Προς το περιεχόμενο

amps/cabinets simulations σε πεταλι


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους. Ηθελα να κανω μια ισως χαζη ερωτηση αλλα πραγματικα δεν εχω βρει τιποτα οσο και να εχω ψαξει. Γενικως ειμαι φαν του αναλογικου ηχο και γι αυτο εχω μονο πεταλια. Στο παρελθον ειχα χρησιμοποιησει πεταλιερες αλλα με χαλαγε πχ οτι δεν ακουγα τον θορυβο απο τους μονους μαγνητες της στρατ μου... το ξερω ειμαι περιεργος....

 

Στην πορεια ομως αρχισα να ψαχνομαι για amps simulation βλεποντας οτι πλεον οι εταιρειες κανουν εξαιρετικη δουλεια. Στην αρχη ειπα να παρω μια πεταλιερα να ακουσω τους ενισχυτες (πηρα μια rp500). Μου αρεσε αρκετα αλλα οχι τοσο ωστε να αφησω τα πεταλια και να παω ψηφιακα. Πριν απο λιγο καιρο ακουσα την rp1000 σε 4c setup και πραγματικα ηταν κατι το διαφορετικο. Περα απο τα simulations σου δινει την επιλογη να την βαλεις σε φουλ bypass και ειναι σαν να μην υπαρχει! Ειπα λοιπον να ψαξω να βρω καποιο πεταλι που να κανει ΜΟΝΟ amp/cabinet simulation μιας και τα πεταλια μου ειναι μια χαρα για αυτα που παιζω (εχω δωσει και ενα σκασμο λεφτα....).

 

Τελικα τζιφος!!!! Δεν εχω βρει απολυτως τιποτα!!! Για μενα δεν ειναι λυση το να παρω μια πεταλιερα και να χρησιμοποιω μονο το simulation. Περαν του οτι τεχνικα ειναι αδυνατον (θα με κυνηγησει η γυναικα μου αν βαλω αλλο ενα 30x60cm "πραγμα" στο σαλονι ενω ηδη θελει με υπουλο τροπο να "εξαφανισει" το pedalboard μου...χαχαχα), θεωρω οτι ειναι βλακεια να μην μπορεις να εχεις τα simulations μονα τους χωρις εξτραδακια!!!!

 

Για μενα το ιδανικο θα ηταν να μπορει να μπει το "simulation pedal" στο fx loop μαζι με τα modulation pedals μου (chorus, flanger, phaser) και να δουλευει οπως η rp1000. Οταν θελω να ακουσω τον marshall μου να ειναι off, οταν θελω καθαρα fender η hi-gain mesa η blues vox να το παταω και να παιζει!! Γινεται??? Υπαρχει???

 

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Rock'n Roll doesn't create psychos. It helps psychos to be more creative...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Η Tech 21 ειδικεύεται σε αυτό που γράφεις εδώ και πολλά χρόνια: http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/index.html

Όλα τα Sansamp προϊόντα κάνουν αυτό που λέει και... το όνομά τους, δηλαδή είναι φτιαγμένα για να προσφέρουν προσομοιώσεις διάφορων ενισχυτών (μαζί με την απόκριση των καμπινών τους) χωρίς ενισχυτή, καρφί προς ηχογράφηση ή κονσόλα. Αυτά που θα σου χρησιμέψουν περισσότερο είναι τα Classic και GT2, όπως και τα πιο νέα Character.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Τα εχω ακουσει τα πεταλακια της tech21 και μαλιστα καποτε ειχα εναν trademark 30. Φοβερη εταιρεια και μονο αναλογικη τεχνολογια. Αυτο και μονο με εχει κανει "fan-boy". Ο trademark εχει voicings επανω του και ηταν φοβερο μηχανημα!!!

 

Αλλα δυστυχως δεν ειναι αυτο που ψαχνω. Τα sansamp απ'οτι εχω καταλαβει δεν ειναι προενισχυση αλλα πεταλια που μπαινουν μπροστα απο τον ενισχυτη. Αυτο που θα ηθελα (μπορει και να μην γινεται η να μην υπαρχει) ουσιαστικα ειναι να παρακαμπτω το preamp του δικου ενισχυτη και να μπαινω σε simulation του πεταλιου. Αν βαλω ενα character η το gt2, θα πρεπει να το βαλω στην αλυσιδα με τα gain πεταλια μου (gov'nor, rat, ts) και μαλιστα πριν ωστε οταν τα "κουμπωνω" να βρωμιζουν τον ηδη χρωματισμενο ηχο μου. Ο τελικος ηχος ομως (οπως και τα modulation effects που ειναι πανω στη λουπα) θα χρησιμοποιει το preamp του marshall μου.

 

Rock'n Roll doesn't create psychos. It helps psychos to be more creative...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα sansamp απ'οτι εχω καταλαβει δεν ειναι προενισχυση αλλα πεταλια που μπαινουν μπροστα απο τον ενισχυτη.

 

Οχι, είναι πετάλια τα οποία μπαίνουν μπροστά από έναν τελικό στο ρόλο της προενίσχυσης. Το οτι αρκετοί τα χρησιμοποιούν ως "βρωμοπέταλα" δεν τα κάνει απλά πεταλάκια.

 

Μάλιστα στα Character μέχρι πρόσφατα δεν γινόταν να απενεργοποιήσεις το cabinet simulation, οπότε θεωρητικά η χρήση τους ως πεταλάκια (και μάλιστα μπροστά από τα delay-based FX) είναι "λανθασμένη".

 

Eπιπλέον, το να δρομολογείς το σήμα σου όπως θα ήθελες λύνεται και με την προσθήκη άλλων πεταλιών, όπως το Boss LS-2

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και η AMT electronics φτιάχνει πεταλάκια-προενισχύσεις

 

http://www.amtelectronics.com/products/

 

ισως ομως μια πεταλιέρα θα μετρούσε πιο πολύ γιατί εχει πολλές προσομοιώσεις και "απειρες" αποθηκευμένες ρυθμίσεις για κάθε προσομοίωση. (πχ καθαρός φεντερ - τερματισμένος φεντερ)

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα sansamp και το red box μου ήρθαν στο μυαλό. Δες αν θέλεις και στο

http://www.thegearpage.net/board/showthread.php?t=866512

που κάποιος αναφέρει και τη χρήση στο fx loop που έλεγες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

δεν καταλαβα τι ακριβως θελεις να κανεις? να χρησιμοποιεις ενα amp simulation σαν προενισχυση (στη θεση του προενισχυτη που εχει ο ενισχυτης σου) και μετα να βγαινεις στον τελικο και στα ηχεια του ενισχυτη σου? τα amp simulation πεταλια ειναι φτιαγμενα για να δουλευουν direct, δηλ. να κανουν συνολικα τη δουλεια προενισχυτη-τελικου-ηχειου (χωρις τα watt βεβαια). οποτε δεν ειναι η ιδανικη χρηση να τα καρφωσεις σε τελικο ενισχυτη κιθαρας, ο ηχος δεν θα ειναι οτι καλυτερο.

 

επειδη κι εγω ειμαι φαν του αναλογικου, οταν θελω να βγω κατευθειαν σε κονσολα βαζω στην πεταλιερα μου ενα sansamp μετα τα overdrive και πριν τα time-based effects, και δουλευει μια χαρα. να σου πω την αληθεια ακομα και το bad monkey μου αρεσει πολυ για αυτη τη δουλεια (και ΔΥΟ καναλια: καθαρο-βρωμικο για 40 ευρω  ;D), αλλα βεβαια καμμια σχεση με προσωμοιωση fender ηχου

 

μηπως πηγαινες καπου που να πουλανε τα sansamp να δοκιμασεις το fender μοντελο στη λουπα, μπορει και να σε ικανοποιησει το αποτελεσμα. γενικως ειναι σταθερη αξια τα sansamp  ;D χρονια τωρα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα και σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Το "κακο" (στην συγκεκριμενη ιδεα που εχω μπλεξει....) ειναι οτι τα sansamp μπαινουν μπροστα απο τον ενισχυτη. Χρησιμοποιουν ολο τον ενισχυτη οπως κανουν τα πεταλια. Δεν ξερω δηλαδη πως και ποσο ενα california chatacter η το gt2 fender voice θα μπορεσει να αποδωσει (οσο ειναι δυνατον βεβαια) τα καθαρα ενος fender αφου τελικα θα βγει απο τον marshall. Αν πχ εχω ανεβασει το volume και εχει βρωμισει ο ηχος, θα μπορεσει το πεταλι να τον καθαρισει για να βγαλει αμερικανικα καθαρα? Προφανως και οχι. Αρα η προενισχυση παλι παιζει το Α και το Ω στο τελικο αποτελεσμα.

 

Ειδα ενα videaki στο youtube στο οποιο κανει ενας τυπος demo της rp1000 4c setup. Ουσιαστικα αν θελει να ακουσει τον orange του "απομπλεκει" (με το bypass switch) την πεταλιερα και παιζει μονο με τον ενισχυτη του. Αν θελει να παιξει με εναν jcm800 (θου κυριε φυλακη το στοματι μου...) "βαζει" στο παιχνιδι την πεταλιερα. Προσοχη εδω κατι. Ξεκουμπωνει το input στον orange του και ο ηχος συνεχιζει και υπαρχει, που σημαινει οτι πλεον παιζει ΜΟΝΟ με την προενισχυση της πεταλιερας. Αν δεν τα λεω καλα πειτε μου.

Αυτο λοιπον το κανει γιατι ουσιαστικα η πεταλιερα, η μαλλον να το πω καλυτερα ο προσομοιωτης ενισχυτων , ειναι πανω στην λουπα. Σωστα??? Αν ναι τοτε αυτο θελω να πετυχω!

 

@blue: Καλο το ls-2 αλλα δεν θελω να δρομολογησω διαφορετικα τα πεταλια μου. Θελω τα βρωμικα+wah+compressor μπροστα, τα modulation στην λουπα και το πεταλι-προσωμοιωτης στην λουπα.

@iraklis25: την εχω τσεκαρει την amt αλλα δεν ξερω τι λεει απο ποιοτητα. Να σου πω ομως την αληθεια ισως σε αυτην την περιπτωση να πηγαινα σε tech21. Παντως και αυτη η εταιρεια τονιζει οτι ειναι gain pedals και οχι simulation pedals.

 

Τελικα απ'οτι βλεπω υπαρχουν 2 λυσεις. Η πουλαω τα πεταλια μου και παω σε rp1000 η κατι τετοιο, η παω σε sansamp. Καθε λυση εχει pros/cons.... Ψηφιακιλα και ευκολια all inclusive, αναλογικη ομορφια αλλα οχι ακριβης προσωμοιωση....

 

Θα ηθελα να τα δοκιμασω τα sansamp αλλα ο ενισχυτης μου ειναι περιεργος και θα ηθελα να τα ακουσω πανω του ρε γμτ....

 

 

 

Rock'n Roll doesn't create psychos. It helps psychos to be more creative...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το "κακο" (στην συγκεκριμενη ιδεα που εχω μπλεξει....) ειναι οτι τα sansamp μπαινουν μπροστα απο τον ενισχυτη. Χρησιμοποιουν ολο τον ενισχυτη οπως κανουν τα πεταλια.

 

???  ???  ???

 

Οχι, είναι πετάλια τα οποία μπαίνουν μπροστά από έναν τελικό στο ρόλο της προενίσχυσης. Το οτι αρκετοί τα χρησιμοποιούν ως "βρωμοπέταλα" δεν τα κάνει απλά πεταλάκια.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως δεν το εχω καταλαβει καλα? Μπροστα δεν μπαινουν? Σε τι διαφερουν απο πχ το guv'nor (εκτος του voicing)? Εχουν προενισχυση?

 

Αν κανω πχ αυτο που περιεγραψα, βρωμιζω το καναλι με το volume του ενισχυτη (εχω τον marshall class 5 rat amp) και πατησω το california, ο ηχος θα καθαρισει?

Rock'n Roll doesn't create psychos. It helps psychos to be more creative...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου