Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με tuning


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά... Εδώ και κανα μήνα έχω ένα προβληματάκι με την κιθάρα... Η 3η χορδή (G) κάποιες φορές χάνει το κούρδισμα της. Ελάχιστα, αλλά ακούγεται... Μόλις γυρνάω το κλειδί για να την "επαναφέρω", ακούγεται ενα "κλανγκ" από το κλειδί και η χορδή είναι οκ. Άλλαξα πρόσφατα χορδες, 10άρες. Απλώς τώρα με τις καινούριες συμβαίνει πιο σπάνια. Όμως, αν γυρίσω δεξιά-αριστερά το κλειδί, πάντα ακούω αυτο το "κλανγκ-κλάνγκ"... Δοκίμασα να το σφίξω, δεν έχει διαφορά... Η κιθάρα είναι μια Vintage όπως αυτή του Peter Green (αντίγραφο) αν έχει σημασία... Είναι καλό όργανο από ότι ξέρω. Καμία ιδέα; Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πηγαινε σε ενα μαστορα να σου κοψει ΣΩΣΤΑ το nut,εκει ειναι το 99,9% των κουρδισματοπροβληματων.... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου ευχαριστώ, το πρόβλημα ήταν όντως στο nut όμως διορθώνεται πολύ πιο εύκολα!

Η λύση είναι η εξής:

 

Παίρνεις ένα μολυβάκι, ξύνεις την άκρη του και μαζεύεις λίγα ξύσματα. Ξεκουρδίζεις τη χορδή μέχρι να χαλαρώσει τόσο ώστε να μπορείς να την τραβήξεις από το nut με ασφάλεια και βάζεις μέσα στη σχισμή του nut τα ξύσματα, όχι λίγα, όχι πολλά. Μετά, ξανατοποθετείς τη χορδή στη θέση της και κουρδίζεις, την τραβολογάς λίγο για να "στρώσει" και είσαι έτοιμος!

 

Αυτο που κάνει το μολύβι είναι να επιτρέπει στη χορδή να επιστρέφει στην θέση που βρισκόταν πριν ταλαντωθεί, "γλιστράει" καλύτερα οπότε κάνεις όσο bend θες άφοβα!  ;D

 

Μου το είπε ένας μουσικός εδώ στην περιοχή και όντως λειτούργησε μια χαρά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω την προτεινω αυτη τη λυση ομως προϋποθετει οτι το nut ειναι εστω οριακα σωστα κομμενο,ετσι κι αλλοιως την προτεινω και σε καλα κομμενα nut ειδικα αν η κιθαρα εχει τρεμολο (καλυτερα να αναμιξεις το γραφιτη με λιγη βαζελινη για ακομα καλυτερα αποτελεσματα ή απλα να.."βαφεις" τις σχισμες του nut με λιγο μολυβι που και που) .

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου