Προς το περιεχόμενο

modern blues rock sound, τι fuzz, τι drive, τι ενισχυτής???


mc06060

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και καιρό βρίσκομαι σε αναζήτηση ώστε να ολοκληρώσω το πρώτο ολοκληρωμένο rig μου. Στόχος είναι, όπως αποκαλύπτει κι ο τίτλος, ο μοντέρνος blues rock ήχος, δηλαδή κάτι ανέμεσα σε Jack White (ειδικά του καταπληκτικού Blunderbuss), Black Keys και του νέου μεσσία Gary Clark Jr.

 

Βασική μου κιθάρα είναι μια Fender Deluxe Roadhouse Strat με Texas Specials η οποία μου δίνει ακριβώς αυτό που θέλω (για την ώρα τουλάχιστον) και χρησιμοποιώ και μια Yamaha Studio Lord για πιο Gibson ήχο.

 

Η συνταγή νομίζω ότι είναι σχετικά απλή, ένας καθαρός ενισχυτής vintage προσανατολισμού (όχι κάτι εξεζητημένο ή πολύ ιδιαίτερο) και διάφορα βρωμο-πέταλα επάνω. Τις προάλλες ήμουν έτοιμος να αγοράσω έναν VOX AC-15 αλλά μόλις δοκίμασα το Big Muff επάνω του κάτι χάλασε.... Περιμένω να ακούσω και τον Ampeg GVT-15 που θα φέρει ο Νάκας, ενώ στα στάνταρ μου είναι οι Fender HRD και BD αν τους βρω μεταχειρισμένους (κάτι παλιότερες σκέψεις για tweed νομίζω περιττά βάσανα δημιουργούν).

 

Το βασικό μου drive το παίρνω από ένα MXR Distortion III που αν και πλασαριζόμενο ως distortion, ουσιαστικά δίνει ένα αρκετά "καθαρο" overdrive. Από την άλλη έχω το Big Muff που για μένα είναι αναντικατάστατο, ακριβώς λόγω του πολύ πολύ ιδιαίτερου χαρακτήρα του. Κι εδώ είναι το πρόβλημα, μου λείπει το ενδιάμεσο, ένα ήπιο fuzz μάλλον. Κι εδώ αρχίζουν διάφορα ερωτήματα: silicon - germanium, octave up ή όχι και άλλα.

 

Δοκίμσα αρκετά τις προάλλες (Empress fuzz, MXR BC-108, CTC Pin up, Fulltone Octafuzz, Visual Sound Angry fuzz κλπ) αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν έχω εξαντλήσεις όλες τις επιλογές.

 

Ζητώ λοιπόν τη γνώμη σας, ειδικά στο ζήτημα του fuzz, αλλά και ίσως του ενισχυτή (αν και μάλλον εκεί είναι απλά θέμα υπομονής) ή και του drive...

 

ΔΙαθέσιμο budget: περίπου 150€ για το fuzz, 500-600€ για τον ενισχυτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με 150 που δίνεις μπορείς να βρείς κάποιο Dunlop Dallas arbiter.To κόκκινο που είναι germanium.Γενικώς τα germanium έχουν πιό λίγο γκάζι και πιο vintage χροιά.

Στις αγγελίες βάζουν κάποια που και που.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.andertons.co.uk/compact-pedals/pid27895/cid692/jim-dunlop-fuzz-face-mini-hendrix-turquoise.asp

 

http://www.andertons.co.uk/compact-pedals/pid27894/cid692/jim-dunlop-fuzz-face-mini-germanium.asp

 

http://www.andertons.co.uk/compact-pedals/pid27893/cid692/jim-dunlop-fuzz-face-mini-silicone.asp

 

αν και δεν έχω ασχοληθεί σχεδον καθόλου με fuzz βρήκα αυτά τα μικρούλια της dunlop νεοκυκλοφόρητα στο NAMM (έχει και σχετικά βίντεο στο youtube αλλά αμα θες να τα ακούσεις καλά (και από κοντα) θα πρέπει να περιμένεις λίγο φαντάζομαι)

φαίνονται αρκετά καλά και είναι και αρκετά μικρά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινω να καταληξεις σε ενισχυτη πριν την αγορα πεταλιων.

 

Για οctave/fuzz στα χρηματα που διαθετεις τα δυο Dunlop ειναι καλες επιλογες

http://www.thomann.de/gr/search_dir.html?sw=octavio&x=0&y=0

Για το μεγαλο εχω διαβασει καλα σχολια και το εχω δει σε πεταλιερες με πολυ πιο ακριβα πεταλια διπλα του. Το μικρο εχει τη δυνατοτητα να παρει ρευμα αλλα γρηγορα θα ειναι εκτος αγορας αφου ειναι ltd edition. Παντως τα οctave/fuzz πεταλια δεν ειναι plug & play σαν τα drives, δε κολλανε παντου. Ειναι το πεταλι που με εχει δυσκολεψει πιο πολυ απ όλα.

 

Για fuzz μπορεις να παρεις μια ιδεα εδω http://proguitarshop.com/effects/fuzz-pedals.html?dir=asc&limit=all&order=price μιας και εχουν πολλα clips να ακουσεις. Silicon ή germanium ειναι προσωπικο γουστο ενω υπαρχουν και πεταλια που εχουν και τα δυο. Αν δε παιξεις δε θα καταλαβεις πολλα. Τσεκαρε τα MojoHand, εχουν αρκετα fuzz που ειναι ευελικτα ηχητικα και στα χρηματα που διαθετεις αν παραγγειλεις απο Αμερικη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για fuzz-άκι, η πρότασή μου είναι να μιλήσεις στον Μιχάλη (Analog Designs) Που συχνά-πυκνά βάζει τις δουλειές του στις αγγελίες. Έχω ένα πετάλι του και είναι πραγματικά απίστευτο και ό,τι καλύτερο έχω παίξει σε αυτό το είδος (ένα Cornish P-1 clone, που του έχει κάνει και την δική του μόντα για να αλλάζεις ανάμεσα σε germanium & silicon modes). Με αυτά τα λεφτά θα σου φτιάξει ακριβώς αυτό που θες. Δηλαδή, αν έχεις το re-issue BMP και σου αρέσει (που εμένα δεν μου λέει πολλά) τότε η δουλειά του... θα σε ξετρελάνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν όχι το καλύτερο αλλά από τα καλύτερα(για μένα είναι το καλύτερο)fuzz είναι αυτό του jam.

 

Και υπαρχει και σε αγγελία

 

http://smart.noiz.gr/details.php?id=121171

 

Δεν έχω Καμία σχέση με την αγγελία(αν είχα τα λεφτά θα το είχα τσιμπίσει  ;D)ούτε καμιά γνωριμία με τον  jam.

 

Εμένα μου άρεσε όταν το άκουσα από εδώ

 

 

γούστα είναι αυτά,αλλά γαι μένα το fuzz ταυτήζεται πολύ με τον hendrix.

 

Σίγουρα πρέπει να το ακούσεις από κοντά για μια πιο σίγουρη άποψη και σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει και ο ενισχυτής.

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Από πετάλια στη θέση θα πήγαινα για ένα fuzzάκι του Analogman: το Peppermint , το Astrotone ή το SunFace με αυτή τη σειρά προτεραιότητας. Αν έχεις σφιχτό budget και το Voodoo Lab Superfuzz θα σου κάνει δουλειά.

 

Κατόπιν ένα octave είτε καποιο Micro POG είτε ένα Boss OC2 είτε για φθηνότερο πάλι ένα Boss OC-3.

 

Από ενισχυτές ασυζητητί κάποια ευκαιρία από το noiz σε Fender Silverface. Αν έχει επάνω τα στοκ noname μεγάφωνα πέτα τα στα σκουπίδια βάλτου δυο αξιοπρεπή Celestion και τέλος.

 

Για δεύτερο fuzz προτείνω κάτι σε Russian Muff, όπως είναι το Wren & Cuff Box of War ή το Wren & Cuff Caprid.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από πετάλια στη θέση θα πήγαινα για ένα fuzzάκι του Analogman: το Peppermint , το Astrotone ή το SunFace με αυτή τη σειρά προτεραιότητας. Αν έχεις σφιχτό budget και το Voodoo Lab Superfuzz θα σου κάνει δουλειά.

 

αυτο εχω εγω.

εχει το πλεονεκτημα οτι ειναι πολυ παρεμετροποιησιμο :)

 

οσο αφορα τον ενισχυτη, εφοσον βρεις την "σχολη" που σου αρεσει (εγω θα πηγαινα προς marshall) θα πρεπει να προσεξεις να εχει δυο 12αρια μεγαφωνα. νομιζω ειναι μονοδρομος για τετοιο στυλ

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Fuzz Phrase του JAM, είναι στις άμεσες προτεραιότητες δοκιμής, όπως και τα καινούργια Limited που βγάζει η Dunlop, αν καταφέρω και προλάβω κάτι προφανώς. Τώρα, τα AnalogMan τα άκουσα στο youtube και φάνηκαν πολύ καλά αλλά δεν ξέρω αν χρειάζονται παραγγελιά κατευθείαν από το site τους ή αν φέρνει κανείς Ελλάδα, ή τουλάχιστον Ευρώπη. Κι εννοείται και το Superfuzz, απλά δεν ξέρω ποιός τα φέρνει αυτά στην Αθήνα για δοκιμή.

 

Το octave έλεγα να το αποφύγω, γι' αυτό και με έψηνε κάποιο octave fuzz, κυρίως γι' αυτον τον κλασσικό screamin' ήχο στα σόλο, απλά θέλω ταυτόχρονα και το ηπιότερο fuzz και μ' όσα το δυνατόν λιγότερα πετάλια γίνει όλο αυτό, τόσο το καλύτερο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το θεμα του ενισχυτη, εμενα μου εχει κανει παρα πολυ καλη εντυπωση ο Laney VC30.

Ακουσε δειγμα δουλειας του συμφορουμιτη Jazzjoker και θα καταλαβεις:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=197396.0

 

Επισης, επειδη βγαινει και σε 1*12 και 2*12 νομιζω ο δευτερος θα ειναι σαφως καλυτερη επιλογη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου