Προς το περιεχόμενο

Ένα (και μόνο) τραγούδι - σημείο αναφοράς σας για το ροκ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φανταστείτε ένα ενδεχόμενο που θα χρειαζόταν να βάζατε ένα και μόνο τραγούδι για να δώσετε σε κάποιον άσχετο να καταλάβει τι εστί ροκ. Θα μπορούσε να ήταν ένα κομμάτι που θα συμπεριλαμβανόταν σε κάποιο μακρινό δορυφόρο που θα στέλνατε στα βάθη του άγνωστου σύμπαντος ως ένα μεταφορικό μήνυμα σε ένα μπουκάλι στον διαστημικό ωκεανό. Θα μπορούσε να ήταν ένα κομμάτι που θα βάζατε πχ. σε έναν ηλικιωμένο συγγενή σας που αν κι έχει προφανώς ακούσει τον όρο, δεν θα έλεγε πως είναι σχετικός με αυτόν. Ή θα μπορούσε απλά να συνοψίσει την άποψή σας για το ποιο θεωρείτε ως αντιπροσωπευτικότερο δείγμα.

 

Θα ήθελα να σκεφτείτε ένα (και μόνο ένα) κομμάτι και να μας το παραθέσετε. Εγώ έχω στο μυαλό μου μερικά αλλά θα κατασταλάξω σε κάποια προσεχή στιγμή. Καλό θα ήταν επίσης αν αποφεύγονταν διάφορα αστειάκια αλλά και μερικά extremes όπως πχ. black metal, industrial, grindcore κλπ κλπ. ως μη αντιπροσωπευτικά ενός κλασσικού μέσου όρου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την (όποια) ανταπόκριση!

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 65
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πάρα πολλοί θεωρούν ως κομμάτια-σημαία  τα Satisfaction & Stairway to Heaven. Προσωπικά μου φαίνεται πολύ ρηχό να διαλέξω ένα και μόνο κομμάτι. Σε κάποιον που, υποθετικά, θα με ρωτούσε, θα του έβαζα αρκετά κομμάτια για να πάρει μια ιδέα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και σε άλλο παρόμοιο thread,το ίδιο είχα διαλέξει...

 

Ladies and gentlemen Little Richard...  8)

 

 

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build Space-based Weapons against Aliens and all of it is a lie..."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Gdevelek, νομίζω πως κυκλοφορούν τόσες λίστες με τοπ 10, τοπ 20, τοπ 100 και δεν συμμαζεύεται που είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να υποχρεωθεί κάποιος να συνοψίσει την άποψή του σε ΕΝΑ και μόνο... Είναι ένα είδος "αποστάγματος". Για παράδειγμα, στον Voyager που είχε σταλεί στα βάθη του διαστήματος είχε συμπεριληφθεί ένα και μόνο rock'n'roll τραγούδι: το "Johnny B. Goode" του Chuck Berry.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κάποιος μου έλεγε να δώσω όλη τη χαρακτηριστική διάσταση του rock μέσα απο 1 κομμάτι, αυτό θα ήταν το I Want It All των Queen, κατα προτίμηση με την ορίτζιναλ εισαγωγή από το Miracle και όχι τη χορωδιακή. Εναλλακτικά κάτι πιο raw, απο Gallagher το Shadow Play ας πούμε ή το Philby όχι γιατί αυτά είναι τα καλύτερα του, απλά γιατί, κατα τη γνώμη μου πάντα, είναι "pure rock".

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου