Προς το περιεχόμενο

Celestion Speaker σε Marhall της σειράς MG!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους! Εχω ενα Marshall MG 102FX (100w). Σκέφτομαι να του βάλω "Celestion Speakers". Θέλω να ακόυσω γνώμες γι αυτο! Aξίζει τον κόπο?

Marshall-MG-102-FX.thumb.jpg.e9eaaa7916b58f9edcc9493761ece927.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Έχει ήδη celestion μεγάφωνα επάνω... Είναι τα G12(ή κάποιο κωδικό) και παράγονται γι αυτά τα μοντέλα της marshall. Σε ένα μικρότερο marshall mg50 είχα δει ότι το μεγάφωνο έγραφε Εminence βέβαια. Σε κάθε περίπτωση, τα στοκ μεγάφωνα δε λένε και πολλά αλλά στο δικό μου mg50, έβαλα πρώτα χέρι στον προενισχυτή του (πολύ οικονομικότερη δουλειά) και βελτιώθηκε. Οι mg γενικά δεν έχουν καλή φήμη για το tone τους αλλά δε φταίνε μόνο τα μεγάφωνα.

Η αλλαγή μεγαφώνου μπορεί να έχει καλά μπορεί να έχει και κακά αποτελέσματα γενικά. Υπάρχουν αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες όπως το ηχητικό ταίριασμα της καμπίνας του combo με τα νέα μεγάφωνα που εξαρτάται απ τα λίτρα, την κατασκευή, το υλικό της καμπίνας...

Καλή δοκιμή θα ήταν να συνδέσεις τα 12άρια μεγάφωνα του marshall σε άλλο ενισχυτή(να κάνεις το combo σαν καμπίνα 2Χ12") και να δεις αν υπάρχει βελτίωση και αν πετυχαίνει καλύτερα τον ήχο σου. Αν ναι, τότε δε φταίνε τα μεγάφωνα αλλά η προενίσχυση του marhall.  Αν όμως δε δεις ιδιαίτερη διαφορά, τότε η αλλαγή μεγαφώνου είναι απαραίτητη.

Μπορείς να αλλάξεις μόνο το ένα 12άρι αν θέλεις να πειραματιστείς αρχικά. Απλά πρέπει να είναι ίδιας αντίστασης σε Ohm με το παλιό και να αντέχει ισχύ 50W τουλάχιστον.

 

Δες το παρακάτω λινκ σχετικά με αλλαγή των στοκ 12" με celestion V30

http://acapella.harmony-central.com/showthread.php?1942939-I-upgraded-my-Marshall-MG-halfstack!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρίμα θα ήταν πάντως να χαραμίσει δύο v30 σε έναν Marshall MG...

Πράγματι... Γι αυτό του πρότεινα να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν άλλες λύσεις πριν πάρει μεγάφωνο/α και να μη χαλάσει μια περιουσία. Π.χ. μπορεί να πετύχει καλύτερο ήχο με κάποιο πετάλι μπροστά ή στο fx loop του ενισχυτή και να μη χρειαστεί μόντες.

Ο άλλος στο εξωτερικό, πήγε κι έβαλε τέσσερα(!) V3Ο στην καμπίνα MG. Τρελό κόστος αλλά τουλάχιστον η καμπίνα χρησιμοποιείται και με άλλες κεφαλές...

 

Πάντως στις αγγελίες κυκλοφορούν επώνυμα μεγάφωνα σε καλές τιμές(όσο ένα πετάλι):

http://smart.noiz.gr/details.php?id=88615

http://smart.noiz.gr/details.php?id=98456

http://smart.noiz.gr/details.php?id=57766

 

όλα αντέχουν >50W κι υπάρχουν 16Ω και 8Ω μοντέλα (έ κάποιο θα ταιριάζει στον MG). Μια δοκιμή με 30-40ευρώ δε βλάπτει, το πολύ πολύ, αν δε πετύχει το ξαναδίνεις σ αγγελία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα μου δεν είναι ο εξοπλισμός του τύπου πεταλάκια και τετια! έχω δοκιμάσει π.χ να βαλω ενα distortion πεταλακι κατευθειαν στο return στο fx loop ωστε να κανω "bypass" την προενίσχηση.Παρ' ολα αυτά δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα! Έτσι κατέλιξα στο συμπέρασμα να αλλάξω μεγάφωνα. Κανονικά τον marshall τον χρισιμοποιώ με εναν triaxis της boogie. Αλλα δεν έχω τελικό και καμπίνα  ακόμα και αυτην την περίοδο η τσέπη μου δε σηκώνει μια τετοια αγορά! Οπότε υπέθεσα οτι η αλλαγη σε V30 ήταν η φτηνότερη λύση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρώ απαραίτητο να βρεις μια καμπίνα με κάποια καλύτερα μεγάφωνα (και ιδανικά αυτά που σκοπεύεις να πάρεις) και να τη δοκιμάσεις με τον ενισχυτή σου για να διαπιστώσεις αν όντως είναι σκόπιμο να κάνεις την κίνηση. Προσωπικά πιστεύω πως το αποτέλεσμα της δοκιμής θα σε αποθαρρύνει. Ο ενισχυτής σου πάσχει πρώτα στα ηλεκτρονικά του και μετά στα μεγάφωνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον δεν έγινα αντιληπτός. Εννοώ να δοκιμάσεις την καμπίνα με τον δικό σου ενισχυτή συνολικά (προ και τελικός μαζί) ή ίσως μόνο τον τελικό του με το πετάλι που έγραψες πριν ως προενισχυτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανονικά τον marshall τον χρισιμοποιώ με εναν triaxis της boogie.

 

Τον triaxis το συνδέεις στο fx loop του marshall? Αν ναι, και πάλι ακούγεται μάπα?

Αφού έχεις τόσο καλή προενίσχυση, γιατί όμως να βάλεις χρήματα στο marshall mg...

 

Θέλεις τον ενισχυτή μόνο για practice ή το θέλεις και για live και τέτοια? Αν το θέλεις μόνο για το σπίτι, η καλύτερη λύση θα ήταν να δώσεις τον mg(πιάνει λεφτά απ ό,τι είδα στο ebay) και να πάρεις κάποιο 5W tube ενισχυτή με 12" μεγάφωνο ώστε να ακούσεις σωστά το triaxis σε νορμάλ εντάσεις:

http://www.thomann.de/gr/vht_special_6_bundle.htm

Ή αν πιάσει καλά χρήματα ο mg, παίρνεις ένα τελικό στα 100Ε και μια καμπίνα με V30 και φτιάχνεις ωραίο rack.

http://www.thomann.de/gr/palmer_pcab112v30.htm

http://www.thomann.de/gr/tamp_s75.htm

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τέλος πάντων! Ευχαριστώ παιδια για τις συμβουλές σας...θα δω τι θα κάνω. Έχω μία τελευτέα ερώτηση! Τι θα γίνει αν βάλω σε ενισχητή αντίστασης 4 ohm μεγάφωνα 8 ohm? Ρισκάρω το μηχάνημα μου έτσι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου