Προς το περιεχόμενο

Νέα ιδιοκατασκευή - Φωτορεπορτάζ


argytar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόνννννν έχοντας τελευταία λιγότερα funds αποφάσισα να ταϊζω το GAS μου με τις κατασκευές ...

 

Εκτός από τους Εκμέκ παίζω και στις Σταγόνες μία μπάντα που στο live χρειάζεται πολλούς ήχους στην κιθάρα.... (Ιδανικά μια PRS... αλλά πούύύ... ίσως στο μέλλον... κάτι ετοιμάζουμε με τον μεσσάλιον)

 

Η ιστορία έχει ως εξής. Πήρα northern ash για να φτιάξω κουφωτές τέλε και περίσσεψε ένα κομμάτι για σόλιντ σώμα 44χιλ πάχος χωρίς καπάκι. Έλα όμως που βγήκε θεόβαρο (2300 γρ περίπου ίσως και περισσότερο δε θυμάμαι)

 

Προσπαθώντας να το κάνω ελαφρύτερο του έκανα belly και forearm contours αλλά δεν έχασε αρκετά, έφτασε περίπου στα 2000γρ... Οπότε είπα να την κάνω rear loaded για να φαγωθεί ξύλο από την πίσω μεριά. Στην αρχή έγινε νορμάλ κάβιτυ γύρω στη μισή κιθάρα αλλά επειδή συνέχιζε να είναι βαριά, έσκαψα σα να είναι κουφωτή και εφήρμωσα καπάκι από πλέξι γκλας προσέχοντας να μην τρίζει και να είναι καλά βιδωμένο.

 

Οι μαγνήτες

 

Tone rider Rock Song - λένε ότι μοιάζει το δίδυμο SD JB-Jazz

 

τους βρήκα στις αγγελίες 50 ευρώ ολοκαίνουριους και τους χτύπησα, όταν έφτιαχνα το κιθαρόνι του κουμπάρου, μαζί με το άλνικο σετάκι του κουμπάρου. Μπορώ να πω πως είναι αξιοπρεπέστατοι.

Όλο αυτό με βάζει σε ένα mood να φτιάξω μια κιθάρα με ποιοτικά κινέζικα υλικά.

 

Επίσης έχοντας το tonerider ζευγάρι στην άκρη μου ήρθε να φτιάξω μια κιθάρα στα μέτρα μου όπως τη θέλω για να παίζω και με τις Σταγόνες δίχως να χρειάζεται να κουβαλάω ένα σωρό πράματα στο μαλτ κάθε φορά. Δηλαδη μια κιθάρα, μια μικρή πεταλιέρα στο backpack και την κεφαλή τη Marshall 2061x , γιατί έχουν καμπίνα στο μαγαζί. (ή τον super champ ανάλογα με τα κέφια) Η μπάντα παίζει από ποπ ροκ μέχρι χαρντ ροκ.

 

Συνεχίζοντας στα ηλεκτρικά, μου είχε περισσέψει και ένας διακόπτης τύπου mame arcade ufo space invaders κλπ για on off καγκουριές οπότε ψήθηκα να τον κοτσάρω πάνω, αντί να βάλω tone knob. Οπότε η κιθάρα έχει volume , kill switch, 3 θέσιο διακόπτη switch craft όπως η gibson sg, δύο διπλούς και jack εκεί που το έχει και η τέλε.

 

Έπειτα χρειαζόμουν τρέμολο για τα τραγούδια τύπου bon jovi οπότε έσκαψα και για τρέμολο βρίσκοντας templates από το ιντερνετ. Έκατσε μια χαρά χάρη στη μέση γραμμή που σε οδηγεί να καλιμπράρεις σωστά. (Τα δυο κομμάτια  Αsh είναι κολλημένα στη μέση)

 

Έπειτα έβαλα ένα τέλε μανίκι με maple fretboard και τρέμολο από την SRV tribute που έχω (MARK JENNY) και άρχισα να παίζω. Μου άρεσε η απόκριση των διπλών με την 25.5" κλίμακα αλλά με χαλούσε κάπως το ότι ο διπλός στη νεκ θέση ακουγόταν ως μονός στα αυτιά μου. Πολλά πρίμα και σκάσιμο (και μηδεν χαμ αλλά ήθελα σιρόπια εγώ αλλά Γκάρυ Μουρ....)

 

Οπότε η πρώτη αλλαγή που έγινε ήταν να βάλω το μανίκι της στρατ που ήταν rosewood. Εκεί ο ήχος έστρωσε αρκετά έδωσε πιο πολύ γιβσονίλα αλλά ήθελα και άλλο... Οπότε άλλαξα και το βολιουμ ποτ από 500Κ σε 250Κ και ο ήχος ήρθε και έστρωσε.

 

Έλα όμως που ήθελα να ξανακάνω την SRV .

 

Επομένως έπρεπε να κάνω δικό μου μανίκι και να πάρω και καινούριο τρέμολο..

 

Στο προηγούμενο σεταπ υπήρχε το πρόβλημα ότι το vintage strat string spacing είχε ως αποτέλεσμα να μην περνούν ακριβώς οι χορδές πάνω από τους πόλους των μαγνητών (όχι ότι έχει μεγάλη διαφορά αυτό , ειδικά με τους humbuckers φτιάχνεται μιας και η χορδή είναι ούτως ή άλλως μέσα στο μαγνητικό πεδίο, οπότε απλά ρυθμίζεις το ύψος του κάθε πολακίου)

 

Ψάχνω λοιπόν για το υπερτέλειο κάλαχαμ τρέμολο με το narrow spacing για humbuckers αλλά μαζί με τα μεταφορικά βγαίνει κανά 200άρι!! Δεν είμαστε για τέτοια τέτοιες εποχές και προσπαθώντας να κρατήσω το κόστος χαμηλά και μετά από κάποια μικρή έρευνα παραγγέλνω το Wilkinson του κάτωθι λινκ

 

http://www.ebay.com/itm/Wilkinson-WV6SB-Vintage-Type-Guitar-Bridge-Chrome-Solid-Steel-Sustain-Block-/160743726114?pt=Guitar_Accessories&hash=item256d129c22

 

το οποίο μου άρεσε πολύ έχει steel block είναι λίγο πιο ελαφρύ από το callaham - λογικό για κινεζιά - αλλά  ο ήχος είναι μια χαρά και επίσης δεν ξεκουρδίζει είναι σχεδόν απίστευτο, στο χέρι μου φάνηκε πιο ωραίο από το κάλαχαμ!! (Και είναι πάμφθηνο!!)

 

Οπότε θέλοντας να συνεχίσω την γιβσονίλα στην όλη κατάσταση είπα να φτιάξω μανίκι από Quarter sawn mahogany με rosewood ταστιέρα και η κιθάρα τώρα στα αυτιά μου απέκτησε τον ήχο που ήθελα!!

 

 

Μερικές χύμα φωτοζ

 

DSC00358-1_zpsdf38eff6.jpg

 

DSC00359-1_zps3e578056.jpg

 

DSC00360-1_zpsc6aaf0ce.jpg

 

DSC00361-1_zps5b1f3462.jpg

 

DSC00362-1_zps6e2341af.jpg

 

DSC00363-1_zps205a37d2.jpg

 

DSC00364-1_zps407db5bb.jpg

 

DSC00365-1_zpsbf01b2f0.jpg

 

DSC00367-1_zpsa645a53d.jpg

 

DSC00368_zpsf6a59456.jpg

 

DSC00370_zps8fe10139.jpg

 

DSC00371-1_zpsae8157fc.jpg

 

DSC00372-1_zpsfa5dad37.jpg

 

DSC00373_zpsfcbf8a4f.jpg

 

DSC00374-1_zps49b15c1c.jpg

 

 

 

 

 

''It's dark and we're wearing sunglasses''

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 95
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Συνεχίζοντας...

 

DSC00395-1_zps59012c8f.jpg

 

DSC00396-1_zpsb7982217.jpg

 

DSC00397-1_zpsc5f942b3.jpg

 

DSC00401-1_zpsdbf01245.jpg

 

DSC00402-1_zps7a2f40a7.jpg

 

DSC00398-1_zps3a80e09e.jpg

 

και οι δύο κιθάρες που χρησιμοποιώ live πλέον με τους εκμεκ και τις σταγόνες (εξαρτάται βέβαια από τη φάση μπορεί να κουβαλήσω και καμιά άλλη κούκλα ανάλογα με τα κέφια)

 

DSC00404-1_zps91119534.jpg

 

 

Είναι καλή φάση να καστομάρεις κάτι εκεί που το θες, σε αυτό θαύμασα τον Trev Wilkinson σε μια συνέντευξή του που έλεγε ότι ακολουθεί τα χνάρια της Dano , φτηνά και καλά πράγματα. Η κιθάρα ζυγίζει κάτω από 7 pounds είναι πίπουλο έχει γκάζια έχει σκάσιμο έχει τρέμολο έχει καλά καθαρα συνδυάζει strat ,les paul , tele , Prs σε εμφάνιση , πέστε γνώμες δεν ξέρω αν σας φαινεται παραμπασταρδεμένο αλλά στο χέρι και στο σώμα ταιριάζει γάντι με τα contours και λοιπά , βολική εργονομική φτάνεις και τα κάτω τάστα κλπ κλπ

 

Ελπίζω να μη σας έπρηξα !!!

 

 

''It's dark and we're wearing sunglasses''

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks man!! Clips από αύριο γιατί τέτοια ώρα οι γειτόνοι θα μας κράξουνε!!

 

Να προσθέσω ότι τα tuners είναι EZ lock του Wilkinson επίσης φτηνά και καλά και με αποτελεσματικό λοκ. Το νατ είναι Black tusq XL για PRS.

 

To headstock angle είναι 10 μοίρες όπως διάβασα ότι είναι της PRS (διορθώστε με αν κάνω λάθος δεν μιλώ για τα μακάρτυ μοντέλα) και γενικά είναι ευθεία η πορεία προς τα κουρδιστήρια - αποκλίνει μόνο στη ρε και τη σολ αλλά λίγο ,οπότε με τα λοκ κλειδιά και την τεφλόν γέφυρα δεν ξεκουρδίζει καθόλου!!!

 

H κιθάρα μου κόστισε γύρω στα 220 ευρώ

''It's dark and we're wearing sunglasses''

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγχαρητήρια Argytar!

Πολύ ιδιαίτερη η κιθάρα σου. Μόνο το κουμπάκι δε μου πολυάρεσε αλλά σιγά τα ωά!  ;D

Σημασία έχει ότι την έφτιαξες στα μέτρα σου και σε βολεύει.

Και πάλι μπράβο! Περιμένουμε τα ηχητικά ντοκουμέντα.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγχαρητήρια Argytar!

Πολύ ιδιαίτερη η κιθάρα σου. Μόνο το κουμπάκι δε μου πολυάρεσε αλλά σιγά τα ωά!  ;D

Σημασία έχει ότι την έφτιαξες στα μέτρα σου και σε βολεύει.

Και πάλι μπράβο! Περιμένουμε τα ηχητικά ντοκουμέντα.  ;)

 

Να σαι καλά!!

 

Βασικά θέλει μερικά tweaks ακόμα κάποια τριψιματάκια για γρατσουνιές κλπ και καινούριο βάψιμο αλλά θα παίξω πρώτα live το Σαββατοκύριακο και μετά θα την στρώσω οπτικά (θα βάλω καινούριες φωτο) . Όταν έχω ηχητικά ντοκουμέντα θα ποστάρω!!

''It's dark and we're wearing sunglasses''

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σαι καλά!!

 

Βασικά θέλει μερικά tweaks ακόμα κάποια τριψιματάκια για γρατσουνιές κλπ και καινούριο βάψιμο αλλά θα παίξω πρώτα live το Σαββατοκύριακο και μετά θα την στρώσω οπτικά (θα βάλω καινούριες φωτο) . Όταν έχω ηχητικά ντοκουμέντα θα ποστάρω!!

 

Πολύ όμορφη μπράβο.

Τώρα που σου βγήκε όπως την ήθελες την ευχαριστιέσαι και με το παραπάνω γιατί την έκανες κομμάτι κομμάτι,έχει άλλη γλύκα από μια αγοραστή και ας είναι πολύ καλή(η αγοραστή).

 

Περιμένουμε το καινούριο look και τα ντοκουμέντα  ;)

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με καταίστρεπσες φίλος. Από τον τίτλο κατάλαβα ότι θα έφτιαχνες κάτι σε φάση Vox Teardrop. Καλούτσικη φαίνεται πάντως, αφού έχει και διπλούς... ;)

I can actually hear difference between neck joints.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου