Προς το περιεχόμενο

midi keyboard


KROKIDISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παίδια και συγχαρητήρια για το καταπληκτικό forum. Θέλω να πάρω ένα midi keyboard 49 πλήκτρων και φτηνό όπως για παράδειγμα κάποιο από αυτά [urlhttp://www.thomann.de/gr/search.html?xsid=c5e85354bbad029c37e3edc1bd26de6b&KF=on&gk=tama49&oa=ala&bn=&pr=0a60&wgfid1=11071&wgf11071=&wgfid2=11072&wgf11072=&wgfid3=11073&wgf11073=&wgfid4=11074&wgf11074=&wgfid5=11075&wgf11075=&wgfid6=11076&wgf11076=&wgfid7=11077&wgf11077=&wgfid8=11078&wgf11078=&wgfid9=11079&wgf11079=&wgfid10=11080&wgf11080=&wgfid11=11081&wgf11081=&wgfid12=11082&wgf11082=&wgfid13=11083&wgf11083=&wgfid14=11084&wgf11084=&x=7&y=5[/url]. Έχω το macbook pro το οποίο διαθέτει το garageband. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να το κουβαλάω μαζί μου και να μπορώ να παίζω πλήκτα χωρις να χρειάζομαι ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να παίζει κάποιο τραγουδι στο youtube ή στο itunes και να παίζω κι εγώ ταυτόχρονα. Τέλος θέλω να ενημερώσω ότι δεν έχω τρελές απαιτήσεις για ήχους και το θέλω για δική μου ψυχαγωγία. Παρακαλώ εξηγήστε μου ακριβώς τι χρειάζεται γιάτι δεν έχω ιδέα... Σας ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ποιο το νοημα να μην εχεις ρευμα απο τη στιγμη που θα χρειαζεσαι για το λαπτοπ;Αν δε θες να παιζεις με τις ωρες οπως πχ σε κανα ταξιδι οκ.Επισης,στο pc/mac γινεται να μονταρεις πλεον ολοκληρη hd χολυγουντιανη ταινια και αν δεν εχει soundtrack να το δημιουργησεις κιολας...ποσο μαλλον να κανεις playback!

Και για αυτα που χρειαζεσαι...το daw(digitall audio worksation) σου τα πληκτρα σου και την φαντασια σου... Αν το προγραμμα που εχεις σε ικανοποιει τοτε ολα οκ,αν βλεπεις οτι εχεις και παραπανω απαιτησεις(δεν ξερω τι ειναι το garageband) πας σε ενα αξιοπιστο daw και απο κει και περα κοιτας να μαθεις τις επιμερους λειτουγιες του,και οτι σε δυσκολευει εδω θα μαστε! Προσωπικα λειτουργω reason και ableton και με το reason δεν εχω κανενα παραπονο...το λεω γιατι θα δεις πολλους να το κραζουν.

Και οσο αφορα τα midi παρε καλυτερα  http://www.thomann.de/gr/alesis_q49.htm αυτο ,σοβαρη εταιρια (μην περιμενεις πολλα ομως σε αυτη την τιμη,για ψυχαγωγια ομως και μονο ειναι υπερκομπλε) και σου εχει και την μικρη εκδοση του ableton. Αυτα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Στάθη για τις πληροφορίες. Θα ήθελα να μου πεις αν αυτο το ableton είναι περιπλοκο στη χρήση του (όπως είπα είμαι λίγο άσχετος με αυτά). Περιμένω κι άλλες συμβουλές. Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν για τη χρήση που θα του κάνω χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα καλώδιο usb. Ευχαριστώ και πάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες ποιο μοντελο ακριβως σου κανει στην τιμή και παρτο. Στα λεφτά αυτα, δεν παιζουν ουσιαστικές διαφορες.

 

Αφού θες να παιρνει ρευμα απο usb, ψαξε (ή ρωτα τους πωλητες) αν ειναι usb-powered.

 

Επίσης τα μοντελα που παρεθεσες, εχουν mini keys. Πιο μικρά απο τα κανονικά. Πρόσεξε το και αυτο αν σε ενοχλει κατι τετοιο.

 

Κατα τ'αλλα, οποιο σου καθεται καλα στο ματι και στην τσεπη ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης τα μοντελα που παρεθεσες, εχουν mini keys. Πιο μικρά απο τα κανονικά. Πρόσεξε το και αυτο αν σε ενοχλει κατι τετοιο.

 

Κατα τ'αλλα, οποιο σου καθεται καλα στο ματι και στην τσεπη ;)

 

Γι αυτο και προτεινα το alesis και που ειναι στα 80 και καλυτερο απο τα προηγουμενα και για να βρεις προτιμοτερο απο αυτο πρεπει να ανεβεις κανα 30ευρω πανω...ασε που για τη χρηση που θα του κανεις θα εισαι καλυμενος.

 

Το ableton live ειναι προγραμμα παραγωγης μουσικης.Εκει μπορεις να ηχογραφησεις και μεσω midi και καταλληλων plugins να γραψεις νοτες σα να εχεις ενα αρμονιο φαντασου,αλλα σε πολυ καλυτερη ποιοτητα.Ενα απο τα πιο κορυφαια plugins...:

 

 

 

παρουσιαζοντας το ο κορυφαιος πληκτρας των dream theater...

 

και με αλλα plugins να κανεις το πολυσυζητημενο mastering αν εχεις ακουστα.

Ειναι ενα απο τα καλυτερα daw's που κυκλοφορουν,και σε αυτο το προγραμμα μπορεις και να μιξαρεις κομματια live με ενα ξεχωριστο τροπο απο την καθιερομενη μιξη των decks.Ο καθενας οπως βολευεται βεβαια.

Η πολυπλοκοτητα του ειναι οσο πολυπλοκη θες να ειναι η χρηση του.Δεν υπαρχει δυσκολο προγραμμα...πλεον αναπτυσονται ετσι ωστε να μας διευκολυνουν,τερμα οι εποχες που τραβουσαμε τα μαλλια μας  ;D (θελω να πιστευω τουλαχιστον...) . Τωρα αν ασχοληθεις καποια στιγμη με hardware ισως δυσκολευτεις λιγο σε καποιο απο αυτα,αλλα μεχρι τοτε μαλλον κ εκει θα εχουν αναπτυχθει αρκετα!Αρκει λοιπον να ανοιξεις το plugin της αρεσκειας σου και να πατησεις την νοτα του keyboard σου!

Υπαρχουν και αλλα στην λιστα οποτε θες να ασχοληθεις με τα πιο γνωστα τα cubase,sonar,pro tools,logic pro,reason...

Mπορει καποιοι να σου πουν για fruity loops (fl studio),αλλα αν ειναι να πας σε daw καλυτερα πηγαινε σε καποιο απο τα παραπανω οχι σε fl γιατι δν ειναι και ο,τι καλυτερο απο αποψη ηχου και αν αρχισεις με αυτο θα δεις οτι διευρυνονται πολυ οι οριζοντες σου σε σχεση με αυτο που εχεις ηδη και δεν θα θες να ξεκολλησεις απο κει.Οταν θα θες να αρχισεις κανε ενα κοπο και ξαναποσταρε.

 

Α , και τσεκαρε αυτο που ειπε και ο neeq περι usb power...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξερω τι ειναι το garageband

...από τη στιγμή που έχει το Garageband...δεν χρειάζεται να μπλέξει με οτιδήποτε άλλο για αρχή (...και για συνέχεια ίσως...) ;)

http://www.noiz.gr/index.php?topic=191863.0

 

Εγώ έχω το Εvolution MK44 και το χρησιμοποιώ μόνο με USB σύνδεση χωρίς πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλως...

Οντως ωραιος ηχος εχει βγει απο δαυτο,παιρνει και plugins?Εκεινος ο τυπας που λες γιατι επεμενε τοσο να γινει η παραγωγη μεσα απο αυτο,τοσο καλη sound engine εχει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οντως ωραιος ηχος εχει βγει απο δαυτο,παιρνει και plugins?

Το συγκεκριμένο project έχει επάνω το Guitar Rig, το FM8, το Minimoog, ένα Fitch Cello, το Lοunge Lizard, το Τοxic και το EZ Drummer...φτάνουν νομίζω ;D ;D

 

Εκεινος ο τυπας που λες γιατι επεμενε τοσο να γινει η παραγωγη μεσα απο αυτο

...αυτό είναι inside joke ;)

O "τυπάς" είναι ένας από τους καλύτερους keyboard player του κόσμου 8)

http://www.georgeduke.com/biography.html

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας, πραγματικά είναι χρήσιμες. Πέρασα βεβαια και από ένα κατάστημα και ρώτησα και μου λυθηκαν οι περισσότερες απορίες μου. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου