Προς το περιεχόμενο

Κατασκευη μηχανισμου μουσικου κουτιου


jiminhuman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα noizαδες

 

Χριστουγεννα ερχονται και ειπα και γω να κανω ενα ρομαντικο δωρο στο προσωπο.

Θελω τη βοηθεια σας καθως εχω ψαξει παντου το ιντερνετ και δεν εχω δει πουθενα καποιον που να μπορει να φτιαξει μηχανισμο.Θελω να εχει μια δικια μου μελωδια γιαυτο ολος ο κοπος.

Οσον αφορα ξυλα κλπ δεν εχω θεμα τα φτιαχνω μονος αλλα το κυλινδρακι ειναι που δεν ξερω πως μπορει να γινει και τα μεταλακια που χτυπανε οι προεξοχες.Οποιος μπορει να βοηθησει η με το να πει για την κατασκευη η να μου πει μαγαζι η τυπο που το φτιαχνει θα του ημουν ευγνομων.

 

Χιλια ευχαριστω μαγκες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αρχή εδώ, http://www.musicboxattic.com/custom-music-box.html

 

Δεν εχω δει ακομα τιμες κτλ, αλλα φτιάχνουν δική σου μουσική.

 

edit: Οκ, καλα που δεν ειδα τις τιμες :P

 

http://www.musicboxattic.com/cupemoinmubo.html

 

Μπορεις να βαλεις MIDI out και να στελνει η κοπελα το σήμα σε ενα music box VST στο PC. Με μια καλή καρτα ήχου θα εισαι οκ ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια, δεν πατε να κανεται καλυτερα μια κανταδα στην κοπελα??!!

Και πιο live κατασταση θαναι και θα εντυπωσιασει περισσοτερο απο ενα music box.

 

 

 

Παντως αν εχετε κουβεντα...φευγω εγω.  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Είναι πολύ δύσκολη κατασκευή και πιθανότατα θα πρέπει να αφιερώσεις τόσο χρόνο που θα θέσει σε κίνδυνο όλο τον... ρομαντισμό.  :)

 

Αν ήθελα οπωσδήποτε να δοκιμάσω με οικιακά μέσα, θα έβρισκα ένα που να έχει τις νότες που απαιτούνται (στο "χτένι") ώστε να χωράει η μελωδία μου και μετά θα επιχειρούσα να αντικαταστήσω τον κύλινδρο. Εννοείται ότι θα έπαιρνα αυτό με τις μεγαλύτερες διαστάσεις για να μπορώ να το χειριστώ.

 

Για τον κύλινδρο, θα δοκίμαζα να τον φτιάξω ξύλινο (από κάποιο μαλακό ξύλο - π.χ. "σουηδικό") και για τις προεξοχές θα κάρφωνα κομμάτια από καρφίτσες που θα έκοβα σε μήκος 3-4 mm (Θα κρατούσα το κεφάλι της καρφίτσας και π.χ. 3 mm από το κυλινδρικό μέρος το οποίο κια θα κάρφωνα στο ξύλο μέχρι να περισσεύει μόνο το κεφάλι).

Για τον κύλινδρο μάλλον θα πήγαινα σε κάποιο επιπλοποιό για να μου "καθαρίσει" με τον τόρνο μια βέργα στην επιθυμτή διάμετρο για να έχω να κόβω και να δοκιμάζω.

Αν τελειοποιούσα την τεχνική (τς καρφίτσας  ;D ) θα ετοίμαζα τη μελωδία μου σε κάποιο sequencer, θα έπαιρνα την απεικόνιση "piano roll" σε ένα καλό screenshot και θα έκανα stretch την εικόνα έτσι ώστε να χωρέσει να τυλιχτεί σε μια περιφέρεια του κυλίνδρου και κάθε πλήκτρο να αντιστοιχεί σε ένα "δόντι" από το χτένι. Θα το τύπωνα, θα το κολλούσα πάνω στον κύλινδρο και τα events θα μου έλεγαν που να αρχίσω να βάζω τις καρφίτσες.

 

Είναι πολύ δύσκολο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οντως πολυ δυσκολο project αλλα τιποτε δεν ειναι απιθανο. Για ριξε μια ματια και εδω http://www.instructables.com/id/Build-a-Programmable-Mechanical-Music-Box/?ALLSTEPS

 

Μια λιγοτερο περιπλοκη λυση θα ηταν να κατασκευασεις ενα ξυλινο κουτι σε σχημα grand piano (πολυ πολυ μικροτερο φυσικα  ;D), να κοψεις και να τοποθετησεις χορδες κιθαρας (τοσες οσο οι τονοι του κομματιου), να βρεις τροπο να τις τεντωσεις στους επιθυμητους τονους και να της την παιξεις (την μελωδια...) με τα δαχτυλα  ;D Φανταζομαι οτι θα το εκτιμησει ιδιαιτερα! Απο εμενα ενα μεγαλο μπραβο για την ιδεα σου γιατι σπανιζει στις μερες μας  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πόλη του Σορρέντο στη νότια Ιταλία έχει μεγάλη παράδοση στα μουσικά κουτιά.

Εγώ σε ένα ταξίδι μου εκεί αγόρασα ένα από αυτόν τον τύπο.

 

http://www.gargiuloinlaid.it/it/index.php

 

Όταν πήγα (πριν κανένα μήνα) είχε να διαλέξεις ανάμεσα σε 3 κυλίνδρους. Δε ξέρω αν τους φτίαχνει αυτός αλλά ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει αυτός που συνεργάζεται μαζί του.

 

Αν θες στείλε του ένα μειλ και ρώτησέ τον. Αν δε βγάλεις άκρη με τα αγγλικά μπορώ να σε βοηθήσω με τα ιταλικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου