι ένα industry standard με διαχρονική αξία και αποδεδειγμένες δυνατότητες.

 

Υ.Γ. Για το Κ2661 θα μπορεί να σε καταποπίσει πλήρως ο UnderGround που το έχει φτάσει στα όρια από πλευράς επεκτάσεων. Βασικά τέρας το έχει κάνει! :D

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον φιλε μου.. Εγω ημουν πολυ πιο μπερδεμενος απο σενα.

 

Στη Kurzweil δε κατεληξα λογω δυσκολου λειτουργικου. Γενικα το interface στα Kurzweil ειναι πολυ πακετο. Για FANTOM δε το σκεφτηκα γιατι με το που το ειδα σε εμφανιση μονο ικανοποιημενο δε με αφησε :? . Eτσι λοιπον ημουν αναμεσα στο korg triton extreme και το motif es.

 

Διαλεξα το motif es8 λοιπον και μπορω να σου πω οτι ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος. Οσον αφορα αυτα που ζητας θα στα καληψει και με το παραπανω αφου σαν οργανο περιεχει κυριως φυσικα ακουστικα οργανα και λιγοτερες ατμοσφαιρες. To KORG ειναι πιο επιθετικο οπως πολυ σωστα ειπες αλλα οι ατμοσφαιρες του ειναι μαγικες καθως και τα bells του. Οσον αφορα πολυφωνια το motif es εχει 128 νοτες ενω το korg 120.

 

Στειλε μου πμ να ανταλαξουμε msn και να τα πουμε πιο λεπτομερως :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υ.Γ. Για το Κ2661 θα μπορεί να σε καταποπίσει πλήρως ο UnderGround που το έχει φτάσει στα όρια από πλευράς επεκτάσεων. Βασικά τέρας το έχει κάνει! icon_biggrin.gif

 

Ηρθα και εγω !!!

Καταρχην να πας να το ακουσεις στο Bon Studio.

Δεν θα εχεις προβλημα με την πολυφωνια. Χωρις να θελω να θιξω τα αλλα οργανα οι 48 φωνες του Kurzweil ειναι 200 των αλλων και αυτο γιατι δεν χρειαζεται 4 layers για να φτιαξεις εναν ηχο.

Επειδη η συζητηση ειναι μεγαλη και το θεμα ξεφευγει, επειδη εχει πεσει η τιμη του οργανου(εγω το ειχα παρει 3000 euro πριν 2 χρονια ενω τωρα εχει πεσει πολυ και ειναι κοντα στην τιμη των αλλων) πηγαινε ακουσε τα και στειλε μου μηνυμα να ανταλαξουμε τηλεφωνα να τα πουμε λεπτομερως.

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ok underground, θα πήγαινα ούτως ή άλλως όσο πιο σύντομα μπορούσα (δηλ την άλλη βδομάδα). Μετά θα τα ξαναπούμε αν σε βρω, thanks.

&

Υ.Γ. Ελπίζω να το έχει στο Bon γιατί την προηγούμενη φορά όχι μόνο δεν το είχε αλλά εν ολίγοις μου είπε ''και που δεν το έχω δεν έγινε κάτι, εσύ το Extreme να αγοράσεις, γιατί έχει USB και δεν ξέρω εγώ τι, ενώ το Kurzweil είναι σαν αναπηρικό με τη SCSI''

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμενα πριν 2 χρονια μου ειχαν πει οτι το kurzweil ηταν καλυτερο, το θεμα ειναι τι θελουν να πουλησουν την συγκεκριμενη περιοδο.

Παντως εγω ηξερα τι ηθελα να παρω, ειχα ακουσει μονο το K2661 και το motif ES και απλα προτιμησα το k2661(εαν το ακουσεις και συζητησεις με καποιον που ξερει θα καταλαβεις περι τινος προκειται).

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως βαλε και στην λιστα σου το Alesis Fusion. Θα με θυμηθεις....

Υπαρχει και να το ακουσεις στο Tony's Keyboards.

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το οργανο ειναι πολυ ομορφο, φοβερη κατασκευη, πηγαινε να το ακουσεις αλλα μην βασιστεις στους ηχους της rom του(οι αλλες 3 μηχανες συνθεσεις του ειναι φανταστικες) οι οποιες ειναι μεν καλες αλλα με τις αναβαθμισεις που εχουν γινει ειναι σε πολυ καλο επιπεδο.

Διαβασε τα specification του οργανου και πηγαινε ακουσε το.

Εγω εαν δεν ειχα παρει το k2661 θα επερνα αυτο.

 

http://www.promusicproducts.com/forum/phpBB2/index.php

 

http://www.alesis.com/product.php?id=19

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατέβασα τα samples και δεν ξέρω αν γίνομαι υπερβολικός αλλά στα επίμαχα όργανα -π.χ. πιάνο- δεν παρατηρώ τεράστια διαφοροποίηση με το αρμόνιό μου... Τουλάχιστον για μένα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου