Προς το περιεχόμενο

Reviews Πεταλιέρων


SteveB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αναγεννώ ξεχωριστά ένα θέμα που ξεκίνησα πριν κάμποσο καιρό:

(για όποιον ενδιαφέρετε http://www.noiz.gr/index.php?topic=195624.0)

 

τα πρώτα τεστ έγιναν και βρήκα όλες τις πεταλιέρες αρκετά δυνατές.

Παρ'ολα αυτά, δεν θα σας κρύψω ότι βρήκα αυτά που προσφέρει η pod hd500 πιο πολλά από τις υπόλοιπες.

 

Το θέμα είναι ότι ήταν απλά η πρώτη δοκιμή. Διαβάζω διάφορα reviews κλπ κλπ από ένα σωρό ακόμα πεταλιέρες, και αυτό που θέλω να ρωτήσω (και να ζητήσω από τους συμφορουμιστές) είναι το εξής:

 

Θα ήθελαν τα μέλη που είναι κάτοχοι μιας καλής ψηφιακής πεταλιέρας (κατά προτίμηση ME70, gt8/ gt10/ pod HD300-400-500 / digitech rp1000)να αφήσουν μια μικρή κριτική για την πεταλιέρα τους.

 

Όνομα πεταλιέρας:

Μουσική που παίζουν:

Ευκολία στη χρήση: Ναι/ Έτσι κι Έτσι/ Όχι

Ικανοποιητικό αποτέλεσμα: Ναι/ Έτσι κ Έτσι/ Όχι

Ήχος: Πολύ καλός/ καλός/ ικανοποιητικός/ κακός/ πολύ κακός

Κατασκευή: Ανθεκτική/ Μέτρια/ Μούφα (ενδείκνυται σαν απάντηση lol)

Απόδοση στο σπίτι:

Απόδοση σε live:

Ευχαριστημένος-η: Απόλυτα / Καθόλου

Τη συστήνεις ανεπιφύλαχτα: Ναι/ Όχι

Παρατηρήσεις: μπλα μπλα μπλα (ό,τι θέλετε)

 

Δεν θα ήθελα να προχωρήσουμε σε συζητήσεις του τύπου "πάρε αυτή μην πάρεις την άλλη", "τι λέει ρε ο τάδε!" ή οτιδήποτε τέτοιου είδους. Καθαρά και όμορφα όποιος έχει όρεξη να βοηθήσει εμένα (και ίσως και άλλους), να εκθειάσει ή να καταχειροκροτήσει την πεταλιέρα του ας το κάνει εδώ.

Παρακαλώ πολύ ας το κρατήσουμε σε reviews :) Πιστεύω θα βοηθήσει πολύ κόσμο να τα έχουμε όμορφα και τακτοποιημένα σε ένα θέμα.

Νομίζω δεν υπάρχει αντίστοιχο θέμα (εκτός ίσως από το τι δεν μου αρέσει στην πεταλιέρα μου, το οποίο δεν είναι καθαρά κριτική θαρρώ).

Αν κάνω λάθος, παρακαλώ παραθέστε το θέμα που πρέπει και κλειδώστε τούτο δω :)

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη πολύτιμη βοήθεια που μου έχετε δώσει/ δίνετε/ και συνεχίζετε να δίνετε μέσω του noiz ^_^

Guitarist in training

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεδομένου ότι έχεις προβλέψει σχόλιο για τον "ήχο", το "ικανοποιητικό αποτέλεσμα" σε τι αφορά;

 

Θα σου πρότεινα να κάνεις την παρακάτω ανάλυση:

 

ήχος στα καθαρά

ήχος σε vintage gain

ήχος σε high gain

ποιότητα των εφέ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεδομένου ότι έχεις προβλέψει σχόλιο για τον "ήχο", το "ικανοποιητικό αποτέλεσμα" σε τι αφορά;

 

Θα σου πρότεινα να κάνεις την παρακάτω ανάλυση:

 

ήχος στα καθαρά

ήχος σε vintage gain

ήχος σε high gain

ποιότητα των εφέ

κανένα πρόβλημα! Από εμάς για εμάς θα είναι αυτή η λίστα, οπότε όπως μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη, ας την κάνουμε  ;D

Guitarist in training

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μπορουσα να αφήσω μια κριτική για την rp1000 αλλά την εχω για πολυ μικρο διαστημα και ισως δεν ειμαι αρκετα αποστασιωποιημενος για να δώσω αντικειμενικη κριτικη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ας κανω λοιπον εγω σεφτε με τα μηχανακια που εχω λιωσει (γιατι ενα πολυεφε θελει λιωσιμο για να βγαλει αποτελεσμα)

 

Όνομα πεταλιέρας: gt-8

 

Μουσική που παίζουν: Covers απο soft rock/classic/λιγο απο metal(κλασικα)/alternative/blues/jazz

 

Ευκολία στη χρήση: Δεν ξεκαθαριζεις τη "χρηση" οποτε το αναλυω εγω. Η παραμετροποιηση που απαιτει ειναι μεγαλη(οπως σε καθε πολυεφε αν θες πραγματικα καλο ηχο) απο εκει και περα στο Live ειναι οτι ποιο ευκολο ειδικα αν παιζεις με presets

 

Ικανοποιητικό αποτέλεσμα: Ναι(με τοση παραμετροποιηση δεν υπαρχει περιπτοση να μη σε καλυψει. μετα πας για το real thing GAS

 

Ήχος: Αριστα καθαρα με ποικιλια χρωματων, πολυ καλα crunch - driven χρωματα, ισως λιγο αδυναμη στα παρα πολα γκαζια(εδω χρειαζεται και το μεγαλυτερο ψαξιμο με το EQ)

 

Κατασκευή: Ανθεκτικοτατη Σιδερια αλλα με τιμημα το βαρος

 

Απόδοση στο σπίτι: Αριστη

 

Απόδοση σε live: Αριστη

 

Ευχαριστημένος: Απόλυτα

 

Τη συστήνεις ανεπιφύλαχτα: Ναι - Τη βρισκεις ΜΤΧ στα 150 Euro και κανεις τη δουλεια σου αξιοπρεπως

 

Παρατηρήσεις: Πολυ παρεξηγημενο μηχανιμα Κυριως λογο της παραμετροποιησης που εχει. Στην πραγματικοτητα θελει μια συγκεκριμενη μεθοδο για να βγαλεις ρεαλιστικους ηχους και ολα εξαρτωνται απο την εξοδο που θα καθορισεις. Δεν μπορουσα να βγαλω σωστο ηχο μεχρι που την ερηξα στο Loop του Ενισχυτη και καθορισα την εξοδο της πεταλιερας ως Line/Phones. Μονο με αυτη την επιλογη ενεργοποιει το cab sim και βγαζει γλυκο και ζεστο ηχο. Τελος τα Assings που μπορεις να κανεις στα switch ειναι πραγματικα πολυ εξυπνα και πλεον δεν μπορω χωρις αυτα.

www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όνομα πεταλιέρας: GT-10

 

Μουσική που παίζουν:  Covers απο soft rock/classic/λιγο απο metal(κλασικα)/alternative/blues/jazz

 

Ευκολία στη χρήση: Και στην παραμετροποιηση αλλα και στο live τη θεωρω ευκολη...βεβαια τη συγκρινω με την 8. Στην παραμετροποιηση βοηθαει πολυ το γραφικο interface της οθονης και το μονο που χρειαζεσαι ειναι λιγο εξοικιωση με το display mode.

 

Ικανοποιητικό αποτέλεσμα: Ναι. Εχω βγαλει ηχους που δεν πιστευα οτι μπορω.

 

Ήχος: Πολύ καλός. Αριστα καθαρα με ποικιλια χρωματων, πολυ καλα crunch - driven χρωματα και σαφως βελτιωμενα High Gain αν και παλι εδω θελει το μεγαλυτερο ψαξημο. Εχει επισεις πολλες δυνατοτητες για ambient ηχους

 

Κατασκευή: Ανθεκτικοτατη με τη γνωστ αθανατη σιδερια της boss

 

Απόδοση στο σπίτι: Αριστη

 

Απόδοση σε live: Αριστη και με πολυ καλες δυναμικες και feedback

 

Ευχαριστημένος-η: Απόλυτα (αν ειχε και phrase cancelling στο looper θα ηταν τελεια

 

Τη συστήνεις ανεπιφύλαχτα: Ναι (ΜΤΧ την πηρα 200euro μιας και βγηκε η GT-100 και την σκοτωνουν

 

Παρατηρήσεις: Η αληθεια ειναι οτι μετα την GT-8 ημουν ποιο υποψιασμενος για το πως θα βγαλω ηχο οποτε δεν παιδευτικα καθολου. Εχει επισης σαφως ευκολοτερο menu και ενα EZ-tone wizard το οποιο δουλευει αψογα και ευκολα για το 90% του ηχου που θες να βγαλεις. Στα συν οτι με usb καλωδιο παιζει σαν καρτα ηχου και οτι εχει 2 ctrl για assigns που πραγματικα εκει διαπρεπει η Boss. Ειναι απιστευτο το τι μπορεις να κανεις assing στα swicthes...

www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφου συμφωνισω με τα παραπανω σχολια για την boss gt-10 θα σχολιασω  απο αποψη ηχου μονο τις εντυπωσεις. την boss gt-10,pod x3 desktop,pod xt desktop  που εχω και pod hd desktop,rp 500 που ειχα. σε ηχογραφιση στο pc αποκλειστικα γιατι δεν μου το επιτρεπουν οι συνθηκες για κατι αλλο.παιζω/ακουω συνηθως οτιδηποτε εχει κιθαριστικο ενδιαφερον κυριως απο blues,rock,metal.

 

boss gt-10:πολυ καλη για ποιοτητα εφε, πολυ καλα καθαρα και crunch, στα βρωμικα καλο για πιο ηχο thrash 80ιλα.

 

pod hd:τα εφε ηταν απογοητευση σε σημειο που πιστευω οτι ισως να ειχε καποιο προβλημα.αμα ακουσω κανενα αλλο εκτος το δικο μου θα ξερω καλυτερα.ενισχητες και καμπινες σε βρωμικα  καλο για πιο μοντερνο αμερικανικο ηχο και djend αλλα οχι για παλιοτερο τhrash,progresive,επισης ικανοποιητικη στα blues

 

pod x3:καλοι ενισχητες,πολυ καλες καμπινες κατα προτιμιση για μοντερνο αμερικανικο ηχο και djend στα βρωμικα,ικανοποιητικη στα blues,καλυτερα εφε απο το hd.

 

pod xt:στα βρωμικα με τον spinal puppet και μονο εφτιαξα τον καλυτερο ηχο απο οτι ολα τα υπολοιπα σε high gain.τον εχει και το x3 αλλα καμια σχεση.τα υπολοιπα pod εχουν στο βρωμικο σημα αυτο το τρεμουλιαστο που πολλες φορες δεν θα το ηθελα.επισης καλη για hard rock και πολυ ωραιο fuzz χωρις να μπουκωνει.απο εφε ειναι κοντα στο x3.

 

digitech rp 500:σε ηχο μπορει να πλησιασει ολες τις υπολοιπες στον ηχο αλλα χωρις να ειναι καλυτερη καπου και οι δυναμικες στο παιξιμο ειναι η χειροτερη απο τις παραπανω.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου ξεκίνησαν οι συμφορουμιτες τις κριτικες να κανω και γω τη δική μου με το λανθάνοντα κίνδυνο σε μερικά σημεία να απέχω από την αλήθεια μιας και δεν έχω ''λιώσει'' (ακόμα  ;D) τη δική μου.Έχουμε και λέμε:

 

DIGITECH RP 1000

 

Κιθάρα με την οποία χρησιμοποιηθηκε ibanez 1570 prestige με dimarzio liquifire/crunchlab)

 

Ποιότητα κατασκευης: Η πεταλιέρα είναι τανκ.'Nuff said.Ζυγίζει 4,5-5 κιλά (να τ αφήσω?  :P) και είναι ολη σίδερο.Τα κουμπιά εναλλαγης ήχων είναι στιβαρά και το πενταλ αντέχει πολλή κακομεταχείρηση.Μόνη εξαίρεση αποτελουν τα knobs με τα οποία ρυθμίζονται οι διάφορες παράμετροι,τα οποία είναι από φτηνό πλαστικό και μάλιστα αν τα τραβήξεις με λιγάκι δύναμη μπορεί και να βγουν.Επίσης,αν πέσει νερο πάνω στην επιφάνεια της οθόνης καλό θα ήταν να τη σβήσεις και να τη στεγνώσεις ΑΜΕΣΩΣ διότι πολύ εύκολα περνάει μέσα στα ηλεκτρονικά.Με λίγα λόγια,πολύ στιβαρή κατασκευή.Με λίγη προσοχή θα κρατήσει πολλά χρόνια κακομεταχείρησης και παιξίματος.

 

Ευχρηστία/Λειτουργικότητα: Η πεταλιέρα είναι απίστευτα απλή.όλα τα εφέ βρίσκονται στη σειρά με την οποια τοποθετούνται στην πλειονοτητα των περιπτώσεων οπότε ο κιθαρίστας δε χρειάζεται να μπει στον κόπο να σκεφτεί και αυτό το στοιχείο όσον αφορά τη δημιουργία ήχου.Συνοδεύεται και από ένα πολύ κατανοητό manual που εξηγεί τα πάντα ώστε ακόμα και ένας άπειρος με πεταλιέρες να δημιουργησει έναν πολύ καλό ήχο τουλάχιστον για να παίζει στο δωμάτιο του.Μόνη ένσταση οσον αφορά τη ρύθμιση του expression pedal.Μπορεί να γίνει a pain in the arse καθώς μπορεί κάποιος να αντιστοιχήσει σε αυτό πολλές παραμέτρους με αποτέλεσμα να υπάρξει μπέρδεμα.Αυτό γιατι στην ίδια επιλογή από την οποια ρυθμίζεται το πενταλ μπορει καποιος να ρυθμίσει και το ποια λειτουργία θα πράττουν τα διάφορα footswitches (μεταξύ αλλων).Μου έχει τύχει να αλλάξω κάτι κατά λάθος και να μη μπορω μετά να βρώ πως να το επαναφέρω.Επίσης τα διάφορα κουμπιά τύπου amp loop,looper κτλ δεν είναι σε μορφή footswitch αλλά σαν απλά μικρά κουμπάκια.Αν θες δηλαδή να πειράξεις κάτι κατα τη διάρκεια ενός κομματιου με αυτά τα κουμπιά πρέπει να σκύψεις.Δε γίνεται με το πόδι.Εκτός αν παίζεις ξυπόλητος :P Εν κατακλείδει,πολύ λειτουργική πεταλιέρα αν της πάρεις τον αερα.

 

Ηχος: Με ασφάλεια μπορώ να πω ότι τουλάχιστον με τους marshall 800/900/2000 jcm η πιστότητα φτάνει και στο 90% (έχω παίξει με αυτούς).Με τον peavy 5150 από την αλλη....αστο καλύτερα.Αλλά δεν είναι το ζητουμενο εκει.Ο ήχος είναι καλος.Ειδικά με τα διάφορα stompboxes που περιέχει και τα διάφορα εφέ (τα οποία είναι γελοιωδώς καλά  :P) με λιγάκι ψάξιμο μπορείς να φτιάξει ήχους που να κυμαίνονται από blues,jazz μεχρι και metal(ειδικά το τελευταίο είναι η σπεσιαλιτέ της).Στα καθαρά βέβαια πιστευω ότι δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσο στα high gain.Βεβαια δεν τα έχω ψάξει και πολύ.Μεταλ παίζεις άνετα, τα άλλα είδη με λιγάκι παραπάνω ψάξιμο τα παίζεις και αυτά.Οι δυναμικές της είναι καλές σαν να παιζεις με τον πραγματικο ενισχυτη.Αν δεν παιζεις με full gain και full compression ο ήχος ανταποκρίνεται ανάλογα στα χτυπήματα της πένας,όχι όμως το ίδιο καλά και στα πατήματα του αριστερού χεριού.Αλλά και πάλι...μια χαρά είναι.

 

Απόδοση στο σπίτι: Αψογη

Απόδοση στο Live: Εξαρτάται από τον ενισχυτη.Αν τον παρακάμψεις με κάποιο τρόπο (4 cable method,καρφί στο ΡΑ) έχεις τον ήχο που έχεις και στο σπίτι σου.

 

Ευχαριστημένος: Απόλυτα και ακόμα δεν έχω ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητες της.Άσε που είναι και φτηνότερη από τα αντίπαλα δέη (gt10/100,pod hd κτλ).Ειναι πολύ εύκολο να τη βρεις τόσο στο ιντερνετ όσο και σε διάφορα μαγαζιά.

 

Θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα σε μεταλλάδες/ροκάδες.100%.Στους άλλους με κάποια επιφύλαξη και μόνο αν έχουν όρεξη για πειραματισμό.

 

Μεγαλα μειονεκτήματα: Το harmonizer είναι γελοίο,το amp loop πρέπει να ενεργοποιηθεί μέσα από κάθε preset ξεχωριστά αλλιώς απενεργοποιείται κάθε φορά που αλλάζει preset,ο mesa boogie mark 2c έχει εναν περίεργο ήχο λες και έχει ενσωματωμένο phaser,η digitech δεν ανανέωσε το firmware από την κυκλοφορία της πεταλιερας το 2010,αν θυμαμαι, και δεν πρόκειται να το κάνει.

 

Οποιοσδηποτε έχει ερωτήσεις μπορεί ελεύθερα να τις κάνει εδώ καθώς και σε μηνυμα. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όνομα πεταλιέρας: Line 6 HD500

Μουσική που παίζουν: alt/grunge/prog/metal

Ευκολία στη χρήση: Θέλει αρκετό πειραματισμό και παραμετροποίηση.

Ικανοποιητικό αποτέλεσμα: Ναι

Ήχος: 9/10

Κατασκευή: Ανθεκτική

Απόδοση στο σπίτι: Αρίστη

Απόδοση σε live: Πολύ Καλή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις πως έχεις ήχο που δεν θέλει παραμετροποίηση κατά περίσταση. όχι πολύ βολικό να γυρνάς κουμπάκια στο live.

Ευχαριστημένος-η: Πολύ

Τη συστήνεις ανεπιφύλαχτα: Μάλλον. Δεν έχω δοκιμάσει πολλές.

Παρατηρήσεις: Ισχύουν οι περιορισμοί πεταλιέρας vs the real thing. To response ειναι ικανοποιητικό όταν το volume της κιθάρας είναι full, πάνω από 7. Πιό κάτω αρχίζει το ψέμα. Δεν ακούνε όλοι οι ήχοι σε όλα τα παιξίματα, όπως ακούει η λάμπα... Για μοντέρνο ήχο είναι ανίκητη, ειδικά σε chugga chugga djent nu metal. Γενικά είναι τόσο παραμετροποιήσιμη που μπορείς να φτιάξεις ξεχωριστούς ήχους. Εξαιρετική για ηχογράφηση, αρκεί να ξέρεις τι κάνεις. Αν όχι, θέλει πολύ πολύ ψάξιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου