Προς το περιεχόμενο

Η Τουρκική γλώσσα θα διδάσκεται στα Ελληνικά σχολεία!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

«Βόμβα» μεγατόνων αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εντάξει τα τουρκικά στο πρόγραμμα διδασκαλίας των ελληνικών γυμνασίων.

 

Μετά τα «ζεϊμπέκικα» και τις υπόλοιπες -μάλλον αποτυχημένες- προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε να επιτευχθεί ελληνοτουρκική προσέγγιση, η κυβέρνηση φαίνεται ότι βρήκε τη «λύση» με το να μάθει στα ελληνόπουλα τα τούρκικα, «προκειμένου» - όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας -«να έρθουν σε επαφή με την επίσημη γλώσσα μιας γειτονικής χώρας, της Τουρκίας»!!!!!!!

 

Πιο κοντά επιθυμεί να φέρει το υπουργείο τις δύο χώρες με μέσο τη γλώσσα. Θεμιτό αυτό, αλλά ανεπίκαιρο από τη στιγμή που το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Τη στιγμή που τα τουρκικά εισάγονται στο πρόγραμμα διδασκαλίας του γυμνασίου οι Έλληνες, μαθητές και πολίτες, δεν έχουν και τις πλέον αξιοζήλευτες επιδόσεις, οι μεν στο μάθημα των ελληνικών και οι δε στην καθημερινή τους επικοινωνία. Αυτό εξάλλου φαίνεται από τις μέτριες βαθμολογίες των μαθητών σε γλωσσικά μαθήματα, όπως τα νέα και τα αρχαία ελληνικά, αλλά και από τα «μαργαριτάρια» που ακούμε καθημερινά στον δρόμο, στους εργασιακούς χώρους, ακόμα και μέσα στα σπίτια μας.

Αντί να γίνει προσπάθεια, ώστε οι Έλληνες μαθητές να βελτιώσουν τα ελληνικά τους μέσα στα σχολεία, προκειμένου να παταχθεί και το «τέρας» της παραπαιδείας που μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται, η κυβέρνηση προχωρά στην εισαγωγή των τουρκικών στα ελληνικά σχολεία, καλώντας τους μαθητές να αφιερώσουν 60 διδακτικές ώρες κάθε χρόνο για να μάθουν τη γλώσσα της γείτονος. Κανείς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το μέτρο ως θετικό, αν οι μαθητές ήταν σε θέση να μάθουν μέσα στα σχολεία μια ξένη γλώσσα, κάτι που δε συμβαίνει ούτε και με τις λεγόμενες δημοφιλείς ξένες γλώσσες, όπως τα αγγλικά και τα γαλλικά, για την εκμάθηση των οποίων οι μαθητές απευθύνονται στα φροντιστήρια, από τη στιγμή που η διδασκαλία στα σχολεία δεν είναι αρκετή.

 

Είναι όλα έτοιμα

 

Το πρόγραμμα για την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας και στις τρεις τάξεις του γυμνασίου έχει ολοκληρωθεί, ενώ ήδη έχουν καθοριστεί και οι θεματικές ενότητες που θα διδάσκονται οι μαθητές. Αυτή τη στιγμή στο τυπογραφείο βρίσκονται και τα εγχειρίδια που θα χρησιμοποιήσουν καθηγητές και μαθητές, με τους ιθύνοντες να δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να είναι έτοιμα στην ώρα τους.

 

Για αρχάριους και προχωρημένους

 

Όχι μόνο σε τουρκόφωνους μαθητές, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά και στους μαθητές που έχουν ως μητρική τους γλώσσα τα ελληνικά απευθύνεται η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 10 Ιουλίου, σε ό,τι αφορά το επίπεδο των προχωρημένων και των φυσικών ομιλητών των τουρκικών, σκοπός του προγράμματος είναι «να εμπλουτίσουν οι μαθητές τις γνώσεις τους στην τουρκική γλώσσα και λογοτεχνία!!!!! και να καλλιεργήσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο».

 

Μέσα από τις 60 ώρες που ετησίως θα αφιερώνουν οι μαθητές στην εκμάθηση των τουρκικών καλούνται:

--Να κατανοούν και να παράγουν σύνθετες μορφές γραπτού και προφορικού λόγου.

--Να αναπτύξουν τη γλωσσολογική και κοινωνιογλωσσική ικανότητα.

--Να γνωρίζουν και να αναγνωρίζουν τα διαφορετικά επίπεδα και είδη λόγου.

--Να αναπτύσσουν πραγματολογική ικανότητα κυρίως στον γραπτό λόγο.

--Να έρθουν σε επαφή με κλασικά κείμενα της τουρκικής λογοτεχνίας.

--Να μελετήσουν μεταφρασμένα κείμενα αντίστοιχων Ελλήνων συγγραφέων για να αναπτύξουν δεξιότητες στον τομέα της συγκριτικής λογοτεχνίας.

--Να γνωρίσουν τις ιστορικές και κοινωνιολογικές διαστάσεις του τοπικού

πολιτισμού μέσα άπο Επιστημονικές αναλύσεις των μύθων, ηθών και εθίμων της περιοχής, ούτως ώστε να ευαισθητοποιηθούν ως προς την πολυπόλιτισμικότητα που βιώνουν!!!!

 

Την ίδια στιγμή, ακόμα και όσοι μαθητές δεν γνωρίζουν ούτε μια λέξη από τα τουρκικά θα μπορούν να έλθουν σε επαφή με αυτά, μέσα από το πρόγραμμα σπουδών μέσω του οποίου οι αρχάριοι μαθητές επιδιώκεται:

 

--Να κατανοούν και να παράγουν προφορικό και γραπτό λόγο.

--Να αναπτύσσουν γλωσσολογική και κοινωνιογλωσσική ικανότητα. Η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας θα συμβάλλει στην ενεργό συμμετοχή σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία και την κατανόηση της διαφορετικότητας!!!!!

--Να εξοικειώνονται με διαφορετικά επίπεδα και είδη λόγου.

--Να αναπτύσσουν πραγματολογική ικανότητα, δηλαδή να αναπτύσσουν λειτουργικές δεξιότητες λόγου.

--Να χρησιμοποιούν την τουρκική γλώσσα ως μέσο απόκτησης γνώσεων και πολιτισμικών εμπειριών!!!!

 

Για τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα ελληνικά γυμνάσια, το υπουργείο Παιδείας επιστρατεύει, εκτός από τα κλασικά σχολικά εγχειρίδια, τις νέες τεχνολογίες, αλλά και συνθετικές εργασίες και ερευνητικές δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές, όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου, διερευνούν την επίδραση της Τουρκίας στην καθημερινή τους πραγματικότητα», ενώ θα μπορούν να εντοπίζουν ομοιότητες, παραλλαγές και κοινά στοιχεία μεταξύ των δυο γλωσσών, καλούμενοι να αναζητούν και να καταγράφουν επίθετα που προέρχονται από την τουρκική και να ανατρέχουν σε σχετική με τα τουρκικά βιβλιογραφία.

 

Οι μαθητές θα μπορούν όχι μόνο να μάθουν να γράφουν, αλλά και να μιλούν τα τουρκικά, με την αρωγή των νέων τεχνολογιών, για να εξοικειωθεί ο μαθητής με τη διαφορετική προφορά από τόπο σε τόπο και από άτομο σε άτομο, ώστε να αναπτύξει τις προσληπτικές και παραγωγικές δεξιότητες του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Με τις νέες τεχνολογίες, ο Έλληνας μαθητής καλείται να προσλάβει εικόνες από την καθημερινή ζωή, τα ήθη, τα έθιμα και τα ενδιαφέροντα των Τούρκων και να διαπιστώσει τις διαφορές και τα κοινά στοιχεία!!!!!!!!!!!!!!

 

Διδακτικό υλικό

 

Το διδακτικό υλικό που θα χρησιμοποιείται σε λιγότερο από ένα μήνα στα γυμνάσια για την εκμάθηση των τουρκικών αναμένεται να είναι ποικίλο, καθώς το υπουργείο εκτός από τα κείμενα, που προτιμά να είναι αυθεντικά τουρκικά, προτρέπει τους καθηγητές να χρησιμοποιήσουν ακόμα και εικόνες που να σχετίζονται με την Τουρκία, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες στα τουρκικά, ακόμα και τραγούδια.

 

 

.................................................................................

 

 

Ελευθερος Τυπος

 

05/08/06

 

 

 

tourkikofesioi2.jpg

 

Και μην πεί κανείς πως το θέμα είναι πολιτικό…

 

Το θέμα είναι καθαρά εθνικό.

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 314
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Λοιπον....................(βαρυς αναστεναγμος...σεβνταλιδικος για να χρησιμοποιησω και την τουρκικη εκφραση.. :lol: )

 

ΔΕΝ το σβηνω το θεμα....

 

Ετσι για να δουμε που θα παει....μια και ισχυριζεσαι οτι ειναι...εθνικο θεμα.

 

Καταρχην επειδη προσωπικα ΛΑΤΡΕΥΩ τα Τουρκικα (ναι...μαθαινω γιατι ειναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ γλωσσα,πολυ δυσκολη αλλα και τρομερα ενιδαφερουσα) αλλα και την εκπληκτικη Τουρκικη μουσικη και κουζινα (αλλωστε εχω ριζες απο την Πολη) δεν καταλαβαινω γιατι ειναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ η θαυμασια αυτη πρωτοβουλια του υπουργειου παιδειας.

Δηλ. η διδασκαλια των Αγγλικων (που ειναι υποχρεωτικη) & των γαλλικων σε ΤΙ διαφερει απο την διδασκαλια των τουρκικων?)

 

Οποιος εχει προβλημα με τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ σαν λαο,συγγνωμη αλλα πραγματικα πεφτει πολυ χαμηλα (στο επιπεδο των πανηλιθιων μονιμαδων που ειχα οταν υπηρετουσα στο Μεγαλο Πευκο και μας υποχρεωναν να ουρλιαζουμε καθε πρωϊ "Τουρκος νεκρος,Τουρκος καλος!" :roll: ) και μαλλον δεν εχει επισκεφθει ποτε τη γειτονα χωρα (κατι που κανω πολυ συχνα αντιμετωπιζοντας μονο εξαιρετικα φιλικη διαθεση απο οσους Τουρκους γνωριζω...(οι ηλιθιοι & ανεγκεφαλοι εθνικιστες αποτελλουν και στην Τουρκια την ιδια θλιβερη μειοψηφια με τους αντιστοιχους εγχωριους... :cry: )

 

Οποτε δεν καταλαβαινω ΠΟΥ ακριβως ειναι το προβλημα και θα ηθελα να μου εξηγησουν οσοι εχουν προβλημα ...εκτος κι αν ανηκουν στην κατηγορια των συμπατριωτων μας που το ονειρο τους ειναι "να παρουμε ξανα την Πολη" :roll:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο αυτή η κίνηση αλλά θα περιμένω να δω αντιδράσεις γενικότερα για να καταλήξω στις σκέψεις μου.

 

Πάντως, δεν σας κάνει εντύπωση η τακτική του Κοινοβουλίου να περνάει όλους τους "περίεργους" νόμους μέσα στο κατακαλόκαιρο; Όχι τώρα, πάντα...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω πως αυτό θα φέρει πιο κοντά τους δύο λαούς,

και η επικοινωνία μεταξύ μας θα σταματήσει την προαιώνια έχθρα.

Θα μάθουμε ο ένας τα «χούγια» του άλλου…

 

Ούτως ή άλλως βρισκόμαστε πρό της καταρρεύσεως των συνόρων.

Σε λίγο τα σύνορα θα είναι μια γραμμή στον χάρτη

που κανένας δεν θα θυμάται γιατί υπάρχουν.

 

Και οι πόλεμοι δεν θα έχουν νόημα.

 

Βέβαια έτσι θα επέλθει και η ανάμειξη των λαών….

Αλλά αυτό θα γινόταν ούτως ή άλλως, είναι κάτι αναπόφευκτο.

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αναμειξη των λαων :lol: εχει επελθει ετσι κι αλλοιως,κανε μια βολτα στην Κων/πολη & ...κατι θα σου θυμισει... :lol: (στο 5πλασιο βεβαια μια κια εχει σχεδον 20 εκ, κατοικους..)

ΙΔΙΑ συμπεριφορα εχουμε (απλα οι Τουρκοι δεν ειναι τοσο loud οσο εμεις και κινουνται γενικα σε...χαμηλοτερους τονους :lol: ) κατα βαση ομως...una ratsa una fatsa.. :lol: :lol:

(ειδικα στο θεμα της κουτοπονηριας & της λαμογιας.. :lol: ειμαστε πιστα αντιγραφα...να φανταστεις οτι ειμαστε ο μοναδικος λαος που οι Τουρκοι δεν θεωρουν...ηλιθιους & "αμερικανακια"...τι μου θυμιζει,τι μου θυμιζει.. :lol: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οποτε δεν καταλαβαινω ΠΟΥ ακριβως ειναι το προβλημα και θα ηθελα να μου εξηγησουν οσοι εχουν προβλημα ...εκτος κι αν ανηκουν στην κατηγορια των συμπατριωτων μας που το ονειρο τους ειναι "να παρουμε ξανα την Πολη" :roll:

 

Μα έτσι θα πάρουμε και την Πόλη και την Μ Ασία … :wink:

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(ειδικα στο θεμα της κουτοπονηριας & της λαμογιας.. :lol: ειμαστε πιστα αντιγραφα...να φανταστεις οτι ειμαστε ο μοναδικος λαος που οι Τουρκοι δεν θεωρουν...ηλιθιους & "αμερικανακια"...τι μου θυμιζει' date='τι μου θυμιζει.. :lol: )[/quote']

 

:lol: :lol: :lol:

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου