Προς το περιεχόμενο

Απορίες σχετικά με την Gibson


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα,

 

Δεν συμμετέχω τόσο στις συζητήσεις, αλλά διαβάζω συχνά το forum για διάφορα θέματα. Πήρα το θάρρος να σας γράψω σχετικά με κάτι που με παραξένεψε στην Gibson μου. Όντας κολλημένος PRS-άκιας την είχα παρατήσει την καημένη, αλλά πρόσφατα έγινε ένα περιστατικό που μου έκανε φοβερή εντύπωση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έχω μια Gibson Les Paul Studio την οποία αγόρασα το 2001 (για να το επιβεβαιωσω κοιτάζω το πρώτο και τον τρίτο αριθμό του serial σωστά;). Το μοντέλο είναι το wine red, gold hardware. Η κιθάρα ηχούσε πάντα καταπληκτικά, αλλά είχε τρομερό (για τα γούστα μου) βάρος το οποιο με δυσκόλευε στα λάιβς. Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που άρχισα να ψάχνω κάτι άλλο τότε. Τέλος πάντων, πρόσφατα λοιπον (12 χρόνια μετά) έπαιξα με μια αντίστοιχη studio που αγοράστηκε τώρα από φίλο. Τρελάθηκα. Η κιθάρα ήταν πούπουλο (σε σημείο που με ενοχλούσε, μου έδινε την εντύπωση ψεύτικης-το άλλο άκρο δηλαδή) και ηχούσε απαίσια. Απαίσια όμως. Σχεδόν δεν το πίστευα (κάτι epiphone les paul custom που είχα ακούσει της ρίχνανε σκόνη χαλαρά και σαν αίσθηση και στον ήχο). Η δική μου έχει χαρακτηριστικό gibson ήχο στα leads ειδικά μετά το 12ο τάστο (αυτό το κελάηδισμα, χαρακτηριστικό των gibsons). Το παλικάρι νομίζω την πήρε γύρω στα 1100 ευρώ από τόμαν, ενώ εχώ τότε γύρω στα 1500 από ελληνικό καταστημα (αν και νομίζω ότι αυτό δεν λέει κάτι γιατί τότε χτυπούσαν τις τιμές). Το έψαξα λίγο σε fora και διάβασα κάποια πράγματα σχετικά με Chambered και Unchambered κατασκευές. Δεν είμαι ειδικός όσο εσείς σε αυτά τα θέματα αλλά νομίζω πως κάτι σκαμπάζω αν κάποιος μου το εξηγήσει σωστά.χαχαχ! Αυτές οι κιθάρες, πλέον έχουν μεγαλύτερη αξία; (αν και δεν σκέφτομαι να την πουλήσω όντας το πρώτο μου όργανο). Και θα ρωτήσετε γιατί τα γράφω όλα αυτά; Ο λόγος είναι ότι ξαναθυμήθηκα το κιθαράκι μου και το εκτίμησα πολύ, έτσι μου μπήκαν ιδεες να δώ και για κάτι καλύτερο σε gibson. Όμως η ποιοτητα της νεας studio με αποθάρρυνε. Δεν νομίζω βέβαια ότι μπορώ να πάω σε Std. αλλά είδα ότι υπάρχουν και ενδιάμεσα μοντελα. Κάτι traditional, special κλπ. Πριν αρχίσω να πάρω τους δρόμους ψάχνοντας τα, πείτε μια εντύπωση σχετικά με όλο αυτό το ζήτημα. Από ότι φαίνεται ο κανόνας 'οσο παλιοτερο τόσο καλύτερο' μαλλον ισχύει για τις gibson..(Επίσης άσχετο αλλά θυμάμαι μια περίοδο τέλη της δεκαετίας του 90 που οι studio κόστιζαν περίπου 300.000 δραχμές και μετά εκτινάχθηκαν -όταν την αγόρασα εγώ) τι λέτε για όλα αυτά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 106
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

τι λέτε για όλα αυτά;

 

οτι τα περισσοτερα απο αυτα που γραφεις ανηκουν στο χωρο του...φανταστικου κινηματογραφου... ;D

 

οχι η κιθαρα σου δεν εχει μεγαλυτερη αξια απο τις τωρινες Gibson

& οχι οι...παλαιοτερες Gibson δεν ειναι καλυτερες απο τις σημερινες,το αντιθετο μαλιστα ,με εξαιρεση την περιοδο 1954-1969 οι σημερινες Gibson ειναι οι καλυτερες κιθαρες που εχει βγαλει ποτε η εταιρεια.  

 

φυσικα σε καθε διαφορετικο επιπεδο τιμων

 

(δεν θα συγκρινεις δηλ. μια VOS με μια studio)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά και ευχαριστώ για την απάντηση, αν και νιώθω ότι δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα μου.  ;D δεν με νοιάζει τόσο η αξία, αυτή ήταν μια ερώτηση περιέργειας. Το ότι η κιθάρα (η συγκεκριμενη παντα) ήταν πανάλαφρη και χωρίς χαρακτήρα, δίνοντας την εντύπωση ενός φθηνού, πρόχειρου οργάνου όμως είναι γεγονός. Μπορεί να μην είμαι φοβερός γνώστης τεχνικών ζητημάτων και γι αυτό ρωτάω, αλλά παίζω πολλά χρόνια και δοκιμάζω διάφορα όργανα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση και γι αυτό το έθεσα.  :) θενκς anyway!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να δεις του ποτε ειναι η κιθαρα σου μπες εδω: http://www.guitardaterproject.org/gibson.aspx

 

Για τα καινουρια μοντελα της gibson (αν εννοεις 2012-13) δεν ξερω να σου πω αλλα ειχα και εγω μια Gibson Les Paul Studio wine red-chrome hardware του 2003 και ηταν πολυ καλο οργανο! Καλυτερο μερικες φορες και απο ακριβοτερες gibson μεταγενεστερες που ειχα πιασει, και δεν το ελεγα μονο εγω(παιζει ρολο και το setup βεβαια)! Απορουσα γιατι ειχαν βγαλει μαπα τις studio! Βεβαια δωθηκε για μια strat plus του '89 κυριως λογο βαρους και αλλαγη πλευσης!!! Δεν με επαιρνε και για τα δυο! Αν μπορεις κρατα τη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε ευχαριστώ πολύ για το λινκ φίλε μου! κι εγώ έχω την ίδια γνώμη, δεν ξέρω αν ήταν μοντέλο του 12-13 θα ρωτήσω όμως από περιέργεια. δεν παίζει να δώσω με τίποτα το όργανο, απλά θα πέσει πολύ ψάξιμο για κάτι καινούργιο. ίσως και να έτυχε, και ο φίλος μου να ήταν άτυχος, τι να πώ. κι εκείνος πάντως κατάλαβε την διαφορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι η κιθάρα (η συγκεκριμενη παντα) ήταν πανάλαφρη και χωρίς χαρακτήρα, δίνοντας την εντύπωση ενός φθηνού, πρόχειρου οργάνου όμως είναι γεγονός

 

 

και το οτι η δικια σου ειναι 100 κιλα κομπρεσσαρισμενη γκουμουτσα.. ;D ειναι επισης γεγονος... ;D

 

ειναι λοιπον καθαρα θεμα οπτικης & γουστου

 

προσωπικα μισω τα βαρια οργανα και για αυτο οι νεες πολυ πιο resonant chambered Gibson LP μου αρεσουν πολυ...επιτελους και μερικες LP που δεν παιζουν μονο Guns & Roses... :)

 

να υποθεσω οτι παιζεις αποκλειστικα με παραμορφωση?

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνισω μαλλον στο οτι οι παλιοτερες στις περισσοτερες περιπτωσεις εχουν καλυτερο ηχο .... τωρα σε τι ωφειλεται ειναι μεγαλη ιστορια που κανενας  δεν θα μπορεσει να δωσει καποια αντικειμενικη απαντηση...προφατη συγκρηση Gibson standard 2012-2013 με gibson standard του 2003-2004.... το οτι το ιδιο συμβαινει και με αλλες μαρκες οπως fender kai PRS, το οτι συμβαινει με αρκετες μαρκες τεινω να πιστεψωοτι εχει να κανει με την ποιοτητα  υλικων και τον τροπο κατασκευης....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

 

έχω μία studio του '91, wine red, με ebony fretboard και χρυσό hardware (που μόνο χρυσό δεν είναι πλέον βέβαια, μετά από τόσα χρόνια). Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του superfunk, αλλά ούτε μόνο με distortion παίζω και έχω παίξει με πολύ πιο ακριβές LP, αλλά τον ήχο αυτής της κιθάρας δεν τον έχω ξαναπετύχει. Έχει το κλασικό βάρος των LP (έχει τις "τρύπες" στο σώμα που έχουν ολες οι LP από τα μέσα των 80s νομίζω, αλλά δεν είναι chambered). Έχω πολύ πιο ακριβές και "περίεργες" κιθάρες, αλλά ό,τι και να γίνει, η συγκεκριμένη δεν θα πουληθεί ποτέ. Κάπου είχα διαβάσει μια ιστορία σχετικά με τις studio των ετών αυτών, που έλεγε ότι η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που η gibson για να προλάβει δεν έκανε διαλογή στις πρώτες ύλες, και η μόνη διαφοροποίηση ήταν το binding (εξού και οι εβένινες ταστιέρες σε κάποια κομμάτια). Θα έλεγα να την κρατήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο λόγος είναι ότι ξαναθυμήθηκα το κιθαράκι μου και το εκτίμησα πολύ, έτσι μου μπήκαν ιδεες να δώ και για κάτι καλύτερο σε gibson. Όμως η ποιοτητα της νεας studio με αποθάρρυνε. Δεν νομίζω βέβαια ότι μπορώ να πάω σε Std. αλλά είδα ότι υπάρχουν και ενδιάμεσα μοντελα. Κάτι traditional, special κλπ. Πριν αρχίσω να πάρω τους δρόμους ψάχνοντας τα, πείτε μια εντύπωση σχετικά με όλο αυτό το ζήτημα.

 

Γειά σου Space, στις νέες Gibson, τόσο τις studio όσο και τις Standard το σώμα είναι chambered. Επομένως, εφόσον δεν σου αρέσει η αίσθηση της ελαφριάς Gibson, απόφυγε και την Standard. Οι traditional , απότι ξέρω, είναι non-chambered και είναι οι αντιστοίχες με τις ''παραδοσιακές'' les paul std. των προηγούμενων δεκαετιών, εξού και το όνομα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από που και ως που μια ελαφριά κιθάρα , έχει αίσθηση ψευτικης κιθάρας επειδή είναι ελαφριά; Αλλο και τούτο πάλι...... Oi custom shop fender δηλ που είναι 2,5-3,5 κιλά είναι ψεύτικες στην αίσθηση τους; Η απλά ειναι με τισ les το θεμα; για να είναι les Paul πρέπει να είναι 4,5 κιλά; Η les Paul 1 tou page που είναι ο ορισμός και το σημείο αναφοράς είναι μόνο 7,5 pounds δηλ. 3.5 κιλά! Αρα η σωστή les Paul να ευθυμολογησω θα έπρεπε να είναι ελαφριά! Τα αλλά περί βάρους και σημαντικοτητασ στις les Paul είναι δικαιολογίες για να αισθάνεται κάποιος καλύτερα όταν πονάει η μέση του!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου