Προς το περιεχόμενο

Μάθημα πιάνου σε νήπιο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα! Ζητώ συγνώμη εάν το θέμα μου δεν έπρεπε να γραφεί σε αυτή την κατηγορία αλλά ειλικρινά δεν ήξερα που να το ανεβάσω!! Είμαι καινούρια και θα μάθω! :)

Είμαι πτυχιούχος πιάνου και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Μου ζητήθηκε να αναλάβω την εκμάθηση πιάνου ενός νηπίου ηλικίας 5 χρονών. Ωστόσο, δεν ξέρω ακριβώς τι να κάνω!! Που ακριβώς να περιορίσω την "ύλη" μου. Εννοείται ότι ως απόφοιτη νηπιαγωγός γνωρίζω πώς ό,τι διδάσκω σε αυτή την ηλικία θα πρέπει να γίνεται στα πλαίσια παιχνιδιού κτλ.. Τον τρόπο τον έχω... Γι΄αυτό που δεν είμαι σίγουρη είναι το τι να διδάξω ή με άλλα λόγια για το "περιεχόμενο της ύλης" αν μπορεί να οριστεί έτσι.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα ήταν καλύτερα το θέμα να το έβαζες στην ενότητα με τα πλήκτρα.

 

Εγω ασχολουμε με την κιθάρα και δεν μπορώ να σε βοηθήσω όσο αφορά την υλη,όμως αφου εσυ είσαι η καθηγήτρια εσυ ξέρεις.Αυτο που θέλω να σου πω επειδή εχω μικρό παιδί είναι να μην εχεις άγχος.

 

Ενα παιδί πολύ μικρής ηλικίας πραγματικά διψάει για μάθηση και είναι πολύ ευχάριστο να του μαθαίνεις νεα πράγματα.

Ξεκίνα απο την αρχη σαν να είχες απεναντί σου κάποιον μεγαλύτερο μαθητη.

 

Θα σε εντυπωσιάσει το πόσο πιο σοβαρά άτομα είνα τα νήπια !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν παρω παραδειγμα απο την κορη μου (4χρονων) πρεπει να της δειχνεις κατι να της εξαπτεις την φαντασια!!!ποσες φορες ειπα ωπ!!! θα τζαμαρουμε μαζι (εστω με την barbie ηλεκτικη κιθαρα της) και τελικα με παραταγε γιατι ακουσε μια διαφημηση στο nickelodeon!!!

κεραυνοπουλο εν δραση!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην αρχή μπορείς να πεις στο παιδί να ζωγραφήσει ένα χρώμα για κάθε διάστημα που θα του παίζεις και θα ακούει (ανάλογα με το συναίσθημα που του δημιουργεί).

 

Μετά μπορείς να του πεις να διηγηθεί ένα παραμύθι με χρώματα, και να χρησιμοποιήσεις τα αντίστοιχα διαστήματα.

 

Το σημαντικότερο νομίζω είναι το παιδί να εσωτερικεύσει-επεξεργαστεί-ταξινομίσει διάφορα βασικά  πράγματα χρησιμοποιώντας τις ανάλογες προσωπικές του αναγωγές σε κάτι που είναι ή έχει γίνει οικείο, έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο από αυτό, και ταυτόχρονα να το κινητοποιεί να χρησιμοποιήσει την φαντασία του "παίζοντας" (όπως πολύ σωστά έγραψες) με αυτό.

 

Η ύλη, έρχεται μετά.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορω να σου πω οτι επειδη θυμαμαι πως ηταν η φαση γιατι η μανα μου ειχα την ατυχια να ειναι καθηγήτρια πιάνου και με ξεκινησε απο την κοιλιά της , οτι μπορείς να προχωρήσεις σαν ενα πιο μεγαλο παιδι, με την προβλεπόμενη υλη (χαλαρα έτσι? απλα και γλυκά) απλα να εισαι πιο ανεκτικη και να δείχνεις αρκετα, παιζοντας και προσωπικα ωστε να σε ακούει κι ολας και να σε βλέπει για να εχει τα ερεθίσματα. Παράλληλα να αξιολογεις την αντίληψη του και να μην τον κουράζεις και θα πραττεις αναλόγως

 

Τωρα θα επαιρνα την ίδια να την ρωτήσω για να σου δωσει μια επαγγελματικη απαντηση-συμβουλες, γιατι εγω σου λεω εμπειρικα σαν μαθητης,  αλλα θα με αρχίσει στα σιχτήρια που δεν της πηγα τον εγγονό της καθολου να τον δει, να με κρίνει για το πως κατάντησε η ζωή μου, να με αρχίσει στις εκνευριστικες ερωτήσεις κλπ.

 

Η γυναικα αυτή με εκανε να μισήσω το πιάνο, αλλα μην ξεχνας οτι ειχαμε σχεση μανας γιου και εγω ημουν αντιδραστικος και ατίθασος.

οσους μαθητες ανέλαβε, προχώρησαν και ηταν ευχαριστημένοι μαζί της και είχε εμπειρία με παιδια

 

Ιδιαιτερα την αδελφή μου την εκανε πολύ καλη, γιατι συννενοούνταν καλύτερα.

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

synth ειναι ! λολ

άλλη φαση!!

 

Ελαααααααααα  ;D

Το υποσυνειδήτου σου δεν το μίσησε το πιάνο ομως, το άκουγες πριν καν βγεις σε αυτον τον μάταιο κόσμο !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η αληθεια ειναι οτι μου αρέσει να ακούω πιανο αλλα να παίζουν άλλοι.

καμμια φορα αμα μου τη βαρέσει παίζω και εγώ για να ακούω τον ήχο του, σπανια πια.

Βαζω κλασσικα κομμάτια και ακουω στο player αμα εχω τα νευρα μου ή αμα με πιάνουν κρίσεις αλλοφροσύνης και μανιοκατάθλιψης, βοηθάει. !

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου