Προς το περιεχόμενο

T-Rex Hobo Drive test


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Το T-Rex Hobo είναι ένας αναλογικός προενισχυτής σε πετάλι με Preamp και Master volume που ρυθμίζονται ξεχωριστά καθώς και το απαραίτητο Tone control.

 

Πρόκειται για μια σχεδίαση που δεν συναντάται εύκολα καθώς δεν είναι αυτό που θα λέγαμε Overdrive πετάλι με την κλασική έννοια αλλά φτάνει στην υπεροδήγηση με διαφορετικό τρόπο. Κάποιοι λένε πως η παραμόρφωση της προενίσχυσης είναι το ζητούμενο και κάποιοι άλλοι το αντίθετο. Κάποια εποχή πχ η Peavey (μπορεί να το κάνει και τώρα αλλά δεν παρακολουθώ) κυκλοφορούσε ενισχυτές που είχαν λάμπα στο τελικό στάδιο και τρανζίστορ στην προενίσχυση, λέγοντας πως ότι κάνει ένα πεταλάκι με ένα αναλογικό/τρανζιστορικό κύκλωμα μπορεί να το προσφέρει η προενίσχυση με μεγάλες δόσεις παραμόρφωσης και το θέμα της έντασης αναλάμβαναν οι λάμπες που αδιαμφισβήτητα έχουν τα πρωτεία στο θέμα. Τέτοιος ήταν ο Classic των 80's π.χ.

 

Η κουβέντα αυτή δεν έχει τελειωμό φυσικά αφού υπάρχουν αυτοί που προτιμούν την υπεροδήγηση του τελικού σταδίου (με εκκωφαντικά αποτελέσματα) αλλά και όσοι προτιμούν την λάμπα στην προενίσχυση.

 

Εδώ λοιπόν έχουμε δύο στάδια προενίσχυσης που μπορεί κάποιος να συνδυάσει για να πάει απο το blues στο crunge και όλα τα ενδιάμεσα στάδια με τεράστιο headroom! Ισως το blues να μην είναι το φόρτε του και σε καμμία περίπτωση το metal αλλά για μοντέρνα alternative παιξίματα είναι ιδανικό. Παράλληλα σε συνδυασμό με κάποιο πιό ειδικό πετάλι θα παίξει το ρόλο του πασπαρτού για όσους ελέγχουν τους ποδοδιακόπτες τους με την ίδια ευχέρεια που παίζουν κιθάρα και απολαμβάνουν την λεπτομέρεια.

 

Υπάρχει και δεύτερος ποδοδιακόπτης, για boost. Και το κύκλωμα της T-Rex προσφέρει τόνους έντασης για την στιγμή που θα την απαιτήσετε σε κάποιο σόλο π.χ. Η ένταση ρυθμίζεται απο το ειδικό ποτενσιόμετρο.

 

Τα ωραία δεν σταματούν εδώ όμως και η μεγάλη μαγκιά που δεν εχω συναντήσει αλλού είναι ένας διακόπτης που τοποθετεί το boost, Pre ή Post. Δηλαδή πριν την προενίσχυση ή μετά.

 

Είναι σαν να έχουμε δυο πετάλια και να μπορούμε να επιλέξουμε με πια σειρά θα τα βάλουμε. Θα μου πείτε τι σημασία έχει; Αν βάλεις ένα booster μετά το overdrive, τότε λειτουργεί κανονικά και δίνει έξτρα ένταση. Αν όμως το βάλεις πριν, τότε υπεροδηγεί το overdrive δίνοντας έξτρα gain και όγκο, παρουσία, πέστε το όπως θέλετε αλλά ξέρουμε όλοι καλά πως είναι αυτό που όλοι ζητάμε. Έξτρα σάλτσα δηλαδή στα μακαρόνια!

 

Η τιμή του είναι κάπως τσουχτερή γύρω στα 260 ευρώ, αλλά πρέπει να ληφθεί υπ΄όψη πως κατασκευάζεται αψεγάδιαστα στην Δανία και αφορά ένα μοναδικό κύκλωμα που δεν είναι κλώνος κάποιου Boss ή Ibanez όπως πολλά "μπουτίκ" σε αυτές τις τιμές.

 

Δείτε το βίντεο και θα πάρετε μια ιδέα. Η ηχογράφηση έγινε με την ακόλουθη αλυσίδα:

 

Fender Stratocaster 60th Anniversary (Lace Holy grail neck p.u. Seymour Duncan JB junior bridge) > Roland Cube 30X > Shure SM58 > Tascam FW-1804 > Cubase 5.

 

 

Περισσότερα: T-Rex και Musicoffice.gr/

hobo.jpg.5cd4f82d8378556d5ca231f499e27065.jpg

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου