Προς το περιεχόμενο

Σοπρανο ή τενορο σαξοφωνο?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα, παιζω φλαουτο αλλα με ενδιαφερει και η αγορα σαξοφωνου και ζηταω απο τους γνωστες να μου πουνε ποιο ειναι πιο ευκολο απο τα σοπρανο και τενορο.μου αρεσει πιο πολυ το τενορο. θα εχω μεγαλο προβλημα με τη μασκα του στοματος? παιζω επαγγελματικα φλαουτο και δε θελω να χαλασω τον ηχο μου αν και ειμαι προσαρμοσιμος. εχω δοκιμασει να παιξω σαξ αλλα μετα το στομα μου "ετρεμε καπως".επισης θα ηθελα να μου προτεινετε ενα οργανο μεχρι 500 ευρω σε περιπτωση που αποφασισω να αγορασω για να παιζω που και που.ο λογος ειναι η εξελιξη μου και η γνωριμια σε αλλες μουσικες φορμες και ειδη μουσικης.ευχαριστω πολυ,θα περιμενε μνμτα σας. φιλικα, Μανος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια θελω να αγορασω τενορο τελικα.αλλα ποιο και απο που? αν καποιος μπορει να προτεινει θα με βοηθουσε.ξερω οτι δεν θα παρω κατι αξιολογο με λιγα χρηματα αλλα επισης αν εχει καποιος αποψη για τα τενορο σαξ. του thomann,ας μου πει.ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.saxophone.org/resources/guide

 

 

ειχε ενα φτηνο ο παρασχος επισης για να δωκιμασεις.το πως θα το δοκιμασεις και τι να προσεξεις νομιζω θα σε καλυψει το αρθρο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Καλησπέρα.

   Το Τενόρο είναι πιο καλή επιλογή για γνωριμία για το όργανο σε σχέση με το Σοπράνο.

Αυτό διότι η διαδικασία του να δημιουργήσεις εναν ωραίο ήχο είναι πιο "γρήγορη" θα έλεγε κανείς.Χρειάζεται λιγότερη δεξιοτεχνία ο χειρισμός του αέρα και του στόματος.

   Λογικά θα βρεθείς πολύ πιο γρήγορα να παίζεις κάπου τενόρο και να γουστάρεις που παίζεις παρά σοπράνο.

   Επίσης, το κούρδισμα στα σαξόφωνο μπορεί να αλλάζει καθώς παίζεις σε όλη την έκταση του. Π.χ. στην ψηλές νότες να χάνεις το κούρδισμα και να πρέπει να το φέρεις με την Μασκα. Εμπειρικά, στα τενόρο αυτό συμβαίνει πολύ λιγότερο απο ότι στα σοπράνο.

    Στα χρήματα που διαθέτεις κοίτα για κάποιο μεταχειρισμενο Trevor James The Horn ή  κάποιο entry level Yamaha.

   Ο λόγος για τον οποίο τρέμει το στόμα σου είναι ή  "Μασκα" σου, ο τρόπος με το οποίο βάζεις το επιστόμιο. Είναι κάτι που θα σου δείξει κάποιος που ξέρει και κάτι το οποίο εξασκείτε με τον καιρό. Οι μύες στα χείλια εξασκούνται όπως όλοι οι άλλοι και με τον καιρό θα το ξεπεράσεις. Αμα παίζεις λίγο καιρό κιθάρα θα σε πονάν τα ακροδάχτυλά σου στην αρχή.

Αμα τρέξεις κατοστάρι στο στίβο θα τρέμεις. Ετσι είναι και το σαξόφωνο και η "Μάσκα". Τα πάντα θέλουν εξάσκηση και υπομονή.

Καλή αρχή!

Trance-former

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου