Προς το περιεχόμενο

Φτιαχνοντας μια tele rockinger


ikaros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,εδω και καιρο σκεφτομαι να αγορασω μια rockinger tele!Αλλα δεν ειμαι καλος γνωστης πανω στα ξυλα,μαγνητες κ.τ.λ. Αυτο που εχω στο μυαλο μου δεν γνωριζω αν ειναι εφικτο αλλα θα ηθελα με αυτην την κιθαρα να βγαλω ηχο στυλ BAll and Chain(σολο)-Gary Moore, ή το Like Angels και το Story of the blues του ιδιου καλιτεχνη.Με λιγα λογια παχυ,ζεστο ηχο.Δε θελω les paul μαζευω χρηματα για Nik Huber.Μεχρι ομως να ερθει,θα ηθελα μια tele με τα χαρακτηριστικα που σας εδωσα.Θα εκτιμουσα δεοντος οποιαδηποτε βοηθεια σας για την επιλογη μου.Κατι που ξεχασα να γραψω,λετρευω την blues στυλ Gary Moore,B.B. King,S.R.V.,Eric Clapton,Santana,little blue,εννοειται blues wire,Albert collins κ.τ.λ. Παιζω με εναν mesa DC2 caliber και εχω ενα TS.10 και ενα Arion DDS4.Κυριως ομως χρησιμοποιω το καθαρο καναλι του ενισχυτη και το πρωτο του βρωμικο :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 148
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω(θα προσπαθήσω όμως) μιας και δεν έχω σχετική εμπειρία απο Tele αλλά απο όσα ξέρω ίσως είναι κομματιάκι δύσκολο να βγάλεις παχύ,ζεστό ήχο με Tele μιας και ήχος της κατα κανόνα είναι πιο twangy και τσιμπάει λίγο.Εκτός αν της βάλεις διπλό μαγνήτη αλλά μετα πάυει να είναι Tele (δεν ξέρω αν αυτό θες...) :wink:

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με λιγα λογια παχυ,ζεστο ηχο

 

βρες αλλη κιθαρα :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λετρευω την blues στυλ Gary Moore' date='B.B. King,S.R.V.,Eric Clapton,Santana,little blue,εννοειται blues wire,Albert collins κ.τ.λ.[/quote']

Εκτός του Albert Collins (που κι αυτός έχει humbecker στην Tele του), όλοι οι άλλοι που ανέφερες ΔΕΝ παίζουν με Tele...

Αυτό σημαίνει, ότι ο ήχος που πιθανώς έχεις στο μυαλό σου να μη βγαίνει με tele... :roll:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός του Albert Collins (που κι αυτός έχει humbecker στην Tele του)

 

τον οποιο δεν χρησιμοποιουσε σχεδον ποτε.. :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλες tele που εχω ακουσει μπορει να μην πιανουν τον ζεστο ηχo μιας les paul αλλα μου δινουν τηνεντυπωση οτι ειναι κατι ενδιαμεσα σε strotocaster και les paul.Απο οτι βλεπω υπερεβαλα λιγο με τον ηχο που θελω να βγαλω απο αυτο το οργανο,αλλα σκεφτομενος οτι αν εβαζα σχετικα ενα χοντρο μπρατζο(σε στυλ fender) κι ενα καλο σωμα κατω ισως να εφθανα κοντα σε αυτο που θελω μαζι με μαγνητες Haussel :)

Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι ξυλα να βαλω.Αυτο το οργανο εχει απιστευτη γλυκα που δε μπορεις να βρεις ευκολα σε μια stratocaster,ουτε schecter,ουτε πουθενα αλλου.Τωρα καταλαβαινω τον SF και την τρελα του με την Fenderοσχολη :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλες tele που εχω ακουσει μπορει να μην πιανουν τον ζεστο ηχo μιας les paul αλλα μου δινουν τηνεντυπωση οτι ειναι κατι ενδιαμεσα σε strotocaster και les paul.Απο οτι βλεπω υπερεβαλα λιγο με τον ηχο που θελω να βγαλω απο αυτο το οργανο' date='αλλα σκεφτομενος οτι αν εβαζα σχετικα ενα χοντρο μπρατζο(σε στυλ fender) κι ενα καλο σωμα κατω ισως να εφθανα κοντα σε αυτο που θελω μαζι με μαγνητες Haussel :)

Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι ξυλα να βαλω.Αυτο το οργανο εχει απιστευτη γλυκα που δε μπορεις να βρεις ευκολα σε μια stratocaster,ουτε schecter,ουτε πουθενα αλλου.Τωρα καταλαβαινω τον SF και την τρελα του με την Fenderοσχολη :wink:[/quote']

Το θέμα όμως ότι οι κιθαρίστες που περιγράφεις πετυχαίνουν αυτόν τον ήχο που περιγράφεις με άλλα όργανα...

Σίγουρα οι Tele είναι υπέροχα όργανα και αρκετά ευέλικτα, και το να έχεις μία είναι σχεδόν απαραίτητο (SF έγινα...) αλλά αν πχ θες να παίξεις κομμάτια όπως το "Still got the blues" θες Les paul, πως να το κάνουμε... :roll:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγουρα elavd δεν αντιλεγω σε κατι τετετοιο.Αρκετες σελιδες πιο πισω ακουσα κατι samples απο μια tele που αγορασε ο Jam και μπορω να πω οτι μου αρεσαν πολυ!Απλα θα ηθελα να ειναι λιγο πιο πλουσιος ο ηχος :) Ειναι ευλολο να με βοηθησετε να κανω μια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα.

 

Καταρχην μιλαμε για bolt on ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ κιθαρα τυπου Fender.

 

OTIΔΗΠΟΤΕ ΞΥΛΟ & να βαλεις τον ιδιο ηχο θα εχει μια και κατα βαση οι μαγνητες ειναι η "πηγη" του χαρακτηριστικου ηχου καθε ηλεκτρικης κιθαρα .

 

Aν χρησιμοποιησεις λοιπον την "κατασκευαστικη συνταγη" μιας τελε (δηλ. μονοπηνιους μαγνητες telecaster & tele hardware σε συνδιασμο με τον 25 1/2" Fender λαιμο) τοτε η κιθαρα σου θα ακουγεται....σαν κλασσικη Fender Tele...

 

Το χοντρο μπρατσο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να σου ζεστανει τον ηχο και να τον κανει "πιο Les Paul" ολες οι τελε μου εχουν ΚΤΗΝΩΔΗ μπρατσα & ευτυχως μονο Les Paul δεν θυμιζουν στον ηχο.

:lol:

 

Α,και κατι ακομα οι tele δεν ακουγονται "κατι μεταξυ Lp & Strat" :lol: ακουγονται σαν tele :lol:

 

Αν θες να φτιαξεις μια μονο "κατα σχημα" tele με διπλους μαγνητες & παλι δεν θα πλησιασεις τον ηχο της Gibson μια και η bolt on κατασκευη παντα θα δινει πιο πριμο & σκαστο ηχο με λιγοτερη μουνταδα και κομπρεσσαρισμα απο μια set neck κιθαρα....

 

Επισης μη ξεχνας το σημαντικοτερο: o ηχος των κομματιων που ακους οφειλεται μονο κατα 25% στη κιθαρα που χρησιμοποιουν οι παιχτες (το υπολοιπο 75% ειναι τα εφε & ο ενισχυτης & οι τεχνικες ηχογραφησης)

 

Βεβαια μια και η τελε ΕΙΝΑΙ η πιο ευελικτη κιθαρα ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΖΕΣΤΟ & ΠΑΧΥ ηχο με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΕΛΕ.

 

Φτανει να "κλεισεις" στο μισο το tone control :wink: & να ξερεις να παιζεις..

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου