Προς το περιεχόμενο

Γνωμη για reverb και eq στα ακουστικα?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα ηθελα καποια γνωμη για reverb και eq στα ακουστικα,εχω μια behringer που δεν εχει  reverb οποτε δεν την χρησιμοποιω καθολου,και την makcie onyx400f που δεν εχει reverb ή eq.χρησιμοποιω cubase 5.

 

να παρω εξωτερικο reverb να το συνδεσω με την behringer?

 

να παρω μια μικρη κονσολα με reverb μονο για τα ακουστικα ?

 

θα κανω δουλεια με καποιο software reverb?αν ναι με ποιο και πως θα το συνδεσω?

 

καποια αλλη λυση?

 

ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Γεια χαρά και συγχαρητήρια για την κάρτα που πήρες. ;)

 

Υπάρχουν 2 λύσεις στο πρόβλημα.

 

1) Kάνεις mute το κανάλι από τον software mixer της Μackie ώστε να μην ακούς. Πας στο cubase στο κανάλι που έρχεται στο σήμα σου και πατάς το κουμπί monitor (με το ηχειάκι) ώστε να ακούς πια από τον μίκτη του cubase (με latency όμως) και όχι από τον μίκτη της Mackie (που δεν έχει σχεδόν καθόλου latency). Bάζεις στο κανάλι ένα software reverb που θέλεις και ρυθμίζεις με το Mix του όσο reverb θέλεις να ακούς. Δεν θα ηχογραφείται απλά θα το ακούς κατά την ηχογράφηση.

Αυτό είναι η πιο απλή λύση αλλά εξαρτάται και από το latency που θα έχεις βάλει στην κάρτα ήχου. Αν το project είναι στην αρχή και δεν το έχεις φλομώσει στα plug-ins, τότε με την συγκεκριμένη κάρτα μπορείς να βάλεις 32 buffer size και να γράψεις άνετα χωρίς αισθητό latency. Aυτό επίσης (το latency) εξαρτάται και από το είδος του plug-in που θα βάλεις. Μερικά από αυτά προκαλούν μεγάλη καθυστέρηση από μόνα τους. Άρα για να γίνει σωστά η δουλειά θα πρέπει να προτιμήσεις ένα "ελαφρύ" reverb, όπως π.χ το ενσωματωμένο του cubase.

Αν όμως έχεις αρκετό latency λόγω φόρτου (256,512 και πάνω) ή έχεις βάλει plug-ins που δημιουργούν καθυστέρηση από μόνα τους, θα πρέπει να πας στην λύση 2 (που μπορεί να είναι και καλύτερη εξ αρχής)

 

2) H δεύτερη λύση είναι να διατηρήσεις τον dry ήχο που παίρνεις από τον μίκτη της Μackie και να ανοίξεις παράλληλα και το software monitor του καναλιού που σου επιστρέφει στο cubase όπως σου είπα παραπάνω, με μια διαφορά όμως: Το reverb που θα βάλεις στο κανάλι του cubase θα το ρυθμίσεις 100% wet (να ακούγεται μόνο το reverb δηλαδή) και θα αρχίσεις να χαμηλώνεις το fader του cubase ώστε να ακούσεις την ποσότητα reverb που θέλεις (η ένταση της ηχογράφησης δεν επηρεάζεται) και θα έχεις έτσι ένα ιδιότυπο reverb με μηδενικό latency που πάλι δεν θα ηχογραφείται.

 

*Για eq πας στην πρώτη λύση και προσθέτεις software eq (δεν ηχογραφείται επίσης), αλλιώς πας στην λύση της μικρής κονσόλας που είπες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου