Προς το περιεχόμενο

STAGE ή DIGITAL PIANO?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψάχνωντας στο ιντερνετ για πιανα διαπιστωνω πως τα stage pianos ειναι πιο ακριβα απο τα digital. Με λιγα ευρω πιο πανω απο 1000 μπορεις να παρεις ενα digital yamaha kawai κτλ. κτλ. κτλ. Απο digital εχοντας δοκιμασει τα Yamaha μου αρεσανε πολυ.Το μονο προβλημα οτι ειναι ολοκληρα επιπλα, και δυσκολα μετακινουνται(για Live κτλ.). οσα stage pianos δεν εχουν δικα τους ηχεια προυποθετουν μονιτορς. ωστοσο οι τιμες τους ειναι υψηλοτερες. εγω σκεφτομαι για stage piano. θα ηθελα να μαθω τις διαφορες αναμεσα σε αυτα τα δυο ειδη. πλεονεκτηματα μειονεκτηματα. thanks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Η βασική διαφορά είναι (όπως καλά κατάλαβες) ο όγκος, τα ηχεία, το βάρος και σε αρκετές περιπτώσεις το κλαβιέ.

 

Τα ψηφιακά πιάνα είναι σε στυλ επίπλου, με ηχεία και τα καλά έχουν πλήκτρα κανονικού πιάνου, ξύλινα, βαρυκεντρισμένα και τα σχετικά. Όπως είναι ευνόητο, ο ενισχυτής που θα οδηγεί τα ηχεία και τα ηχεία μαζί με τα ξύλινα πλήκτρα εκτοξεύουν το βάρος αλλά μάλλον είναι ό,τι πιο κοντά στο real thing.

 

Τα stage pianos από την άλλη, για λόγους μεταφοράς και πιθανούς ύπαρξης PA, δεν περιλαμβάνουν τα ηχεία και τον ενισχυτή και έχουν βαρυκεντρισμένα αλλά λιγότερο βαριά και σίγουρα όχι ξύλινα πλήκτρα (εξαίρεση είναι το Kawai MP8 που έχει ξύλινα, αν θυμάμαι καλά είναι και από τα βαρύτερα όργανα).

 

Σημαντικές διαφορές στον ήχο δεν υπάρχουν, ιδιαίτερα στα ακριβά μοντέλα που ενσωματώνουν φοβερά δείγματα μεγάλου μεγέθους αλλά μάλλον θα ψηφίσω υπέρ των ψηφιακών πιάνων σε αυτό τον τομέα.

 

Τα μεν ψηφιακά είναι πιο καλά για μελέτη και πιο πιστή αίσθηση του κανονικού πιάνου αλλά μόνο χωρίς μετακινήσεις, τα δε stage είναι καλύτερα για κάποιον που παίζει συχνά live και δεν θέλει να αποχωριστεί την αίσθηση του πιάνου επί σκηνής.

 

Γενικά, δεν υπάρχει θέμα καλύτερο-χειρότερο, μόνο τί ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σκεφτεσαι για ευελιξία και στον ήχο και στη μεταφορά και θες να παίζεις live θα πάρεις stage. Αν δεν σε νοιάζει αυτό αλλά θες πιάνο για το σπίτι σου αντί για ένα αληθινό, μπορείς να πάρεις και digital.

Και το stage , digital είναι απλά κάποιες εταιρίες τα διαχορίζουν.

Υπάρχουν πολλά μοντέλα και στην τελική να πάρεις αυτό το μοντέλο που θα καλύπτει τις ανάγκες σου στα χρήματα που δίνεις και ας έχει ότι όνομα θέλει :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

M'ένα YAMAHA Clavinova κάνεις τη δουλειά σου! Για τον ήχο δεν το συζητάω, φοβερή αίσθηση πιάνου στο κλαβιέ και είναι σχετικά εύκολο στη μεταφορά του!

www.okband.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια ειναι η πραγματική διαφορα ομως αναμεσα σε 88 weighted keys ' date=' 88 Fully Weighted Keys, Graded Hammer, Advanced Hammer Mechanic keys κ.λ.π ?[/quote']

 

Πολύ δυσδιάκριτη και αμφιβόλου σημασίας. Περισσότερο παίζει ρόλο στον εντυπωσιασμό του υποψήφιου αγοραστή παρά στην αίσθηση. Ο μόνος τρόπος να καταλάβεις σίγουρα αν υπάρχει κάποια διαφορά (και πόση) είναι να παίξεις με όλα τα όργανα που σε ενδιαφέρουν... :roll:

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνωμη, αλλα εχει μεγαλη διαφορα ενα hammered action key, απο ενα απλα βαρυκεντρισμενο..Η διαφορα ειναι στον τροπο λειτουργειας του πληκτρου ( και κατα συνεπεια του ποσο επηρρεαζεται ο ηχος ) και βεβαια εχει μεγαλη διαφορα! Μπορει να το διαπιστωσει ο καθενας αν δοκιμασει ενα βαρυκεντρισμενο πληκτρο απο ενα βαρυκεντρισμενο με hammered action!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα απο πολυ ψαξιμο, σου προτεινω να αγορασεις Kawai ή Yamaha. Μην παρεις digital πιανο, παρε stage.Mπορει καποτε να θελεις να το μεταφερεις, θα ειναι πιο ευκολο.

Εγω αγορασα το Kawai MP8,το μονο με ξυλινα πληκτρα. Ειναι οτι πιο κοντινο σε αισθηση στο πραγματικο πιανο και με πολυ καλους ηχους. Πηγαινε τα το τεσταρεις.

 

 

Πολύ δυσδιάκριτη και αμφιβόλου σημασίας. Περισσότερο παίζει ρόλο στον εντυπωσιασμό του υποψήφιου αγοραστή παρά στην αίσθηση.

 

Υπαρχει διαφορα, αλλα το hammer action να ειναι πραγματικο.... Δηλαδη το Yamaha S80 που ειχα(που ηταν απλα full weighted), με το Nord Stage που περασε απο τα χερια μου(που ηταν medium weighted hammer action) δεν ειχαν τρελες διαφορες, απλα το κλαβιε του Stage ηταν λιγο πιο ελαφρυ.

Το Kawai που ειναι full weighted hammer action(αλλα ειναι και progressive hammer action,μην σε μπερδευουν ολα αυτα θα σου εξηγησω παρακατω) ειναι κλασεις ανωτερο. Και αυτο γιατι εκτος του οτι τα πληκτρα ειναι ξυλινα και η αισθηση ειναι μοναδικη, εχουν διαφορετικο βαρος απο τα μπασα στα πριμα(δηλαδη τα μπασα πληκτρα ειναι πιο βαρια και οσο παμε προς τα πριμα ελαφραινουν) οπως ενα πραγματικο πιανο(αυτο ειναι το progressive,Graded Hammer, Advanced Hammer Mechanic keys) απλα καθε εταιρια του εχει διαφορετικη ονομασια !

 

Εαν θελεις να βελτιωθεις σαν πιανιστας και δεν θελεις(για διαφορους λογους να παρεις κανονικο πιανο) να παρεις ενα πολυ καλο stage. Και εαν τα χρηματα για το MP8 σου φαινονται πολλα, η Kawai βγαζει και το MP4(το οποιο δεν εχει ξυλινα πληκτρα αλλα εχει φοβερο κλαβιε).

 

Μακρια απο fatar και Nord Stage.... απαπαπαπα !!!! 8O

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που με προβληματιζει με τα stage piano ειναι οτι τα περισσοτερα δεν εχουν δικο τους ενισχυτη και χρειαζονται μονιτορ.Οποτε ο ηχος και παλι εξαρταται απο αυτα. Για παραδειγμα εγω με τα βχ8 δεν θα εχω και τον καλυτερο ηχο που βγαζει ενα kawai ας πουμε. Καμια προταση για stage με δικα του ηχεια? Νομιζω παντως οτι τα watt θα ειναι λιγα.

 

Φιλε danti μπορει να συνεχιστει το topic με τα πιανα εδω για να μην μπερδευομαστε. Αν θελεις φυσικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου