Προς το περιεχόμενο

Korg DSS1 και μοιρασιά κυματομορφών ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έπεσα επάνω σε ένα βίντεο στο Youtube (αν και 105 κιλά βάρος,δεν το σακάτεψα) ;D στο οποίο ένας τύπος δείχνει πώς μπορεί να δημιουργήσει δική του κυματομορφή με το συγκεκριμένο όργανο !

Το ερώτημα είναι αν μπορεί κάποιος να δημιουργήσει μερικές κυματομορφές με αυτό το όργανο (αλλά και άλλα αν υπάρχουν) και να τις ηχογραφήσει ώς ωμά δείγματα και να τις δώσει δωρεάν στην κοινότητα για να τα χρησιμοποιήσουμε στα sampler μας !

Και τώρα που το σκέφτομαι,γιατί το νοιζ δεν κάνει μία κατηγορία όπου να μπορούμε να ανεβάζουμε διάφορους ήχους και δείγματα που φτιάξαμε στα όργανα μας και να μπορούμε να τα μοιραζόμαστε με τους άλλους ? εκτός και αν υπάρχει τέτοια καατηγορία και δεν το πήρα χαμπάρι ακόμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Το ερώτημα είναι αν μπορεί κάποιος να δημιουργήσει μερικές κυματομορφές με αυτό το όργανο (αλλά και άλλα αν υπάρχουν) και να τις ηχογραφήσει ώς ωμά δείγματα και να τις δώσει δωρεάν στην κοινότητα για να τα χρησιμοποιήσουμε στα sampler μας !

Κυκλοφορούν διάφορα στο διαδίκτυο. Αν ψάξεις θα βρεις. Κάποια είναι δωρεάν και κάποια επί πληρωμή. Μιλάω πάντα για τα νόμιμα.

 

Τις περισσότερες φορές, είναι προτιμότερο να μάθει κανείς τον τρόπο κατασκευής τέτοιου υλικού σε ένα όργανο που πλήρωσε και του παρέχει αυτή τη δυνατότητα, παρά να το βρει έτοιμο.

Στο τέλος καταλήγουν όλοι να έχουν τα ίδια σχεδόν πράγματα.

 

Και τώρα που το σκέφτομαι,γιατί το νοιζ δεν κάνει μία κατηγορία όπου να μπορούμε να ανεβάζουμε διάφορους ήχους και δείγματα που φτιάξαμε στα όργανα μας και να μπορούμε να τα μοιραζόμαστε με τους άλλους ?

Το πιό πιθανό είναι ότι θα γέμιζε με σκουπίδια. Μπορεί να υπήρχαν και κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, ειδικά για κάποιους που δεν έχουν κάποιον εξοπλισμό ή/καί γνώση κατασκευής τέτοιου υλικού, αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό ο καθένας θα ανέβαζε ότι ήθελε ανεξέλεγκτα. Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός ειδικά γι'αυτά τα αρχεία.

Είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί κάποια σύγκρουση ή παρεξήγηση με τον πραγματικό "γονέα" του υλικού.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε να ανεβάσει κάποιος κάποιο δείγμα και καλά δικό του ή ακόμα και αντίγραφο από γνωστή συλλογή ήχων κάποιου κατασκευαστή. Εδώ υπάρχει νομικό πρόβλημα που ίσως να έβαζε σε μπελάδες το ίδιο το noiz. Κάποια πράγματα όπως π.χ. ήχοι, έχουν copyright και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός μηχανημάτων σε μορφή copy δίχως την γραπτή άδεια του εκδότη - κατασκευαστή, ειδικά δημόσια.

Σε προσωπικό επίπεδο και σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Δημόσια όχι, υπάρχει σχετική νομοθεσία που ισχύει στα περισσότερα και το αναφέρουν.

 

εκτός και αν υπάρχει τέτοια καατηγορία και δεν το πήρα χαμπάρι ακόμα.

Αν εσύ ή όποιος άλλος μπορεί και θέλει, απλά μέσα στο post μπορεί να επισυνάψει το αρχείο που θέλει.

 

Εν κατακλείδι, επειδή το θέμα πέραν του uploading & hosting των αρχείων περιλαμβάνει και κάποια νομικά θέματα, θα πρέπει να δωθεί απάντηση - εξήγηση στο ερώτημά σου από τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου και μόνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου