Προς το περιεχόμενο

Οι τιμές των χορδών στην Ελλάδα


gskar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια πιστεύω αρνητική εμπειρία από την αγορά χορδών ακουστικής εν Ελλάδι.

Προχθές αγόρασα από το Νάκα στις Σέρρες ένα σετ χορδές martin marquis προς 9.80 ευρώ

 

http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=422&category=3060

 

Μου φάνηκαν λίγο ακριβές και μπαίνω στο Θωμά και τι βλέπω

 

http://www.thomann.de/gr/martin_guitars_marquis_1100_light.htm

 

9,80 ευρώ ο πατριώτης επιχειρηματίας (9.00 ευρώ τις έχει στο νετ) 3,66 ο γερμανός ναζί

 

Παίρνω τηλ στο νακα στα κεντρικά και μιλάω με τον υπεύθυνο και παραπονούμενος διότι ένιωσα ότι μου έπιασαν τον ποπό του αναφέρω την τιμή Thomman και αυτό αυτός αγενέστατα αρχίζει να ξεκαρδίζεται στα γέλια λέγοντας «3,66 + 20 ευρώ τα μεταφορικά = 23,66 ευρώ» . Μόλις του είπα ότι δεν θα παράγγελνα ένα σετ από εκεί αλλά πολλά και ίσως και άλλα πράγματα, ώστε να μοιραστούν τα μεταφορικά, σοβάρεψε και άρχισε να μου λέει ότι δεν είναι αντιπρόσωπος της μαρτιν και άλλες τέτοιες ανοησίες. Αφού επέμενα λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η τριπλάσια σχεδόν τιμή, μου πρότεινε αν θέλω 10 ή παραπάνω σετ να μου τα δώσει σε τιμή thomman  + 20 ευρώ (τα μεταφορικά χαχα). Δηλαδή για να πάρουμε κάτι από το Νάκα σε κανονικές τιμές θα πρέπει να πάρουμε τηλ στα κεντρικά και να γκρινιάζουμε.

 

Πειράζει που εγώ δεν θέλω να ξαναψωνίσω από αυτό το μαγαζί;

 

Σε περίοδο κρίσης τέτοια αισχροκέρδεια νομίζω δεν δικαιολογείται.

 

Παρόμοιες τιμές ίσως λίγο καλύτερες έχουν πολλά μαγαζιά στη χώρα μας.

 

Έχω και άλλες εμπειρίες με ακριβές χορδές και μάλιστα και από εξιδεικευμένο σε χορδές μαγαζί αλλά αυτή ήταν η πιο ακραία.

 

Αυτά

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλη φορα να τσεκαρεις την αγορα πριν αγοραζεις... ;)

 

Σε καποια πραγματα τα ελληνικα μαγαζια ειναι πολλες φορες στις ιδιες ή φθηνοτερες τιμες με τον Thomann αλλα στα περισσοτερα ειναι ακριβοτερα μια και ειναι αδυνατο να επιτυχουν τις οικονομιας κλιμακας που εχει ο Thomann ή απλα... αισχροκερδουν μια και δεν βαζουν μυαλο ουτε με την κριση...αλλωστε δεν ειναι και οι μονες επιχειρησεις που το κανουν αυτο στην Ελλαδα η οποια ετσι και αλλοιως εχει μηδενικη ανταγωνιστικοτητα για αυτο αλλωστε και χρεοκοπησε ;)

 

Στο ebay θα βρεις ΑΚΟΜΑ φθηνοτερες χορδες ειδικα αν αγοραζεις bulk & με φθηνοτερα μεταφορικα απο τον Thomann.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας ελπίσουμε οτι το θέμα δε θα εξελιχτεί σε άλλη μία ανάλυση της Ελλ.οικονομίας.  :o :o :P ;D

 

Εγώ με τη συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων έχω μια τρομερή ιστορία να διηγούμε καθώς αγόρασα την πρώτη μου κιθάρα σε τιμή 40% πάνω απο thomann.

Τότε δεν ήξερα τίποτα και δυστυχώς την πάτησα και όταν κάποια στιγμή είδα πόσα λεφτά έχασα ένιωσα μ@@@@ς (όχι μάγκας πάντως  ;D).

 

Πάντως η κατάσταση έχει πλέον γενικά βελτιωθεί και πολλές φορές ο Νάκας έχει διάφορα πράγματα σε τιμές καλύτερες του εξωτερικού και επιπλέον έχεις τη δυνατότητα της δοκιμής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψωνίστε και τίποτε απο τα ελληνικά καταστήματα, γιατί, όπως παει το πράγμα, όπως στο τέλος για να δούμε standard stratocaster σε ράφι θα πρέπει να πηγαίνουμε στο Λονδίνο.

 

Μου αρέσει που πολλοί φίλοι γράφουν ότι για να πάρεις μια κιθάρα θα πρέπει πρώτα να τη δοκιμάσεις. Που ακριβώς μπορει να γίνεται αυτό, για παράδειγμα για μια strat deluxe στην Αθήνα

 

Οπότε φίλε είσαι μαλλον τυχερός που έχεις ακόμα Νακα και marquis στις Σέρρες  :)

 

Σημείωση. Οχι, δεν έχω κατάστημα με μουσικά είδη. Ξέρω όμως τι ειναι το import parity.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα  :D

Δεν μου κανει ΚΑΘΟΛΟΥ εντυπωση που σου επιασαν τον κωλο στο ΝΑΚΑ.Χρονια τωρα εχω αυτη την απορια για πιο λογο αυτα τα καταστηματα εχουν τοσο εξωφρενικες τιμες σε τοσο απλα προιοντα......Στην Καρδιτσα αγορασα GHS boomers 9αρες προς 9,40 ευρω (τις χρειαζομουν αμεσα για ενα λαιβ εκει).Και ενω ειναι "οι χορδες μου" και τις περνω απο μαγαζι στην πατρα προς 6 ευρω το σετ,εκανα την ερωτηση στον πωλητη γιατι η τοσο υψηλη τιμη ενω απο αλλου τις περνω πιο φτηνες ? Και η απαντηση ηταν "Δεν ξερω φιλε μου,αυτες τις τιμες μας δινουν απο τα κεντρικα,αμα θελεις τις περνεις αμα θελεις αστες" ::) ::) ::)

οοοοοοοκκκκκκκ.........

 

Παντως προσωπικα εχω σταματησει χροοοονια να αγοραζω απο thomann γιατι πολυ απλα τα πραγματα που εχω ψωνισει και ψωνιζω τα βρισκω σε τιμες thomann ή και μερικες φορες και ακομα πιο φτηνα.Λιγο να το ψαξεις  ;)

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπότε φίλε είσαι μαλλον τυχερός που έχεις ακόμα Νακα και marquis στις Σέρρες  :)

 

Τριπλάσια τιμή για αναλώσιμο με προέλευση τρίτη χώρα(στην περίπτωσή μας το Μεξικό),μεταξύ του μεγαλύτερου Έλληνα λιανέμπορου και του μεγαλύτερου Γερμανού λιανέμπορου,δε δικαιολογείται από κανέναν νόμο της αγοράς.

 

Αν κάπου πρέπει να σταθώ,είναι ότι τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο πωλητής στις Σέρρες,είναι πολύ καλά άτομα,εξυπηρετικότατοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν.Αλλά πλέον με τόση οικονομική στενότητα,δεν ξέρω αν αυτό αρκεί για να αγοράσεις από εκεί.

 

Όσο για την έλλειψη stock,ναι,είναι αρνητικό φαινόμενο που συναντάται πλέον ακόμη και σε πασίγνωστες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε είδη πιο δημοφιλή από τα μουσικά όργανα.

Αλλά με λίγη καλή θέληση,έχω ξαναγράψει τρόπους,είτε να δοκιμάσεις ένα όργανο,είτε να πας σε κοντινούς παραδείσους με άπειρο stock και να σου μείνουν και ρέστα...

 

Κρίμα για την ελληνική αγορά,όμως μόνο για τα χλωρά που κάηκαν πλάι στα ξερά.

Δυστυχώς πιστεύω ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Εδώ έχουν αρχίσει να βάζουν λουκέτο τα Goody's που έκοβαν χρήμα επί δεκαετίες,

για ποιο stock και για ποια ελληνική αγορά να μιλήσουμε..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τυχαίνει να χρησιμοποιώ στις ακουστικές μου τις ίδιες χορδές με τον gskar-μακάρι να είχα και την εκτελεστική του δεινότητα  ;D - και τις βρίσκω κι εγώ στην ίδια τιμή σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας και όχι πάντα στο διαμέτρημα 13 που χρησιμοποιώ.......δεν πρόκειται όμως να προβώ και σε αγορές υπερχοντρικής  ;D αφού έτσι κι αλλιώς είναι ζήτημα να χρειάζομαι 4 σετ το χρόνο και για τις 2 ακουστικές.

Απλά θέλει ψάξιμο η κατάσταση ,όταν πρόκειται για μεγάλη ,ή συχνή δαπάνη και ναι ο χ-Νάκας ,δεν μπορεί να ανταγωνιστεί πάντα τον Χ-Θωμά, πόσο μάλλον ο Χ-Θανάσης  ;)

 

Η ελληνική αγορά έχει πολλές στρεβλώσεις , υπάρχει απληστία,αλλά δεν είναι η μόνη αιτία της κακοδαιμονίας μας αυτή.

 

Τις προάλλες σε κάποιο μουσικομάγαζο κι ενώ έψαχνα κάτι ,άκουσα πως υπάρχουν μαγαζιά που συγκεντρώνουν παραγγελίες πελατών, και τις προωθούν στο Θωμά ,προκειμένου η αγορές αυτές να καλύπτουν οικονομικά το ελάχιστο όριο για δωρεάν μεταφορικά. Δεν γνωρίζω αν αυτό αληθεύει και θα με ενδιέφερε αν κάποιος γνωρίζει να μου πει με πμ ,αν ισχύει και ποιά μαγαζιά Αθήνας χρησιμοποιούν τέτοιες τακτικές.

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά τώρα καταλάβατε ότι ο Νάκας είναι gangster ;  ;D ;D

 

Πριν κανένα μήνα έβγαλε ανακοίνωση ότι είχε 50% κάτι μπασοκαμπίνες.Μπαίνω λοιπόν να δω τις προσφορές και ήταν ακόμα τουλάχιστον 15% πάνω από Θωμά.Και ο θωμάς δεν είναι και ο φθηνότερος.

 

Παντως προσωπικα εχω σταματησει χροοοονια να αγοραζω απο thomann γιατι πολυ απλα τα πραγματα που εχω ψωνισει και ψωνιζω τα βρισκω σε τιμες thomann ή και μερικες φορες και ακομα πιο φτηνα.Λιγο να το ψαξεις  ;)

 

+1000

 

Υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις είτε από καλή καρδιά είτε απλά λογώ στοιχειωδους ευφυϊας marketing τακτικής.

 

Προσωπικά όταν πίστευα στον τεχνικό Βελζεβούλη(τώρα την αμπαλοσύνη την βάφτισα στυλ) είχα πολύ καλα πάρε δώσε με τον Τριμή.Για ibanez ίσως ο καλύτερος στην Αθήνα.Σοβαροί και καλοσυνάτοι επαγγελματίες.Και καλές τιμές στις χορδές.

 

Οι τζοπανοκουτοπόνηροι έφαγαν λουκέτο...χαίρομαι  ;D

Επαναστάτης χωρίς ΕΤ3 ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι χορδές και οι τιμές τους είναι μια πονεμένη ιστορία. Έψαχνα να βρω cleartone χορδές από Ελλάδα και τελικά πήρα μαζεμένα σετ από Γερμανία.

 

Πάντως ο ΝΑΚΑΣ σε κάποια πράγματα είναι καλός, σε κάποια άλλα πάλι όχι.

 

Μια και εγώ είμαι από Σέρρες θα συμφωνήσω ότι το παλικάρι στο κατάστημα είναι εξυπηρετικός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτός αγενέστατα αρχίζει να ξεκαρδίζεται στα γέλια λέγοντας «3,66 + 20 ευρώ τα μεταφορικά = 23,66 ευρώ»

 

Ανεξαρτήτως από την υψηλή τιμή, η παραπάνω απάντηση είναι απαράδεκτη. Ο τρόπος σκέψης δε, είναι ερασιτέχνη αρπακολλατζή.

 

Δεν πειράζει όμως. Δόξα τω θεώ η ιντερνετική αγορά (και η ελληνική) είναι σε άνθηση και όσοι μένουν κολλημένοι σε νοοτροπίες του παρελθόντος, πολύ απλά θα βουλιάξουν γκρινιάζοντας για "τους κακούς Κινέζους και τους ναζί Γερμανούς που μας τρώνε τις δουλειές ενώ το ανάλγητο κράτος δεν επεμβαίνει". 

 

P.S. Αγαπητέ gskar, ήθελα να προσθέσω ότι εν μέρει, το λάθος είναι δικό σου. Ψωνίζω στα τυφλά σημαίνει δε με ενδιαφέρει πόσα λεφτά θα δώσω. Σε κάθε άλλη περίπτωση, online έρευνα αγοράς και κατόπιν επιλογή.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου