Προς το περιεχόμενο

Διακλαδωτής Midi


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παιδιά. Έχω ένα midi keyboard (m-audio keystation 88es)το οποίο το χρησιμοποιώ  για να παίζω με 2 synth rack και με κάποια soft synth στο pc μου.Θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Επειδή όλη την ώρα συνδέω και αποσυνδέω τα midi out καλώδια, για να χρησιμοποιήσω ένα άλλο synth, υπάρχει μήπως κάποιο ''κουτάκι'' το οποίο (όπως π.χ το πολυσκαρτ που συνδέουμε σε μια t.v) να έχει επάνω περισότερες υποδοχές midi για να έχω μόνιμα κουμπωμένα τα βύσματα?Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φίλε αν θυμάμαι καλά θές ένα μηχανηματάκι Midi thru box το λέγαμε στην σχολή  κάνε ένα search sto google αλλά δεν θυμάμαι περισσότερα να σε βοήθήσω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Επίσης αν έχεις free usb θύρα …πάρε ένα τέτοιο….

USBMidiCable.jpg.c0ff43735db3c2b6f9010be092e7f6ff.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

1. Midi Switcher που με διακόπτη κάνεις επιλογή δρομολόγησης του Midi σήματος.

 

2. Midi Thru Box που όμως στέλνει ταυτόχρονα σε όλα τα μηχανήματα.

 

Για τα δύο πιό πάνω ρώτησε στην www.audiomidi.gr εάν έχουν.

 

3. Midi Patch Bay που διαθέτει αρκετά Midi In και Midi Out και μπορείς να δρομολογήσεις τα Midi σήματα μέσω προγραμματισμού σε μνήμες που διαθέτει ή ακόμα και από μία απλή εντολή Program Change. Είναι κάπως πιό προχωρημένο και σχετικά πιό ακριβό. Αν βρείς κανένα μεταχειρισμένο A-880 είναι ότι πρέπει.

 

4. Midi Interface (USB<->MIDI) που διαθέτει πολλαπλές εισόδους Midi In & Midi Out, αλλά, θα πρέπει να λειτουργεί και ως stand alone στην περίπτωση που δεν θέλεις να έχεις σε λειτουργία τον υπολογιστή. Τα μόνα αξιόπιστα που δούλεψα ήταν της MOTU. Κοίταξε μήπως βρεις κανένα παλιό μεταχειρισμένο.

 

Εναλλακτική.

Σαν το [2] μπορείς να συνδέσεις Midi Out από το κλαβιέ στο Midi In του πρώτου rack, Midi Thru από το πρώτο rack στο Midi In του δεύτερου rack κ.ο.κ. και από το τελευταίο rack το Midi Thru στο Midi In του υπολογιστή.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ρυθμίσεις σωστά τα Midi κανάλια για να μην τα ακούς όλα μαζί - ταυτόχρονα.

 

Το πρώτο πιστεύω ότι θα σου είναι πολύ πιό φθηνό και απλό στη χρήση, όμως προσπάθησε και την εναλλακτική που σου λέω πιό πάνω, θα χρειαστείς μόνο κοντά Midi καλώδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρώτο που ανέφερες είναι αυτό που χρειάζομαι.Θα ρωτήσω αύριο στην audiomidi άν έχουν, γιατί μες το site δεν βρήκα κάτι.Ευχαριστώ Μανώλη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου