Προς το περιεχόμενο

MXR Bass Fuzz Deluxe vs MXR Blowtorch


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Αυτά τα 2 πετάλια έχω βάλει στο μάτι το τελευταίο διάστημα και ήθελα τις απόψεις σας. Κυρίως για το πρώτο μιας και είναι σχετικά φρέσκο στην αγορά και απ' όσα έχω δει στο ίντερνετ διαθέτει ό,τι ακριβώς έλειπε από τον πρόγονό του το "el Grande bass Fuzz". Δηλαδή τη δυνατότητα μίξης καθαρού/fuzzαρισμέου σήματος κάτι που από το el grande... λείπει και αυτό δυστυχώς είναι ένα τεράστιο μείον.

 

Από την άλλη το blowtorch είναι από τα πιο γνωστά πετάλια μπάσου ενώ δεν στερείται δυνατοτήτων του bass fuzz deluxe. Δεν έχω δοκιμάσει κανένα από αυτά, το δεύτερο μου δίνει την εικόνα ενός πιο "ήρεμου" πεταλιού με ήχο πιο κοντά σε overdrive παρά σε fuzz.

 

Εσείς τι θα διαλέγατε σύμφωνα με το γούστο σας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τα δυο αυτα μαλλον το Blowtorch λογω του πιο synthy/πριονοειδους χαρακτηρα του. Για "παραδοσιακο" μπασοfuzz το Bass Big Muff παιζει μπαλα μονο του IMO.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, αρχικά πήρα το blowtorch το οποίο τελικά δεν με ικανοποίησε με βασικότερο πρόβλημα όλων το ότι μου έθαβε τις χαμηλές συχνότητες. Στην πρόβα όλα αυτά και δοκιμασμένο σε πολλούς ενισχυτές και με (σχεδόν) όλους τους πιθανούς συνδυασμούς ρυθμίσεων. Δεν λέω ότι το κάνει απαραίτητα, αλλά εγώ όταν έπαιζα ψηλές νότες χανόμουν. Μου το έκανε και σε ένα και μοναδικό λάιβ που το χρησιμοποίησα.

 

Το αντικατέστησα με άλλα πετάλια μέχρι που εσχάτως έπεσε στα χέρια μου το bass fuzz deluxe. Τολμώ να πω ότι είναι μακράν το καλύτερο πετάλι με το οποίο έχει τύχει να παίξω μαζί με το valve drive της ebs. Έχω παίξει με αρκετά αλλά υπάρχουν και "βασικά" πετάλια που δεν τα έχω παίξει. Συνεπώς το παραπάνω αξιολογείται κατά βούληση.

 

Τι μου έκανε θετική εντύπωση στο πετάλι αυτό; Κατ' αρχάς το υπέροχο fuzz του. Μοντέρνο και πολύ... fuzz ρε παιδάκι μου, πως το λένε.

Κυρίως όμως ο τρόπος που ανακατεύει καθαρό και βρώμικο. Δεν έχει το κλασικό balance που έχουν τα πιο πολλά πετάλια αλλά έχει ένταση καθαρού και ένταση βρώμικου. Το αποτέλεσμα είναι να παίζεις σα να έχεις ηχογραφήσει 2 κανάλια μπάσου. Έχεις το παραμορφωμένο που θερίζει και από πίσω ή και δίπλα (ανάλογα την ένταση) το καθαρό που οργώνει.

 

Νομίζω ότι είναι ένα από τα λίγα πετάλια που θα κρατήσω για πάντα. Τα video που κυκλοφορούν στο youtube για το πετάλι αυτό δεν μου αρέσουν. Για τα δικά μου γούστα οι μπασίστες εκεί χρησιμοποιούν πολύ αλλοπρόσαλλες ρυθμίσεις στο πετάλι. Το μπουκώνουν στο fuzz και πριμάρουν εντελώς το tone αλλά σε φάση συγκροτήματος κανείς δεν παίζει έτσι.

Αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου