Προς το περιεχόμενο

μικρα καθημερινα προβληματα ενος νεου χρηστη macbook pro


Προτεινόμενες αναρτήσεις

μικρα καθημερινα προβληματα ενος νεου χρηστη macbook pro

 

γειαααα ειμαι σχετικα νεος χρηστης ενος macbook pro mid 2010 intel core duo 2.4 4g ram

 

ηθελα να σας ρωτησω για καποια πραγματα που θελω να βρω αλλα και που με ενοχλουν σε σχεση τουλαχιστον με τα windows που ειχα μαθει τοσα χρονια.

το λειτουργικο το εχω ερωτευθει αλλα θα ηθελα καποια μικρα καθημερινα πραγματα που με ενοχλουν οσο ειναι δυνατον να τα εξαλειψω…

 

αυτα ειναι τα εξης:

 

1)τι γινεται με την επιλογη cut-paste σε φακελους φωτο- αρχεια βιντεο κτλ?

 

2)οταν κανω ενα copy-paste οι φακελοι που αντιγραφονται σε νεο φακελο δεν τοποθετουνται με μια σειρα αλλα καπως ..χυμα.και ισως χρειαστει να τους φτιαξω λιγο εγω μετακινωντας τους μεσα στον νεο φακλεο…μπορει να διορθωθει αυτο και να μπαινουν τακτοποιημενοι;και μιλαω οταν ειναι με το  μεγαλο εικονιδιο και οχι σαν ..λιστα αφου εκει ειναι τακτοποιημενοι οκ..

 

3)ειμαι στο ιντερνετ σε μια σελιδα και βλεπω ενα μεγαλο κειμενο…εκει εχω αργο σκρολ σε σελιδες που θελω να μαρκαρω μια μεγαλη περιοχη ενος εγγραφου πχ 3 σελιδων και να την κανω paste σε ενα εγγραφο word.τοσο αργα κατεβαινει σε ολα τα mac?(προσοχη δεν μιλαω για το scroll με τα ..δυο δαχτυλα που κατεβαινει σφαιρα..αλλα να πιασω με το ποντικι την περιοχη και να το συρω προς τα κατω στην οθονη για να μαρκαρω ενα κειμενο)

 

4)οταν ανοιγεις πολλα παραθυρα ανοιγουν σε τυχαιο μεγεθος..υπαρχει προγραμμα για να ανοιγουν ολα σε κανονικο μεγεθος και να μη χρειαζεται να τα κανω καθε φορα resize?

 

5)υπαρχει καποιος mp3 player που να μπορει να παιζει τα κομματια σαν τα windows?δηλαδη να εχεις τα κομματια σε ενα φακελο,να τα μαρκαρεις ολα και να ανοιγουν με το προγραμμα.χωρις να πρεπει να ανοιξεις itunes.

 

6)πολλους φακελους οταν τους μαρκαρεις ολους μαζι δεν λεει την συνολικη χωρητικοτητα τους αλλα τους βγαζει ενα ενα σε ξεχωριστα αρχεια και πρεπει εσυ να κανεις την προσθεση για να δεις το συνολο.οντως καλα ειδα ή κανω κατι λαθος;

 

7)windows movie maker alternative?στο imovie εκνευριζομαι γιατι οταν θελω να κανω ενα βιντεακι με φωτογραφιες και μουσικη σαν soundtrack,οταν εισαγω πχ καμια 50αρια φωτος,μου μπαινουν πολλες ζουμαρισμενες και πρεπει να ξεκλικαρω μια επιλογη απο καθε φωτο για να φανει στο βιντεο που ετοιμαζω σε κανονικο μεγεθος…αν εχουν μπει 20 ζουμαρισμενες πρεπει να το κανω και στις 20 μια προς μια…

 

8 ) εχω 10 αρχεια βιντεο avi σε ενα φακελο…οταν θελω να ανοιξω το ενα αρχειο απο τα avi μου το ανοιγει με το quicktime.

εγω ομως προτιμω το vlc και αρα παω στην επιλογη open with-->other-->vlc-->και τικαρω το τετραγωνο always open with vlc.

αυτο που γινεται ειναι να ανοιγει μονο αυτο το αρχειο avi παρολο που βαζω επιλογη να ανοιγουν ολα τα avi με το vlc σαν default.

και ετσι πρεπει να το κανω για καθε αρχειο βιντεο ξεχωριστα…εχω καταλαβει λαθος ή ετσι ειναι;

 

 

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και ελπιζω να μη σας μπερδεψα πολυ ετσι οπως τα γραφω…ειναι και τετοια τα προβληματα που δεν βοηθαει ο γραπτος λογος.. :)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα περισσότερα θα τα συνηθίσεις και δεν θα σε πολυνοιάζουν, γιατί το mac προσφέρει άλλες λύσεις, και αυτές βολικές. Φυσικά σε μερικά θέματα τα windows μπορεί να είναι πιο εύχρηστα, σε άλλα το OSX.

 

Για το 2 έχω μία λύση εύκαιρη: να πατάς cmd+ctrl+5 και θα σου ταχτοποιεί το φάκελο αυτόματα. Τα υπόλοιπα αν τα θεωρείς τόσο σημαντικά ψάξε στο google.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σωστος... :)

 

αλλα ειχα και μια απαντηση σε αλλο φορουμ που μου εγραψε:

 

1. Cmd + C για να πάρει το clipboard το αρχείο και έπειτα, Cmd + Option + V για να γίνει move (το cut των Windows). Αυτό σε Lion. Σε προηγούμενες εκδόσεις δεν υπάρχει cut.

 

2. Αν το θυμάμαι σωστά, από τις επιλογές του Finder τσεκάρεις το Snap to Grid.

 

3. Όσο πιο κάτω το πας, ακόμα και εκτός παραθύρου, τόσο πιο γρήγορα πάει.

 

4. Τι εννοείς τυχαίο μέγεθος και τι "κανονικό"; Δεν το κατάλαβα αυτό.

 

5. Δοκίμασε το Vox και το Cog. Επιλέγεις όλα τα αρχεία που θες και τα "πετάς" με drag n' drop πάνω στον player ή το εικονίδιό του στο Dock.

 

6. Option + Command + I ή δεξί κλικ κρατώντας πατημένο το Option και Show Inspector.

 

7. Πρέπει να απενεργοποιήσεις το Ken Burns effect. File -> Project Properties και στην επιλογή για την εισαγωγή των image stills, επιλέγεις Fit. Αυτό το κάνεις πριν εισάγεις τις φωτογραφίες και τις παίρνει όλες έτσι μετά.

 

8. Αυτό που κάνεις αφορά μόνο στο συγκεκριμένο αρχείο. Αν θες για όλα, επίλεξε ένα οποιοδήποτε .avi, δεξί κλικ Get Info και στη σειρά που λέει Open With, διαλέγεις την εφαρμογή που θέλεις και τσεκάρεις το κουτάκι που λέει Change All.

 

ευχαριστω και παλι.. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου