Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για μπάσο Warmoth?


jkbm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και κάποιο καιρό αρχίζω και ψάχνω την περίπτωση κατασκευής ενός warmoth μπάσου (5χορδου deluxe jazzbass) και θα ήθελα γνώμες, reviews και specs από κατόχους μπάσων warmoth. Ευχαριστώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

και specs από κατόχους μπάσων warmoth.

Τι specs θέλεις? Αφού η warmoth έχει specs για όλα τα γούστα... :o

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικο ειναι να ξερεις ΤΙ θα διαλεξεις (σε ξυλα, φινιρισματα, μαγνητες, ηλεκτρονικα, ταστα, hardware, nut κ.ο.κ.) και να μπορεις να δικαιολογησεις ΓΙΑΤΙ το διαλεγεις. Και φυσικα να εισαι σιγουρος οτι μπασο του εμποριου δεν σε καλυπτει και ουτε μπορεις να φερεις καποιο στα μετρα σου με λογικο κοστος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσα καινούρια (τουλάχιστον τελευταίας 10ετίας) Fender jazz bass είτε τετράχορδα είτε 5χορδα έχω πιάσει στα χέρια μου, δεν μου άρεσαν καθόλου, ακόμα και σε σχέση είτε με όργανα άλλων κατασκευαστών, είτε με πιό παλιά (vintage) Fender. Εχω προσωπικά την αίσθηση, και αυτό το έχω ακούσει και από άλλους συναδέλφους, ότι ο πήχυς της ποιότητας της Fender έχει πέσει τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τα παλαιότερα όργανα που έβγαζε.

 

Επίσης, ένα καινούριο Fender jazz 5άρι από Γερμανία κοστίζει περίπου στα 1600 ευρώ την ώρα που ένα warmoth project με ξύλα επιλογής και με μαγνήτες και γέφυρα από boutique κατασκευαστές (πολύ ανώτερα από τα stock Fender) κοστίζει κοντά στα 1200 ευρώ...

 

Οσο αφορά τα specs, θα ήθελα γνώμες από ήδη κατόχους μπάσων warmoth για τα specs των οργάνων τους και εάν έμειναν ευχαριστημένοι απο τον συνδιασμό που έκαναν.

 

Οσον αφορά τα προσωπικά μου γούστα, σκέφτομαι για deluxe jbass, alder body w quilt maple top, all birdseye maple neck, nordstrand pickups kai babicz bridge.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω προσωπικά την αίσθηση, και αυτό το έχω ακούσει και από άλλους συναδέλφους, ότι ο πήχυς της ποιότητας της Fender έχει πέσει τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τα παλαιότερα όργανα που έβγαζε.

 

Δυστυχως κανεις λαθος,ως συλλεκτης vintage Fender κιθαρων και μπασων σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ οτι η Fender ΣΗΜΕΡΑ φτιαχνει τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ οργανα που εφτιαξε ΠΟΤΕ (& μαλιστα για ολα τα βαλάντια) . ;)

 

Κατα τα αλλα οπως και στις κιθαρες το ποσο καλο θα ειναι το μπασο που θα φτιαξεις με parts (Warmoth ή οτιδηποτε αλλο) θα εχει κατα 80% να κανει με τους ΜΑΓΝΗΤΕΣ,το Hardware  αλλα και την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ/SET UP του (το δεσιμό του δηλ. και το σετ απ που θα ακολουθησει),τα WARMOTH παντως ειναι εξαιρετικα σωματα & μπρατσα και προσφερουν οτι specs θελεις (φτανει να ΞΕΡΕΙΣ ακριβως ΤΙ θελεις)  οποτε με εναν καλο μαστορα και καλους μαγνητες πολυ δυσκολα θα σου βγει μαπα το μπασο.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θέλω να σε επηρεάσω αρνητικά αλλά αυτές τις 2 επιλογές τις σκέφτηκες?

http://www.thomann.de/gr/sandberg_california_jm5_mn_bb.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_american_standard_j_bassv_ccmn.htm

Είναι στο budget που λες και το σημαντικότερο έχουν μεταπολιτική αξία... Γιατί το warmoth αν κάποια στιγμή θες να το δώσεις για τον οποιοδήποτε λόγο δεν θα τα καταφέρεις πάνω από 400 ευρώ... Οπότε μήπως να το ξανασκεφτείς?

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω πιάσει στα χέρια μου ένα jazz bass του '72 (ash body, maple neck) και το μανίκι του είχε την πιό απίστευτη αίσθηση σε μανίκι που έχω πιάσει, σκετο βούτυρο. Και από ήχο, τραγουδούσε. Όπως και με ένα jbass του 60. Απίστευτο vibe και σκάσιμο...

Εχω σπίτι μου ένα jbass από φίλο, δεκαετίας 90, πολύ καλή αίσθηση αλλά πολύ μουντός ήχος, ακόμα και με καινούριες χορδές.Πρέπει να σηκώσω πολλά πρίμα από τον προενισχυτή για νε κάτσει. Εχω παίξει κατά καιρούς και με πιό καινούρια precision και jazz, αλλά μου ακούγονταν πιό ξερά και άχρωμα σε σχέση με τα vintage που χω παίξει. Μπορεί να είναι πιό προσεγμένα σε βαφή και κατασκευή, αλλά δεν ένιωθα τα ξύλα να σονάρουν τόσο καλά όσο τα πιό παλιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγα μη σοναρουν τα ξυλα... ;D

 

Απλα οι πιο "ψευτικες" και ελαφριες γεφυρες των παλαιων Fender & φυσικα οι μαγνητες τους (οι μαγνητες των Am sTd & ειδικα αυτων των 90s ειναι χαλια) δινουν τον χαρακτηριστικο ηχο των vintage Fender μπασων,παιξε με κανα Vintage Reissue μπασο και θα παθεις πλακα.

 

 

 

Αν και βεβαια βλεπω οτι ζητας ενα "μοντερνο" μπασο οποτε μπερδευομαι.  

 

Οσο για την αισθηση του μπρατσου set up & παλι set up (συν το οτι μπορει απλα να σε βολευουν τα vintage style μπρατσα)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω παιξει με μπασο αλλα εχω τρεις Warmoth κιθαρες και εχω παιξει με αλλες τρεις φιλων. Κι εγω στη θεση σου θα τη προτιμουσα απο Fender. Μου αρεσει να εχω ενα μοναδικο οργανο με ποιοτητα υλικων αρκετα καλυτερη απο εργοστασιακα οργανα και η ολη διαδικασια του να ψαχνω και διαλεγω τα υλικα ενα-ενα.

 

Εαν ξερεις τι θες θα αποκτησεις ενα αριστο οργανο με τη προυποθεση οτι οποιος δεσει τα parts θα κανει πολυ καλη δουλεια. Αν δε σου αρεσει το αποτελεσμα θα χασεις πολλα χρηματα γιατι παγκοσμιως τα οργανα φτιαγμενα απο parts δε πιανουν τιποτα σαν μεταχειρισμενα. Προσωπικα ποτε δεν ειχα τον φοβο οτι δε θα φτιαξω καλο οργανο, με σωστα διαλεγμενα υλικα το αποτελεσμα παντα ειναι πολυ καλο.

 

Για ερωτησεις και ιδεες τσεκαρε και εδω http://www.unofficialwarmoth.com/index.php

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου