Προς το περιεχόμενο

Σπουδή στο φλάουτο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω τη βοήθειά σας!

 

έχω 25+ χρόνια να παίξω φλάουτο....  :o

 

Η μέθοδος η οποία είχα κάνει τελευταία όταν ήμουν ακόμα παιδί στο Γυμνάσιο ήταν αυτή:

 

HUGUES - Scuola del flauto op. 51 - II Grado

 

Hugues.jpg

 

Θέλω να μου πει κάποιος σας παρακαλώ, σε τί επίπεδο είχα φτάσει.

Έχει σημασία για μένα να το ξέρω γιατί σκέφτομαι να ξαναπιάσω το όργανο με σκοπό να παίξω σε κάποια φιλαρμονική. Αν παίζω τα κομμάτια αυτού του βιβλίου, πιστεύετε είμαι σε καλό επίπεδο για να ανταπεξέλθω σε μια φιλαρμονική;

 

ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Είναι το αντίστοιχο πρώτο Bach για την κατωτέρα στο Πιάνο. Αν και είσαι σολιστικό όργανο (αυτό είναι ένα δυνατό +), θα είσαι σε ένα επίπεδο άνω του μετρίου.

 

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύεις σε αυτό το επίπεδο θα μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις μιας φιλαρμονικής;

Καλό είναι να εξασκηθείς ξανά στο βιβλίο αυτό και παράλληλα να πάρεις από την φιλαρμονική μερικά μουσικά της θέματα.

Εσύ θα το δείς. Στην πράξη.

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξεκινα με σπουδες gariboldi,υστερα taffanel & gaubert,marcel moyce και οταν τελειωσεις τα βιβλια αυτα πας σε σπουδες kohler και berbiguier.ψαξε στο flutetunes.com .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς πριν από πολλά χρόνια δεν έμαθα σωστά το φλάουτο. Συγκεκριμένα δεν έμαθα τους σωστούς δαχτυλισμούς για τις ψηλές νότες.

Για παράδειγμα για το Ρε ψηλό μου είχαν πει να το παίζω όπως και το ΡΕ χαμηλό, απλά να φυσάω πολύ πιο δυνατά. Και αυτό για όλες τις νότες.

Το θέμα έιναι ότι εντάξει βγαίνει η νότα, αλλά ξέρω ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος.

 

Θέλω να ρωτήσω πόσο λάθος είναι αυτό;

Βασικά γιατί υπάρχει διαφορετικός δαχτυλισμός για τις πιο ψηλές νότες αφού μπορουν να βγουν με τον ίδιο δαχτυλισμό με τις χαμηλες φυσώντας πιο δυνατά.

Γιατί κάποιος δηλαδή να μην παίξει τον δαχτυλισμό του ΡΕ χαμηλό για να βγάλει το ΡΕ ψηλό (πάνω από το πενταγραμμο).;

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειναι λαθος φιλε μου,υπαρχουν καποιοι στανταρ δακτυλισμοι...ετσι ειναι.προσωπικη μου αποψη να βρεις καποιον δασκαλο.ΜΗΝ πας στην φιλαρμονικη,θα τα μαθεις ακομα πιο στραβα τα πραγματα.ψαξε στη σελιδα που σου εστειλα για τους δακτυλισμους.και να ξερεις το φλαουτο ειναι δυσκολο και θελει πολυ υπομονη.πειραματισου με τη μασκα του στοματος σου ωστε να φτιαξεις τον ηχο σου.δημιουργησε αναμεσα απο τα χειλη μια οβαλ πολυ μικρη τρυπα και φυσα οπως φυσας σε ενα μπουκαλι.ο αερας να πηγαινει κατευυθειαν μεσα στο επιστομιο και οχι εξω,ΜΗΝ πιεζεις τη μασκα.ειναι πολλα,τα γραφω συνοπτικα για να προσπαθησεις μονος σου.πειραματισου χωρις να χανεις υπομονη.αυτα απο μενα,προσπαθησε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ το ξέρω ότι θέλω πολύ δουλειά γιατί το έχω αφήσει 20 χρόνια! τα δάχτυλά μου έχουν "σκουριάσει" αλλά βλέπω ότι ύστερα από εντατική εξάσκηση κάτι πάει να γίνει!!

Δυστυχώς δεν έχω χρήματα για ιδιαίτερα μαθήματα οπότε το παλεύω μόνος μου προς το παρών.

 

Θέλω να σε ρωτήσω το εξής. Αν καταφέρω να παίξω το Marcia Turca του Mozart στο φλάουτο, θεωρείται ότι είμαι άνω του μετρίου επιπέδου;

 

απλά βάζω μόνος μου στόχους, και παράλληλα με την μέθοδο HUGUES παλεύω και τη Marcia Turca που μου φαίνεται πιο δύσκολο τεχνικά (και λόγω του γρήγορου τέμπο του).

 

Λοιπόν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κομματι κατωτερας ειναι,αλλα γιατι σε ενδιαφερει τοσο πολυ το επιπεδο? αυτα ειναι "ωδειακα" τρικ.εαν χρειαστεις βοηθεια πες μου να σου παραθεσω λινκ με πηγες για φλαουτο και εκμαθηση.να σου πω την αληθεια και να μιλησω αντικειμενικα....ειχα 2 καθηγητες στο φλαουτο,ο ενας ασχετος ο αλλος πολυ καλος φλαουτιστας αλλα χωρις μεταδοτικοτητα,ισως να μην ηθελε κιολας.εχω ακουσει τους καλυτερους φλαουτιστες και εχω κανει πολλα masterclass μαζι τους,κανενας απο αυτους δε μου τα εβαλε στο μυαλο.ολα ειναι πειραματισμος,ενασχοληση,παρατηρηση του παιξιματος και παθος για μενα.στειλε μου πμ η γραψε εδω οτι χρειαστεις,αν χρειαστεις συμβουλες με παιρνεις κ τηλ.δεν υπαρχει προβλημα.εχω πολυ υλικο σε κομματια να σου δωσω σε pdf.αυτα για τωρα.μην μπανεις σε καλουπια του τεστειν,ειμαι σε επιπεδο κατωτερας η διπλωματος.εχω "φιλαρακι" φλαουτιστα που παιζει 20 χρονια,πηρε διπλωμα με βαθμο 6! και δεν παιζει τπτ...υπαρχουν και κατι τυποι αγνωστοι ομως,που παιζουν πραγματικα καλα...θα ερθει και η σειρα σου,εχοντας υπομονη + ολα οσα προειπα.καλη μελετη !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απαγοητεύτηκα λίγο. Μου πήρε πολύ χρόνο να παίξω σε γρήγορο τεμπο το Marcia Turca και μου λες οτι είναι κατωτέρου επιπέδου.... . Και εγώ νόμιζα ότι κάτι παω να κάνω.

 

Λοιπον, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μπήκα σε διαφορα site μουσικών οίκων και δεν βρήκα ούτε ένα βιβλίο για φλάουτο!! Μπήκα στον Νάκα και στην ενότητα βιβλία/εκπαιδευτικά (http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=422&category=2938) δεν υπάρχει τίποτα για φλάουτο.

 

ΜΠήκα και σε άλλα sites (Musicorama.gr κλπ) και δεν βρήκα τίποτα. Καλά τι γίνεται; δεν υπάρχουν βιβλία για φλάουτο;

 

Θα με ενδιέφερε σε πρώτη φάση κάποιο βιβλίο για να πάρουν μπρος τα δάχτυλά μου. Δηλαδή να έχει patterns από ορισμένα μέτρα, όπως είναι το schmitt για πιάνο. ΥΠάρχει κάτι αντίστοιχο;

Επίσης, όπως ανέφερα και παραπάνω, μελετάω αυτή τη στιγμή από το μοναδικό βιβλίο που έχω για φλάουτο, το HUGUES la scuola del flauto, op51 per 2 flauti, οπότε θέλω και ένα βιβλίο να με πάει ένα βήμα παραπάνω από αυτό.

 

αν υπάρχουν σε pdf και γνωρίζεις στείλε μου links, γιατί στα μαγαζιά δεν υπάρχει τίποτα (περίεργο...)

 

ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου