Προς το περιεχόμενο

Mesa Boogie Mark V και fxloop


Stavros_F

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους, έχει περίπου 2-3 μήνες που αγόρασα μεταχειρισμένο από τις αγγελίες ένα Mark V. Μέχρι χθες δεν είχα χρησιμοποιήσει καθόλου το fx loop, και προτίμησα να το αφήσω inactive όπως ήταν όταν τον αγόρασα. Χθες λοιπόν, αφού κατέληξα με τους ήχους κτλ, είπα να δοκιμάσω να κουμπώσω το nova system στο fx loop. Ενεργοποιώντας το fx loop από το διακόπτη που έχει στο πίσω μέρος ο Mark V, ενεργοποιούνται παράλληλα το Output και το Solo. Όταν γίνει αυτό το Output λειτουργεί σαν master volume, ενώ όταν δεν λειτουργεί ελέγχεις την ένταση από τα volume της προενίσχυσης. Μόλις αρχίσω να ανοίγω το output, ο ήχος που βγαίνει είναι πολύ πρίμος, ψιλός και λεπτός. Καμία σχέση δηλαδή με αυτό που έχω φτιάξει και ακούγεται χωρίς να ενεργοποιήσω το fx loop.  Από ότι είδα στο manual, το fx loop είναι λαμπάτο (δεν ξέρω τι ρόλο παίζει αυτό). Όσο και να προσπάθησα να κόψω πρίμα δεν στρώνει με τίποτα, καθώς αλλάζει όλος ο τόνος, χάνει τον όγκο του εντελώς και γίνεται ...χάλια! Σκέφτηκα ότι ίσως παίζει κάτι με τις λυχνίες, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο; Τι μπορεί να φταίει; Και βασικά είναι λογικό να συμβαίνει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα!

Τσεκαρες το output level της nova?

Φανταζομαι εχεις κανει assign το effect loop του μαρκου με το καναλι που χρησιμοποιησες..

Εχω χρησιμοποιησει τη nova στη λουπα τοσο του mesa studio preamp οσο και του mesa studio 22+ και την εχω βρει καταπληκτικη..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τσεκαρες το output level της nova?

Φανταζομαι εχεις κανει assign το effect loop του μαρκου με το καναλι που χρησιμοποιησες..

 

Ναι σωστά ξέχασα να το αναφέρω αυτό. Δεν παίζει ρόλο το Nova system στο πρόβλημά μου, από ότι διαπίστωσα. Είτε είναι συνδεδεμένο, είτε όχι, είτε βάζω ένα απλό πετάλι (deep blue delay), το πρόβλημα είναι το ίδιο. Ναι φυσικά και έκανα assign (εννοείς βασικά να το ενεργοποιήσω στο κάθε κανάλι από ότι κατάλαβα ε;) από το Footswitch. Δεν είπα ότι δεν παίζει, παίζει και παραπαίζει, απλά για κάποιο λόγο, με το που ενεργοποιήσω τη λούπα από το Switch που έχει πίσω, άσχετα με τα αν συνδέσω κάτι ή τι, ο ήχος αλλάζει συγκεκριμένα προς τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα πιο πάνω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου,δυστυχως δε μπορω να βοηθησω περαιτερω καθως δεν πολυσκαμπαζω απο ηλεκτρονικα..

Παντως κανοντας μια μικρη ερευνα στο google διεπιστωσα πως συμβαινουν συχνα πυκνα προβληματα με τη λουπα του mark v

Σου παραθετω και μια συζητηση που ισως ανταποκρινεται και στο προβλημα σου(πτωση της ποιοτητας του τονου με την ενεργοποιηση της λουπας..)

http://forum.grailtone.com/viewtopic.php?f=33&t=43592

Ευχομαι ολοψυχα,καλα ξεμπερδεματα,γιατι εχεις ΕΝΙΣΧΥΤΑΡΑ και πρεπει να τον χαρεις!!!!

Καλο βραδυ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από ότι βλέπω στο forum που μου έδωσες, το πρόβλημα του παιδιού λύθηκε με αλλαγή της λάμπας της λούπας, οπότε ίσως έχουμε το ίδιο θέμα. Ευχαριστώ πολύ Ηλία!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

Σε τιμές Thomann περιπου 3000ευρω αλλά η τιμή του αλλαζε αναλογα με την ισοτιμία ευρω /δολλαριου.

 

πχ τωρα έχει 3400

 

http://www.thomann.de/gr/mesa_boogie_mark_v_head.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου