Προς το περιεχόμενο

Νεα Yamaha synths: MOXF6 & MOXF8


Waterfall-K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Good News! :D

Η Yamaha προκειται να κυκλοφορησει δυο νεα synths, τα MOXF6 & MOXF8. Στην ουσια προκειται για το ιδιο synth σε δυο εκδοσεις με 61 και 88 πληκτρα αντιστοιχα. Το νεο "διερρευσε" στο γνωστο site/forum της Yamaha, το www.motifator.com, στις αρχες του μηνα. Η Yamaha θα παρουσιασει δυο νεα synths, τα MOXF6 και MOXF8, στην μεγαλυτερη εκθεση μουσικων οργανων και ηχου στη Λατινικη Αμερικη (Βραζιλια) που γινεται καθε χρονο, την EXPOMUSIC. Η εκθεση αρχιζει στις 18 Σεπτεμβριου και θα διαρκεσει πεντε μερες.

 

Αφοτου η ειδηση μαθευτηκε, η Yamaha για αγνωστους λογους απεσυρε τη διαφημιση απο το site της EXPOMUSIC. Ομως, τα specs των νεων synths μαθευτηκαν απο μια διαφημιση που εχει βαλει η Yamaha στο νεο τευχος (Οκτωβριος 2013) του Keyboard Magazine και το οποιο ειναι ηδη στα χερια των συνδρομητων του. Απο τα specs λοιπον ειναι ολοφανερο οτι τα νεα synths φορανε την sound engine του Motif XF!, προκειται δηλαδη στην ουσια για το XF σε νεα 'συσκευασια' χωρις το sampler. Με μια λεξη: Monster! :D

 

Μετα τα πολυ επιτυχημενα MO (Motif ES sound engine) και ΜΟΧ (Motif XS sound engine) ηρθε και η ωρα του XF να μπει σε νεο "καλουπι" και να κυκλοφορησει με νεα χαμηλοτερη τιμη. Λογικα τα MOXF6 και MOXF8 θα αντικαταστησουν τα MOX6 & MOX8, και αν η τιμη τους παιξει στα ιδια περιπου επιπεδα με τα MOX6 & MOX8, τοτε θα μιλαμε για ακομα ενα Top Seller synth απ'τη Yamaha.

 

Τα specs του MOXF ειναι εντυπωσιακα. Τα πιο βασικα:

 

* 8-Oscillator sound engine

* 741MB ROM (3977 waveforms)

* 128 notes polyphony

* 18 Filter types

* 8 insert effects

* Up to 1GB of Flash board sample expansion

* Voice and Library compatible with Motif XF/Motif XS/MOX

* 16 Track Song and Pattern Sequencer with real time loop remix

* Built-in 4 channel USB audio/MIDI interface and extensive DAW/VST controls

 

Αν το παραπανω "τερας" βγει στην αγορα στα +/- 1000€, στην ιδια κατηγορια τιμης δηλαδη με το MOX, θα πουλησει (και αυτο) σαν τρελο. Το μονο που εχουμε να κανουμε τωρα ειναι να περιμενουμε να δουμε μερικες επισημες φωτο και τα πληρη specs.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 297
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Και πού είναι τα καλά νέα;  ??? Θα προτιμούσα να δώ μία νέα ναυαρχίδα στα workstation της με την οποία να μπορούσε να χτυπήσει τον Κρόνο της Korg, ο οποίος φοράει πλέον μερικά γίγα δειγμάτων και έχει και τις άλλες δυνατότητες που έχει τεσ πά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνηθως οταν βγαζει την lite εκδοση του εκαστοτε workstation της ,μετα απο κατι μηνες βγαινει και καινουριο workstation...Οντως πρεπει να βγαλει ενα ναυαρχιδατο synth, oxi οτι και τα motif xf δεν μπορουν να εντυπωσιασουν,αλλωστε και μια μηχανη του kronos (πνευστων νομιζω) ειναι υπο το lisence της yamaha. Αυτες οι sound engines των plg boards πιστευω πρεπει να ενστωματωθουν στα επομενα workstations!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και πού είναι τα καλά νέα;  ???

Τα καλα νεα ειναι οτι με +/- 1000€ θα εχεις σπιτι σου ενα synth με την sound engine του Motif XF, της ναυαρχιδας των Rompler synths. Φανταζομαι εχεις ιδεα για τι synth μιλαμε και για το ποσο αστεια ειναι η τιμη που θα πωλειται. Το αμεσως επομενο καλυτερο synth της ιδιας κατηγοριας ειναι το Motif XF, το οποιο κοστιζει 2700. Οσοι πληκτραδες (και αυτοι ειναι πολλες χιλιαδες) ειχαν ονειρο καποτε να αποκτησουν ενα XF αλλα δεν μπορουσαν λογω τιμης, τωρα με +/- 1000€ θα το βαλουν στο setup τους.

 

Απ'την αλλη, με την κινηση αυτη η Yamaha δειχνει οτι μαλλον συντομα θα βγαλει νεα ναυαρχιδα. Πιστευω οτι το επομενο μεγαλο synth της θα ειναι τυπου Kronos, ενα synth δηλαδη με πολλες διαφορετικες sound engines. Η εταιρεια εχει και τη γνωση και τα μεσα για να φτιαξει ενα τετοιο mega-synth. Δεν νομιζω να συνεχισει τη σειρα Motif, μια σειρα με εξαιρετικα επιτυχημενη πορεια τα τελευταια 12 χρονια. Εκτος κι αν βγαλει ενα νεο synth παλι κατω απο το ονομα Motif, ενα synth ομως που αυτη τη φορα δεν θα ειναι μονο Rompler+Sampler.

Ιδωμεν...

 

Αλλα το θεμα μας δεν ειναι τι θα βγαλει η Yamaha στο μελλον αλλα τι βγαζει τωρα.

Το MOXF ειναι πραγματικα μια εξαιρετικη κινηση που θετει νεα υψηλα standards στην συγκεκριμενη κατηγορια τιμης, πολυ πιο υψηλα απ'αυτα που η ιδια ειχε θεσει πριν 2 χρονια με το ΜΟΧ.

 

 

 

Ηδη εκανα χωρο στο setup μου..... ;D

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορουμε να πουμε ομως οτι το moxf θα ειναι το ιδιο synth (δεν υπολογιζουμε το sampler) με το motif xf? Οπως αντιστοιχα το mox με το xs? Nai μεν εχουν ιδια rom και sound engine αλλα ο ηχος τους θα ειναι πιστα ο ιδιος ? Ρωταω γιατι το δεν αποκλειω το ενδεχομενο να ειναι κατασκευασμενο απο αλλου ειδους υλικα,πλακετες κλπ,καπου το ειχα δει μαλιστα σαν αποψη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην ανησυχεις, το ιδιο θα ειναι. Οπως τα ΜΟ και ΜΟΧ που ειχαν την ιδια sound engine, τα εφφε, το sequencer κλπ των Motif ES/XS, ετσι και το MOXF θα ειναι ενα Motif XF χωρις sampler. Εκτος αυτων ομως, τα ΜΟΧ/ΜΟXF εχουν εξτρα δυνατοτητες που τα Motif δεν εχουν. Ενσωματωμενη sound card για παραδειγμα, ενα 4-channel USB audio/MIDI interface δηλαδη που σου επιτρεπει να γραφεις ταυτοχρονα μεσω USB κατευθειαν στο DAW (το ΜΟXF ερχεται πακετο με το Cubase AI7) το synth σου και μια εξωτερικη πηγη.

 

Οι "περικοπες" που γινονται σε αυτα τα synths ειναι κυριως στα υλικα κατασκευης, επισης αλλαζει και η χωρα κατασκευης, κι αυτο για να κρατησουν μεν την ηχητικη ταυτοτητα και τις δυνατοτητες των Motif αλλα να ριξουν το κοστος παραγωγης κι ετσι να πουλησουν το προιον τους πολυ πιο φτηνα. Τα Motif κατασκευαζονται απο μεταλλο στην Ιαπωνια, το ΜΟΧ (και λογικα και το ΜΟΧF) κατασκευαζεται απο πλαστικο στην Κινα (το ΜΟ btw κατασκευαζοταν και αυτο στην Ιαπωνια).

 

To MOX για παραδειγμα, εχει μικροτερη/μονοχρωμη οθονη, λιγοτερες συνδεσεις στο πισω μερος, απουσια ribbon controller και λιγοτερη πολυφωνια. Κατα τα αλλα, ιδια sound engine/effects/arpegiators/sequencer κλπ με το Motif XS και XS rack. Να μη σου πω οτι το ΜΟΧ εχει περισσοτερα arpeggiator patterns απο το XS, συν την sound card. Για την ακριβεια το ΜΟΧ ειναι ενα XS rack, αφου και το rack δεν εχει sampler (ουτε ομως και sequencer!) και η μονη βασικη διαφορα του απο το ΜΟΧ ειναι οτι εχει 128 πολυφωνια αντι για 64.

 

Το ενα ομως ονομαστηκε Motif XS rack και το αλλο ΜΟΧ, αν και στην ουσια προκειται για το ιδιο synth. Περιττο βεβαια να πω οτι η αγορα ενος ΜΟΧ ειναι προτιμοτερη απο την αγορα ενος Motif XS rack (που κοστιζει 500+ ευρω παραπανω!), εκτος κι αν υπαρχει προβλημα χωρου οποτε το rack ειναι πιο καλη λυση.

 

Ετσι και το MOXF λοιπον, κραταει την sound engine του Motif XF, τα εφφε, το sequencer κλπ, την sound card του ΜΟΧ, την 128ρα πολυφωνια του XF (ακομα ενα Συν) και πιθανως τον τετραπλο arpeggiator του ΜΟΧ, θα εχει λογικα μικροτερη μονοχρωμη οθονη και θα ειναι κατασκευασμενο απο πλαστικο στην Κινα. Προσθεσε και το 1GB Flash sample expansion, κατι που στο ΜΟΧ δεν υπηρχε, και εχουμε ενα synth/workstation που σκοτωνει και μαλιστα σε πολυ χαμηλη τιμη.  ;)

 

Ο σκοπος ειναι οι εταιρειες να μην κανουν περικοπες στην ηχητικη ταυτοτητα/ποιοτητα και τις δυνατοτητες συνθεσης ηχου, τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες. Η Yamaha εχει αποδειξει με τα ΜΟ/ΜΟΧ (αλλα και με την προσφατη entry level σειρα MX) οτι στο θεμα ηχου δεν κανει συμβιβασμους.

Το ιδιο κανουν μερικες φορες και αλλες εταιρειες βεβαια, βλεπε για παραδειγμα το Korg M50, που ηταν στην ουσια ενα Μ3 χωρις το sampler. Ιδια sound engine και εφφε, ιδιος εξαιρετικος ηχος αλλα σε πολυ χαμηλοτερη τιμη απο ενα Μ3, το οποιο κοστιζε 2300 αν θυμαμαι καλα και το Μ50 μονο 990.

 

Πολλοι μουσικοι απλα δεν νοιαζονται για το sampler και για αλλες "περιττες" δυνατοτητες συνδεσης/επεκτασιμοτητας που ενσωματωνουν τα μεγαλα workstations, αλλα θα ηθελαν πολυ τον ηχο τους και τις δυνατοτητες συνθεσης ηχου που αυτα κουβαλανε. Πριν μερικα χρονια θα αναγκαζονταν να τα "σκασουν" χοντρα και να αγορασουν ενα πανακριβο workstation απο το οποιο θα ηθελαν μονο τη συγκεκριμενη sound engine του, σημερα πλεον εχουν μια πολυ καλη_και κυριως φτηνη_εναλλακτικη λυση.

 

Με λιγα λογια, οποιος θελει τις sound engines και τον ηχο των Motif XS/XF, παει και αγοραζει τα ΜΟΧ & MOXF με λιγοτερα απο τα μισα λεφτα και ησυχαζει. 8)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι πρωτες φωτο των MOXF6/8 εκαναν την εμφανιση τους σε ενα Τσεχικο Μουσικο eshop.

Απ'οτι βλεπω, ο σχεδιασμος και των δυο μοντελων ειναι ακριβως ο ιδιος με τα MOX6/8, απλα τα ακρα των MOXF6/8 και μερικα κουμπια στα δεξια των πανελ τους εχουν διαφορετικο χρωμα. Προσωπικα θα ηθελα κατι το διαφορετικο στον σχεδιασμο τους, αλλα τελος παντων, το ιδιο εκαναν και με τα Motif XS & XF, οπου εξωτερικα και τα δυο ηταν ιδια, με το XF να διαφερει μονο στο χρωμα.

 

Ετσι λοιπον και με τα MOX/MOXF (τα οποια φορανε τις ιδιες sound engines των XS/XF), εξωτερικα ειναι ιδια, αλλα εσωτερικα το MOXF υπερεχει κατα πολυ, εχοντας σχεδον διπλασια ROM και διπλασια samples απο το ΜΟΧ, οπως ακριβως συμβαινει και στα XS/XF.

 

Συμφωνα με τις τιμες που εχει το Τσεχικο site και μετα απο τη μετατροπη τους σε ευρω, το MOXF6 πωλειται στα 854€ και το MOXF8 στα 1360€. Ιδιες τιμες περιπου με τις σημερινες τιμες των MOX6/8. Το MOXF6 πιστευω οτι θα ανεβει λιγο στην τελικη τιμη οταν ερθει στα μεγαλα Ευρωπαικα eshops οπως τα Thomann και MusicStore. Περιμενουμε και θα δουμε σε λιγες μερες.

 

Παρακατω οι φωτος των MOXF και ΜΟΧ για συγκριση:

 

MOXF

2_MOXF6.png

 

4_MOXF8.png

 

 

MOX

1_MOX6.png

 

3_MOX8.png

MOXF6.thumb.jpg.1b1c6c1ab97c5d691a5ab21c21793233.jpg

MOXF8.thumb.jpg.f84bf19ebf4f133635227b5991d7aacc.jpg

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πώς μπορεί να είναι NEW universe of sounds όταν κατάγεται από FROM A DECADE OF MOTIFS?  ???

Πάντως τυχεροί όσοι το αποκτήσουν...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου