Προς το περιεχόμενο

Πειρατεια - απλα η γνωμη μου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τιποτα δεν θα παθει η μουσικη αν δεν αγοραζω ποια cd, απλα ξεπεραστηκαν, λενε οτι το να κατεβαζω πειρατικη μουσικη (ακου πειρατικη!) ειναι σαν να μπαινω στο μετροπολις νυχτα με σακο, ελπιζω οτι στους σοβαρους μουσικους δεν τους καιγετε καρφι για το θεμα, οσο για της δισκογραφικες θα γινουν φτωχοτερες και ποιο αδυναμες στο να επιβαλουν τριχες, και ετσι οταν επικρατησει ενας αλλος ποιο αμεσος  τροπος επικοινωνιας μουσικου και ακροατη, η μουσικη να γινει και καλυτερη τελικα.

 

Επισης τιποτα δεν θα παθει ο κινηματογραφος αν κατεβασω ενα copy μιας παλιας ταινιας και δεν το παρω απο το video club που και αυτο σαν επιχειρηση ξεπεραστηκε, ετσι συμβαινει παντα, οταν κατι αλλαζει στον κοσμο, οπως με το ιντερνετ,  καποια πραγματα ξεπερνιονται και οσοι ειχαν επενδυσει εκει, την πληρωνουν. στον κινηματογραφο παμε ακομα… δεν ειναι περιττοι γιαυτο.   

 

Tο ιντερνετ και τα ηλεκτρονικα αγαθα ειναι νεα και υπο διαμορφωση, δεν ειναι ακομα υπο ελεγχο, εσεις παντως μην χανετε ευκαιρια να την λετε στον καθε πιτσιρικα που κατεβασε σπασμενο ενα επαγγελματικο προγραμμα μεγαλης χρηματικης αξιας για να πειραματιστει στο σπιτι του, και δεν πηγε (αν ειναι δυνατον) να τα σκασει, για να εχει δικαιωμα να ρωταει πως λειτουργει, απορω με ποιο σκεπτικο παιρνετε το μερος αυτο και με ποια ιδιοτητα οσοι το κανετε, προστατευετε τα συμφεροντα του σιναφιου σας και καλα, τον μεγαλοπαραγωγων και μεγαλοστουντιουχων ξερωγω, πολυ αμφιβαλω. αυτη που κερδιζουν χρηματα απο την χρηση του λογισμικου ειναι και ηθικο να πληρωσουν αυτον που το εφτιαξε. πιστευω και οι ιδιοι οι κατασκευαστες τον προγραμματων δεν θελουν να το σταματησουν αυτο, γιατι μπορει να υπολογιζουν στους μελλοντικους επαγγελματιες που εχουν μαθει τη δουλεια με τον τροπο των δικων τους προγραμματων και δεν θελουν αλλιως. καθως και τα linux περιμενουν στη γωνια, παρολο που δεν εχουν μεγαλη αποδοχη, αν οι κατασκευαστες λογισμικου αποφασιζαν οτι τερμα οι τζαμπατζηδες, (και σιγουρα μπορουν) ξερουν καλα ποσο γρηγορα θα προσαρμοστει ο κοσμος… δηλαδη δεν πρεπει να μαθευτει οτι τα παντα γινονται και αλλου, το ιδιο καλα, χωρις λεφτα, και κανεις δεν σε λεει τζαμπαζη και απατεωνα, αυτα       

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 299
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Τιποτα δεν θα παθει η μουσικη αν δεν αγοραζω ποια cd, απλα ξεπεραστηκαν,

 

Και οι μουσικοι τι θα γινουν δηλαδη κλεφτες??  ;D

Και γιατι να κατσει ενας μουσικος η ενας προγραμματιστης κλπ να φτιαξει μια δουλεια για να την παρεις εσυ τζαμπα απο το ιντερνετ??

Ολα αυτα τα πραγματα που κυκλοφορουν λαθραια φιλε στο ιντερνετ (καλα ολοι μας βαζουμε χερι και γω δεν κανω τον αγιο) ειναι "προιοντα" και σαν προιοντα υποκεινται στον αγορανομικο κωδικα. Δινεις λεφτα, περνεις προιον, δεν δινεις λεφτα, δεν περνεις προιον. Και ετσι πρεπει ναναι για να υπαρχει ισονομια και ισοπολιτεια.

Ολα τα αλλα ειναι ιστοριες για αγριους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λεω, οποιος βγαζει χρηματα απο την χρηση προγραμματων να πληρωνει τον κατασκευαστη, τα πραγματα καλος ειναι οπως ειναι δεν προτεινω τιποτα... μην μας την λενε ομως. πνευματικα δικαιωματα καλως υπαρχουν, δεν λεω να οικειοποιηθεις την δουλεια του αλλου, να την πουλησεις για λογαριασμο του, να την ακουσεις ειπα… και ειμαι σιγουρος οτι ο μουσικος το θελει αυτο, και να μην γινει κλεφτης, να κανει live, με τιμιες τιμες εισιτηριων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Αν δεν βαριέσαι φίλε blue monk, διάβασε πολλές απόψεις και τοποθετήσεις στο θέμα που έχει συζητηθεί εκτενέστατα. Η τοποθέτηση σου δεν είναι η πιό εμπεριστατωμένη που έχω ακούσει (λείπουν σημαντικοί κρίκοι στην αλυσίδα) και διόρθωσε αν κάνω λάθος, φαίνεται πως προέρχεται απο άνθρωπο που δεν αντιμετωπίζει καθημερινά την έννοια μεροκάματο και νοίκι. Ακόμα...

Και να μη ξεχνάς... δεν σε εξουσιοδότησε κανείς να μιλάς για τους μουσικούς. Το τι νομίζεις είναι προσωπική σου άποψη. Σελίδα μουσικών είμαστε και τέτοιοι σε διαβάζουν.

 

Πνευματική ιδιοκτησία και τεχνολογικές εξελίξεις

 

Τί γνώμη έχετε για την πειρατεία στην μουσική?

 

Πειρατεία Λογισμικού στην Ελλάδα

 

Διασκευή και πνευματικά δικαιώματα.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη κύριοι, αλλά το γεγονός ότι κάποιος δουλεύει για τους λογαριασμούς του και το νοίκι του (ή όχι) δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει και (την) συγκεκριμένη άποψη επί του θέματος.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω εχω δουλεψει και πιστευω οτι η πειρατια τους μονους που χτυπησε πραγματικα ειναι τους μεσαζοντες παρασιτουσαν πανω στη πλατη των μουσικων.Ηταν ενα προιον απο το οποιο εβγαζε ο μουσικος 1/20 ευρω και τα υπολοιπα πηγαιναν αλλου .

Ειναι οπως με τα μεγαλα καταστηματα που επειδη θα μπορεις να κανεις τις παραγγελιες απο το ιντερνετ θα μειωθουν οι θεσεις εργασιας γτ δεν θα θελουν τοσους υπαλληλους.

Με την εξελιξη της τεχνολογιας καποια πραγματα αλλαζουν και πρεπει καποιοι να προσαρμοζονται στις εξελιξεις,δεν μπορουμε να κατηγορουμε την πειρατεια επειδη επεσε ο τζιρος της sony.  

η νεα εποχη θελει τους καλλιτεχνες να ζουν απο τα λαιβ και οι δισκογραφικες να κλεινουν σιγα σιγα. εγω προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη κύριοι, αλλά το γεγονός ότι κάποιος δουλεύει για τους λογαριασμούς του και το νοίκι του (ή όχι) δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει και (την) συγκεκριμένη άποψη επί του θέματος.

Αν π.χ. ρίχνει μπετά όχι.

 

Αν όμως π.χ. δουλεύει για να δημιουργήσει κάτι με το οποίο ταίζει εαυτόν και οικογένεια, και κάποιος του αποστερεί αυτό το εισόδημα επειδή θεωρεί ότι μπορεί απλώς να πάρει το δημιούργημα του, χωρίς να πληρώσει, νομίζω σημαίνει.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου