Προς το περιεχόμενο

Gibson Les Paul Custom Shop - Lee Roy Parnell 57 Reissue Goldtop


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί  Συμφορουμίτες

 

Δεν ξέρω πόσοι το έχετε ανακαλύψει αλλά το γερμανικό site www.session.de  σου επιτρέπει να παραγγείλεις μια κιθάρα, να την κρατήσεις 14 μέρες από τη μέρα που θα σου τη φέρει το courier, και αν δεν σου κάνει, έρχεται το courier και την παραλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ και σου επιστρέφουν τα λεφτά. Το έχω κάνει 1 φορά και λειτουργεί άψογα  το σύστημα, αρκεί να την επιστρέψεις την κιθάρα όπως την παρέλαβες :-) .

 

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ενδώσω στην επιθυμία μου για μία Custom Shop 57 Les Paul Reissue Gold top. Συγκεκριμένα παρήγγειλα  μια μεταχειρισμένη Lee Roy Parnell – 57 Reissue Gold top, σε πολύ καλή τιμή σε σχέση με την αρχική της τιμή ( 2500 Euro…. καινούρια είχε 3500++) για 2 σημαδάκια που έχει στο σώμα …. Σιγά το πράμα.

Έφτασε η κιθάρα προχτές και άρχισαν οι δοκιμές.  Αύριο θα πάει για ένα επαγγελματικό set-up και αλλαγή χορδών.

Η κιθάρα είναι κούκλα, και σχετικά ελαφριά για Solid Body  Les Paul ( 4 kg γράφουν τα specs αλλά θα τη ζυγίσω κιόλας τις επόμενες ημέρες). Έχει παχύ μπράτσο ( μου θύμισε μια nocaster που έχω παίξει ενός φίλου).

Η σύγκριση γίνεται με την άλλη κιθάρα που έχω (Framus με Hand wound Humbackers  από Leo Sounds). Αν είναι να την κρατήσω και να τα δώσω τα λεφτά θα πρέπει να σιγουρευτώ ότι:

• Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας καλής Les Paul, γιατί όπως όλοι ξέρουμε δεν είναι όλες καλές ( ακόμα και οι Custom Shop )

• Με βολεύει η κιθάρα όσον αφορά το playability

• Είναι (τουλάχιστον )ένα step-up από την Framus μου την οποία θα χρειαστεί να σκοτώσω για να χρηματοδοτήσω την Les Paul. Παρεμπιπτόντως η Framus είναι εξαιρετική.

 

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι λίγο mixed. Με βολεύει πολύ στο χέρι, περισσότερο από το λεπτό μπράτσο της Framus, έχει σημαντικά περισσότερο sustain ( αν και η Framus είναι bolt on οπόται μάλλον δεν τίθεται θέμα σύγκρισης) ακουστικά δονούνται περίπου το ίδιο, ίσως λίγο παραπάνω η Gibson ???,  χωρίς ενισχυτή ακούγονται το ίδιο δυνατά και με καλές αρμονικές (όμως  η Gibson πρέπει να έχει τουλάχιστον 1 χρόνο να αλλάξει χορδές) η Framus 2 μήνες.

Αν την Gibson την άκουγα σε ένα μαγαζί θα έλεγα ότι είναι απίστευτη, αλλά στο σπίτι head to head με τη Framus είναι διαφορετική, με περισσότερα μεσαία με λίγο πιο mild Μαγνήτες από τη Framus ….. αλλά δεν είναι η αποκάλυψη σιγκριτικά ….  δεν είναι τόσο καλλίτερη που να δικαιολογεί 2500….

 

Να μην κουράσω άλλο και να μπω στο διαταυτα:

- Δεν έχω ξαναπαίξει με les Paul. To ότι δεν είναι κλάσεις καλλίτερη από μια επίσης πολύ καλή κιθάρα δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια καλή Les Paul. Αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.

- Θα έχω μια καλλίτερη άποψη αφού σεταριστεί και έχει αλλάξει χορδές και αφού έχω λίγο καιρό να σετάρω τα πετάλια μου για τη Les Paul ( τώρα είναι σεταρισμένα για την πιο πρίμα Framus) , να παίξω με το tone και το volume κτλ…

Θα ήτανε σημαντικό όμως για την απόφασή μου αν μπορούσα να πάρω τη γνώμη κάποιου άλλου που ασχολείται περισσότερα χρόνια από μένα, έχει παίξει με διάφορες κιθάρες  ( ακόμα καλλίτερα με διάφορες Les Paul) έχει ποιο εκπαιδευμένο αυτί και μπορεί να κάνει ένα καλλίτερο evaluation γενικά της κιθάρας, σαν κατασκευή και σαν ήχο.

 

Υπάρχει κανείς που ενδιαφέρεται να βοηθήσει?

 

Εναλλακτικά μήπως ξέρετε κάποιον τεχνικό που μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά (π.χ.  με πληρωμή ενός set-up) αλλά εγγυημένα δεν θα μου πει βλακείες και ξερολισμούς?

 

Μεγάλο Post Πάλι…..

 

Ευχαριστώ guys,

 

Νικος

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένας που να σου πει πιο οργανο ειναι καλύτερο . και αυτό γιατί ακόμη και αν το ένα ειναι καλύτερο "κατασκευστικα" δεν σημαινει ότι θα πρέπει να σου κάθεται καλύτερα στο αυτί, σε αυτά που θέλεις να παιξεις , στο μπράτσο κλπ. Βασικά τα δύο όργανα ειναι "so far away, so close" Αν και η panthera πατάει στη les paul, ειναι bolt on , εχει scale 25.5, εχει αλλα ξύλα στο μπράτσο και εχει και 5 κιλά λούστρο.

Μάλλον απλά σε τρώει το σαράκι της Gibson. Βασικά και εγώ εχω μια panthera και πραγματικά ειναι φοβερό όργανο, πολύ καλή πιοιότητα κατασκευής, καλά ξύλα. επιπλέον αυτή η αισθηση του μπράτσου με το λεπτο λούστρο ειναι απίστευη.

Αν θα έπρεπε να προτείνω κάτι ειναι να κρατήσεις τη framus και να πάρεις μια les paul μεταχειρισμένη στα 1500. Μπορει να μην έχεις την "καλύτερη" gibson αλλά θα εχεις μια "αρκετά καλή" , και επιπλεον θα έχεις δυο οργανα ....the more the merrier

Μετα από κανα χρόνο , βλέπεις αν θα πουλήσεις κάποια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σορρυ για την ακυρη ανταποκριση...το 14 μερες και πισω παλι ισχυει μονο για ακριβες κιθαρες η' και για φθηνες....

\

 

ειναι terms&conditions Ισχυει για όλες τις κιθάρες ..... για οτιδήποτε άνω των 200 Euro νομίζω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Αν θα έπρεπε να προτείνω κάτι ειναι να κρατήσεις τη framus και να πάρεις μια les paul μεταχειρισμένη στα 1500. Μπορει να μην έχεις την "καλύτερη" gibson αλλά θα εχεις μια "αρκετά καλή" , και επιπλεον θα έχεις δυο οργανα ....the more the merrier 

Μετα από κανα χρόνο , βλέπεις αν θα πουλήσεις κάποια

 

Δυστυχως έχω παραπάνω κιθάρες απ'όσες αξίζω πρέπει κάποια με βαρια καρδιά να φυγεί. ¨εχω βρει τη δικαιολογία ότι τουλάχιστον αν είναι διαφορετικού τύπου ( Strat, tele, Les Paul ) δικαιολογούμαι.... 2 κιθάρες του ίδιου τυπου  δεν χωράνε.... 

 

Το ξέρω ότι κανένας δε θα μου πει πιο όργανο μου αρέσει εμένα περισσότερο. Αλλά εδω πάω να πιάσω αυτό ( θετικό ή αρνητικό) που εγώ δεν καταλαβαίνω ακόμα.... αυτο που θα σου πει κάποιος ...."φίλε έχω μια Les Paul Studio και παίζει καλλίτερα, ξέχασέ το" σύμφωνα με τη γνώμη του πάντα.... ή " ψηλέ έχω παίξει με 3-4 gibson  και αυτή μου ακούγεται η καλλιτερη που έχω πιάσει...... και που' σαι... χασμήλωσε λιγο μεσαία... δοσε λιγο τάδε... κάνε λίγο δεινα..... είδεσ που σου ακούγεται υπέροχη τώρα??? "

 

δεν μπορει κάπως θα υπάρχουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια... 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου