Προς το περιεχόμενο

Squier Jazz Bass Vintage Modified Review


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν δεν βρήκα κάποιο review του συγκεκριμένου μπάσου και καθώς πλέον είμαι χαρούμενος ιδιοκτήτης του Squier Jazz Bass Vintage Modified  ( αυτού συγκεκριμένα http://www.fender.com/en-GR/basses/jazz-bass/vintage-modified-jazz-bass-rosewood-fingerboard-3-color-sunburst/ ) είπα να κάνω ένα!

 

Καταρχάς το πήρα μεταχειρισμένο από το noiz μέσω ανταλλαγής. Καινούριο στο thomann κάνει 300 ευρώ. Ήρθε σε εμένα σε τέλεια κατάσταση (ευχαριστώ Στέφανε) και άρχισα να το επεξεργάζομαι. Από ότι μου είπε είναι του κουτιού (κι έτσι φαίνεται εξωτερικά) οπότε θεωρώ πως δεν έχει κάνει κάποιες αλλαγές! Στο δια ταύτα….

 

Η κατασκευή φαίνεται γερή, η συναρμολόγηση είναι τέλεια και η ταστοδουλειά πάρα πολύ καλή! Το όργανο δεν είναι βαρύ οπότε μου άρεσε αυτό.  Ίσως πιο ελαφρύ από 2-3 fender που είχα κατά καιρούς αλλά λίγο πιο βαρύ από ένα classic vibe που είχα. Πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με basswood και είναι σχετικά ουδέτερο από ότι έχω καταλάβει (το μπάσο συνεργάζεται καλά με τα drive μου).  Τώρα δεν είμαι και πολύ φαν των ξύλων οπότε δεν θα επεκταθώ παραπέρα… Ευκολόπαικτο, με ωραίο λεπτό μπράτσο. Ίσως φταίει ότι συνήθως παίζω με 5χορδο αλλά όταν το έβαλα δίπλα με ένα άλλο part Jazz bass που έχω ήταν ελάχιστα πιο λεπτό το μπράτσο και μου άρεσε αρκετά! (Αν και το spacing θα το ήθελα λίγο πιο μεγάλο). Οι μαγνήτες (παρόλο που ο Terry τους κατηγορεί) μου αφήσαν αρκετά καλή εντύπωση (όχι τίποτα το τέλειο αλλά σχετικά ουδέτεροι) και νομίζω πως θα μείνουν λίγο πάνω στο όργανο (και για οικονομικούς λόγους αλλά και μέχρι να δω αν τελικά με χαλάνε ώστε να τους αλλάξω). Το υπόλοιπο hardware δεν είναι όμως κι ότι το καλύτερο… Τα κλειδιά είναι φθηνιάρικα και φαίνονται ενώ η γέφυρα είναι μία απλή κινέζικη κατασκευή που δεν σε πείθει για πολλά.  Τέλος να προσθέσω πως το nut είναι ΣΧΕΤΙΚΑ καλό (έχω δει πολύ χειρότερα) αλλά θέλει, ευτυχώς όχι άμεσα ή αλλαγή ή φτιάξιμο (η Α ας πούμε είναι πολύ χωνεμένη μέσα στο nut).

 

Στο overall το όργανο για τα 300 ευρώ που κάνει ΦΥΣΑΕΙ!!! Κοντράρει στα ίσα οποιοδήποτε εργοστασιακό μεξικάνικο έχω δει ποτέ στη ζωή μου!!! Με ένα upgrade σε: κλειδιά, nut, γέφυρα και ίσως μαγνήτες (ένα set noiseless θα του πήγαινε μάλλον) είναι ένα όργανο που μπορεί να σου μείνει για πολλά χρόνια!!!

 

Well done Fender (και για να το λέω εγώ που δεν τα συμπαθώ μάλλον με κατάφεραν)

ΥΓ: Έχω ηχογραφήσει κάποια κλιπ που παίζω την ίδια λαλακία με slap και δάχτυλα, αλλάζοντας τους μαγνήτες αντίστοιχα με τον τίτλο του mp3 για όποιον θέλει να ακούσει!

both_finger.mp3

both_slap.mp3

bridge_finger.mp3

bridge_slap.mp3

neck_finger.mp3

neck_slap.mp3

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Χωρίς παρεξήγηση...να ρωτήσω κάτι...γιατί το έψαχνα και γώ το συγκεκριμένο θέμα. Δηλαδή θέλει άλλα 300-400 ευρώ περίπου για να γίνει πιο σωστό το όργανο? Οπότε έχουμε 300 ευρώ η αγορά του + άλλα τόσα...πάμε κοντά στα 600-700 ευρώ για να έχουμε ένα μέτριο μπάσο που στην τελική δε θα έχει ιδιαίτερη μεταπωλητική αξία λόγω...όταν κοντά στα 700 ευρώ μπορεί κάποιος να βρεί κάτι καλύτερο σε μεταχειρισμένο...αξίζει τελικά? ρωτάω γιατί και εγώ σκεφτόμουν να κάνω όσα λές αλλά προβληματίζομαι. Τι λέτε οι υπόλοιποι ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aξιοπρεπες μπασακι απο τα καλυτερα στην κατηγορια του

Δεν πιστευω οτι αξιζει να το αναβαθμισεις γιατι με τα λεφτα που θα δωσεις συνολικα υπαρχουν και αλλες επιλογες  ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι σίγουρες αναβαθμίσεις κοστίζουν:

15 ευρώ τα κλειδιά, 5 ευρώ το nut και 15 ευρώ η γέφυρα... Μιλάω για wilkinson κλειδιά και γέφυρα που είναι ποιοτικά και φθηνά! Άρα συνολικά πάμε στα +35 ευρώ... Δεν είναι και τραγική διαφορά νομίζω... Μαγνήτες όπως είπα δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις εκτός κι αν δεν σου αρέσουν καθόλου (πράγμα που μπορεί να το πάθεις και σε όργανο των 700 και των 1500 ευρώ)....

 

Επίσης μην ξεχνάμε πως δεν μιλάμε για ένα μπάσο που θα το έχεις ως το holy grail των μπάσων και το θες τέλειο. Μιλάμε για ένα όργανο που θα το πάρεις μεταχειρισμένο 150-200 ευρώ θα του βάλεις κι άλλα 50 και θα το έχεις ως ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ 2ο όργανο. Ή για έναν που ξεκινάει τώρα και θέλει κάτι που θα παίζει για καιρό! Αυτό το όργανο θα του μείνει... Έτσι όπως είναι δεν χρειάζεται κάτι για να παίξει και να γράψει... Οι αναβαθμίσεις είναι προαιρετικές!!! Όχι απαραίτητες!!!  ;)

 

Οπότε κατεμέ καλύτερα να δώσεις 250 ευρώ (μαζί με τις αναβαθμίσεις) για ένα μεταχειρισμένο squier VM παρά 400 ευρώ για ένα Fender MIM που κατά πάσα πιθανότητα θα θέλει τις ΙΔΙΕΣ αναβαθμίσεις!!!

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιές είναι οι διαφορές της γέφυρας του Squier VM με την απλή των Fender; Πως τις διακρίνεις;

 

Όσο για κλειδιά, έχω δει και Fender κλειδιά που είναι χειρότερα από τα Κινέζικα του κιλού. Αλλά σπάνια με έχουν απασχολήσει τα κλειδιά (εκτός κι αν θέλω συγκεκριμένα για αισθητικούς ή πουλ-μουρ λόγους). Το ratio χρήζει λίγο προσοχής....

 

Το nut είναι φθηνή αναβάθμιση φτάνει να ξέρεις να το "δουλέψεις".

 

Στα ηλεκτρικά, φθηνές παρεμβάσεις (προεξέχουσας αυτής του πυκνωτή) μπορούν να φέρουν ανέλπιστα καλά αποτελέσματα. Καθοριστική βέβαια η αναβάθμιση των μαγνητών (που μπορεί να γίνει σχετικά φθηνά).

 

Τώρα αν είναι ακριβότερο το αναβαθμισμένο φθηνό από το original ακριβό είναι μια αέναη ερώτηση. Για μένα, αν το όργανο (ακόμα και είναι φθηνό) σου κάθεται καλά και όσο το γνωρίζεις, φέρνεις στα γούστα σου τις επιμέρους ιδιοτροπίες του, σίγουρα είναι καλύτερο από ένα "ακριβό" που δεν σου κάθησε καλά αλλά σου αρέσει γιατί είναι ακριβό. Εξάλλου είμαι επιφυλακτικός για αυτούς που δεν πειράζουν τίποτα στα "παιχνίδια" τους.

 

Ωραίος Ρόχα. Φχαριστούμε για το ριβιού.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

funky, τα κλειδιά  είναι  μια  χαρά  κουρδάνε,  γαι την ''ψυχολογία'' επισημάνω  ότι  τα φοράει  και το standard  και το  highway  και το  American  special ,  να μη σου οτι το ίδιο  ισχύει και  για την γέφυρα.

 

Βέβαια,  οπως  είπε  και o Κώστας  είναι προτιμότερο να επικεντρωθείς  στην ηχητική αναβάθμιση .

 

Όπως  και να χει  είναι μια καλή αρχή ,welcome to the family  :)

 

 

rust never sleeps

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιές είναι οι διαφορές της γέφυρας του Squier VM με την απλή των Fender; Πως τις διακρίνεις;

 

Όσο για κλειδιά, έχω δει και Fender κλειδιά που είναι χειρότερα από τα Κινέζικα του κιλού.

 

Δεν είχα πολλά Fender στη ζωή μου αλλά όλα πλην ενός που φόραγε αυτήν την γέφυρα: http://www.thomann.de/gr/fender_american_deluxe_bass_bridge_4.htm είχαν την ίδια ψευτοκατασκευή που έχει και το squier. Όπως και τα ίδια κλειδιά. Δεν μπορώ να κάνω και ανάλυση πυκνότητας βρε παιδί μου αλλά αν τα πιάσεις στα χέρια σου είναι ελαφριά και δεν σου δίνουν την αίσθηση του "στιβαρού" part. Κι όπως είπα και παραπάνω:

 

ένα Fender MIM που κατά πάσα πιθανότητα θα θέλει τις ΙΔΙΕΣ αναβαθμίσεις!!!

 

Αμερικάνικα fender είχα μόνο ένα american deluxe οπότε δεν μπορώ να κρίνω!!! Φαντάζομαι οι φθηνές σειρές και στα αμερικάνικα θα θέλουν ίσως αλλαγή σε γέφυρα και ίσως κλειδιά!!!

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου