Προς το περιεχόμενο

animae clip - Expendable


animae

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί Νοιζάδες, μετά από πάααρα πολύ καιρό ξανανεβάζω κομμάτι  :)

 

Αυτό λοιπόν το κομμάτι υπάρχει περίπου 2,5 χρόνια και έχει την μορφή που ακούτε εδώ και περίπου ένα χρόνο. Αρχικά ήταν να τραγουδήσει ο γνωστός και μη εξαιρετέος SpyrosCh, αλλά διάφοροι λόγοι μας έχουν οδηγήσει στο να μείνει instrumental προς το παρόν. Θα χει ιδιαίτερο ενδιαφέρον βέβαια έτσι και αποφασίσει/μπορέσει να βάλει την φωνή του, αν και κατά πόσο θα αλλάξει μουσικά το κομμάτι, αλλά εδώ είμαστε. Παρόλαυτα, το μπασσινγκ ανήκει σε αυτόν.

 

Μεγάλο σε διάρκεια, μεταλοφέρνει προφανώς και σε σημεία ταξιδιάρικο (ή τουλάχιστον αυτός ήταν ο σκοπός μου). Ατέλειες υπάρχουν (1-2 πράσινες και σε 2-3 σημεία φεύγει από τον χρόνο  :-[), αλλά λέω να κρατήσω τις διορθώσεις για όταν θα έρθει η ώρα τους.

 

Αυτό που (ελπίζω να) θα ακούσετε, δεν έχετε κομπρέσσορς και ιντερκούλερς, οπότε ίσως χρειαστεί λίγη ένταση παραπάνω.

 

Ελπίζω να το απολαύσετε όσο το απόλαυσα εγώ.

 

Εντζόι!  :D

(καθότι μεγάλο, για να κρατηθεί το στοιχείωδες 256, είναι στο box .net)

 

http://www.box.com/s/f78c208d8190d88b4c68

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Ωραίο κομμάτι, που για μένα, είναι περισσότερο ταξιδιάρικο, παρά μεταλλοφέρνει (εκτός από τις κιθάρες από το 7:00 και μετά).

 

  Είμαι περίεργος να το ακούσω και με φωνή (περισσότερο για να ακούσω και τους στίχους, που θέλεις να βάλεις).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που είσαι εσύ βρε παιδί μου; :D

 

Στο δια ταύτα. Το κομμάτι έχει τα φόντα να γίνει πραγματικά φοβερό. Δεν ξέρω αν τελειώσατε το θέμα μίξης, ειδικά στις κιθάρες, ή αν είναι σε πρώιμο σημείο. Έξυπνες ιδέες και καλοστημένες μελωδίες. Ταξιδιάρικο και angry συνάμα.

 

Είχα ακούσει και παλαιότερα ιδέες σου, animae και είχα ξεχωρίσει το ιδιαίτερο στυλ σου.

Προσπαθώ να βρω επιρροές εμφανείς, όχι για να πω πως το έκανα, αλλά για να καταλάβω πως συνθέτεις. Το κάνω με πολλούς αυτό. ;D

 

Βάλε τον Σπύρο να τραγουδήσει, να προχωρήσει το κομμάτι όπως το έχεις σκεφτεί. Πολύ καλή προσπάθεια, πάντως. ;)

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν ευχαριστώ και τους 2 για τα σχόλια.

 

mustafank, στίχοι υπάρχουν, δεν είναι γραμμένοι από εμένα, αλλά από ένα φίλο ο οποίος απλά πήρε μια "κατεύθυνση" και άφησε τον τιτλο και την μουσική να τον "οδηγήσουν". Πάντως άλλη τόση περιέργια έχω και γω :P

 

FatalV, γενικά σαν "στησιμο" το κομμάτι είναι στην τελική του μορφή. Τώρα βέβαια αυτό δεν λέει πολλά, καθώς αν μπεί φωνή, τότε μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο ποσοστό, οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι πως σαν instrumental είναι έτσι όπως το ακούς. Κιθάρες μπορεί να τις ξαναγράψω αν προχωρήσει παραπάνω.

Τώρα στο θέμα των επιρροών: μπορώ να πω αρκετές μπάντες που moy αρέσουν και με έχουν ωθήσει να γράψω μουσική, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να τις ακούσω στην μουσική που γράφω (σε ένα μεγαλο ποσοστό φταίει και η κουλαμάρα βέβαια). Σίγουρα μια φανερή επιρροή στο δέσιμο και την χρήση καθαρών/βρώμικων μερών σε ένα κομμάτι, που είναι οι Opeth. Γενικά πάντως, μαμά Σουηδία.

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο κομμάτι. Μου θυμίζει λίγο παλιούς Gathering της εποχής του Mandylion... Θα το προτιμούσα όμως να έχει μια μεγαλύτερη συνοχή, πέρα από τις αλλαγές ρυθμού που είναι συνηθισμένες στο στυλ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως τώρα που το ξανακούω βλέπω και αυτό που λέει ο bloody. Gathering. ;)

Ισχύει, κάπου στη μέση ακούω και λίγο κοψίματα σε στυλ Pain of Salvation, αλλά και συνέχεια σε στυλ 12:5. Έχει πράμα..

 

Η γνώμη μου πάντως είναι ότι, στο κομμάτι χωράνε φωνητικά και πολύ μάλιστα. Καθαρά στα ακουστικά και ίσως growl στα πιο δυνατά. Αξίζει να κάνεις μια καλή δουλειά στα φωνητικά και να δώσεις άλλο χρώμα στο κομμάτι. Βέβαια εσύ αποφασίζεις. :)

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Vegeterian και Bloody_Sunday ευχαριστώ για τα σχόλια:)

 

Bloody_Sunday, το μόνο άλμπουμ που έχω ακούσει καλά από Gathering είναι το How to measure a planet, το οποίο παρεπιπτόντως είναι πολύ όμορφος δίσκος. Το μαντίλιον δεν το έχω ακούσει ιδιαίτερα-για την ακρίβεια μόνο το χιτ του δίσκου θυμάμαι. Θετικό πάντως να θυμίζει κάτι τέτοιο γιατί δημιουργούν όμορφες ατμόσφαιρες. Και μια ερώτηση για την συνοχή: φαντάζομαι εννοείς το δέσιμο των καθαρών σημείων με τα πιο χιέβυ, σωστά?

 

FatalV, ένα ριφφ στο κομμάτι είναι σχεδόν rip-off από PoS(πιο συγκεκριμένα ο ρυθμός είναι πολύ κοντά σε αυτό που έγραψα)και για να δώσω και ένα hint είναι από το Perfect Element. Έτσι για να υπάρχει και ένα quiz :P

Στο κομμάτι όντως χωράνε φωνητικά, άλλωστε για αυτό και έχει τόσο χώρο ειδικά στο πρώτο μέρος του κομματιού όπου για Instrumental, κάποια σημεία τραβάνε λίγο παραπάνω απ όσο θα "έπρεπε". Η δουλειά λοιπόν στην φωνή ανήκει ξεκάθαρα σε αυτόν που θα προσπαθήσει να βάλει φωνή. Δυστυχώς ο Σπύρος δεν έχει προλάβει να βρεί τον χρόνο ακόμα να ασχοληθεί, οπότε μένουμε με αυτό προς το παρόν. Το πολύ ενδιάφερον (άσχετα με το συγκεκριμένο κομμάτι) είναι πως μπορεί να αλλάξει σε τεράστιο ποσοστό ένα κομμάτι απαξ και μπεί φωνή. Για παράδειγμα στο Dont Judge me που είχαμε γράψει με τον Σπύρο, φαντάσου ότι ένα 60% των σημείων που μπήκε η φωνή, άλλαξε.

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πολύ ενδιάφερον (άσχετα με το συγκεκριμένο κομμάτι) είναι πως μπορεί να αλλάξει σε τεράστιο ποσοστό ένα κομμάτι απαξ και μπεί φωνή. Για παράδειγμα στο Dont Judge me που είχαμε γράψει με τον Σπύρο, φαντάσου ότι ένα 60% των σημείων που μπήκε η φωνή, άλλαξε.

 

Το θυμάμαι πάρα πολύ καλά το κομμάτι εκείνο.  ;)

 

Τότε που το ανέβασες, μου είχε κάνει εντύπωση ο τρόπος σύνθεσής σου. Μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν φοβάσαι να συνθέσεις κάτι καινούριο, κάτι που ίσως δεν έχει ακουστεί με τον τρόπο που το παρουσιάζεις. Κλισέ ακούγεται το τελευταίο αλλά...κι όμως, αυτό το βλέπω κυρίως στην κιθαροδουλειά. Έξυπνα ριφ, αυτό μου βγαίνει.. 8)

 

Για να δούμε με φωνές.. :)

 

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου