Προς το περιεχόμενο

Σε αναζήτηση πληκτροφόρου...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά σε όλους τους μουσικόφιλους! :) Είναι η πρώτη φορά που ανοίγω θέμα, όμως παρακολουθούσα κάποιες φορές το φόρουμ.

Έκανα για κάποια χρόνια πιάνο κλασσικό. Έφτασα β' μέση και για κάποιους λόγους τα εγκατέλειψα.

Τώρα θα ήθελα να έχω ένα όργανο σπίτι να μελετάω μόνη μου, καθώς δεν δύναμαι οικονομικά να αγοράσω πιάνο. Θα ήθελα κάτι οικονομικό. Είδα πως υπάρχουν ηλεκτρικά πιάνα και αρμόνια. Γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά τους; Έχω μπερδευτεί λιγάκι...

Βρήκα ένα αρμόνιο σε αρκετά καλή τιμή, όμως δεν ξέρω κατά πόσον θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες μου.

Αν θα μπορούσε να μου απαντήσει κάποιος, θα ήμουν ευγνώμων!  :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Χρόνια πολλά:

 

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη πληκτροφόρων οργάνων (ψηφιακών).

 

1. "Αρμόνιο". Γενικη ορολογία που γενικά δείχνει προς κάτι πιο παιδικό ή παλιό (δύσκαλα  κλπ). Δεν έχει σχέση με πιάνο.

2. Synthesizer μπορεί να είναι πάλι πληκτροφόρο (ή καθαρά σε μορφή προγράμματος) αλλά έχει να κάνει με την σύνθεση ήχου.

3. workstation είναι ένα πληκτροφόρο όργανο που μπορεί, πρακτικά και ουσιαστικά να σταθεί μόνο του χωρίς κάτι άλλο. Έχει τα πάντα (γενικά μιλώντας).

 

Όλα τα παραπανω έχουν την χρήση τους αλλά (σχεδόν) κανένα δεν έχει βαρυκεντρισμένα πλήκτρα (της προκοπής).

 

4. Ψηφιακό πιάνο (digital piano). Εδώ έχουμε μία προσπάθεια να προσεγγιστεί η αίσθηση του ακουστικού πιάνου ψηφιακά. Εδώ συνήθως έχουμε αρκετά καλά αποτελέσματα, κρατώντας πάντα στο νου ότι είναι ένα ψηφιακό όργανο τελικά.

 

Αν, λοιπόν, κοιτάς κάτι σε εξομοίωση πιάνου, τότε κοιτάς το Νο. 4. Χρειάζεσαι την δυνατότητα πεντάλ και βαρυκεντρισμένα πλήκτρα (την αίσθηση του βάρους στα πλήκτρα, όπως ένα κανονικό πιάνο), αλλιώς δε κάνεις τίποτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ καλα τα είπε ο φίλος, απλα θα ήθελα να συμπληρώσω

Υπάρχουν επίσης τα

5) stage πιάνο, τα οποία ειναι πάλι βαρυκεντρισμενα(βαρύ πλήκτρο προσέγγιση του αληθινού πληκτρου πιάνου) και η διάφορα του με το digital piano ειναι οτι το stage ειναι μεταφερόμενο ενώ το digital ειναι σαν έπιπλο(ειναι δηλαδή αυτό που οταν πας σε καποια μαγαζιά, μοιάζει με πιανο αλλα ειναι ηλεκτρονικό)

6) midi keyboard ειναι πληκτροφορα μηχανήματα διαφόρων μεγεθών(απο 25 πλήκτρα μέχρι 88-όπως το πιάνο) τα οποία ΔΕΝ βγάζουν ήχο παρά μονο στέλνουν σήματα (πχ την νότα που πατάς) σε άλλες συσκευές(με πιο κλασικό παράδειγμα έναν υπολογιστή) και παίζει απο εκεί ο ήχος μέσα απο ειδικά προγράμματα..

Προσωπικά συστήνω τον συνδυασμό καλού midi keyboard(βαρυκεντρισμενα στην περίπτωση σου) και ενός υπολογιστή ή ενος ipad iPhone αν έχεις..δεν ειναι σύνηθες, αλλα μπορείς με λίγα λεφτά -και κάποιο κόπο- να έχεις πολυ ωραιο ήχο ..σημαντική υποσημείωση πως αν μετα θες να παίζεις με αλλα προγράμματα πχ βιολιά , synths , drums με ενα midi keyboard γίνεται πολυ εύκολο..

Αν απλα θες πιάνο και τίποτα άλλο πας σε stage, digital κατα τη γνώμη μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ομολογώ ότι δεν τα ήξερα όλα αυτά, είναι πρωτόγνωρα για μένα.

Πιστεύετε πως αν πάρω ένα απλό αρμόνιο, δεν θα μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου; Ίσα να μελετάω τις νοτούλες μου που τόσο μου έχουν λείψει!

Επίσης, θέλω να πω πως έχω μπερδευτεί πολύ, γιατί θεωρητικά διαβάζοντας τις ονομασίες και τις ιδιότητες του καθενός καταλαβαίνω, αλλά μόλις μπω στο μαγαζί τι θα πω;

Οι τιμές τους γνωρίζετε πού κυμαίνονται;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν γενική ιδέα, και μη έχωντας καμία σχέση με πλήκτρα (οπότε διάβασε τη γνώμη μου αλλά με επιφύλαξη) πιστεύω ότι μία οικονομική λύση σήμερα μέσα στις δυνατότητες σου (δεδομένης και της κρίσης) είναι πολύ καλύτερη από μια πιο ακριβή λύση ένα χρόνο μετά. (γενικά μιλώντας. χωρίς να αναφέρομαι στο τι θα επιλέξεις (και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη κιόλας)).

 

Κοίτα τώρα που ένιωσες ξανά πως θες / μπορείς να παίξεις να το εκμεταλλευτείς :)

 

Μη τσιγγουνεύεσαι το χρόνο που θα χρειαστεί να διαθέσεις για να ψάξεις βέβαια, καθώς και αυτό το ταξίδι έχει προφανώς μεγάλη γλύκα :)

 

Καλώς όρισες, τα παιδιά θα σου δώσουν πολύ ωραίες ιδέες πιστεύω :)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρονια πολλα σε ολους

 

Αφου θες μελετη για πιανο, τοτε χρειαζεσαι κατι σε πιανο,δηλαδη οπως αναφερθηκε πιο πανω ειτε stage piano,ειτε digital piano ειτε workstation/synth με βαρυκεντρισμενο κλαβιε ,ειτε midi controller με βαρυκεντρισμενο κλαβιε,οτιδηποτε εχει βαρυκεντρισμενο κλαβιε και προσομοιωνει συνθηκες για πιανο. Το αρμονιο δεν προσφερει αυτη τη δυνατοτητα. Ειναι σκεψου σα να εχεις ενα organ και να θες να κανεις εξασκηση σε πιανο. Το μοναδικο αρμονιο που εχω δει με 88 πληκτρα ειναι αυτο http://www.thomann.de/gr/yamaha_dgx640_w.htm αλλα μια φορα που επαιξα δεν μου αρεσε ιδιαιτερα. Θα διαπιστωσεις πως τα πληκτρα σε ενα ηλεκτρικο οργανο ειναι πολυ σπουδαια υποθεση καθως σου προσφερουν την αισθηση του οργανου,και αν αυτη δεν ειναι καλη,ενδεχομενως να "χαλασεις" τα δακτυλα σου οπως αναφερουν και οι καθηγητες. Εσυ θες κατι σαν αυτα http://www.thomann.de/gr/cat.html?gf=stage_pianos&ls=100&oa=prd ή σαν αυτα http://www.thomann.de/gr/cat.html?gf=digital_pianos_dp&oa=pra .

Πιστευω ειναι καλο να κανεις επενδυση ενος 1000ευρου πχ  για ενα kurzweil.Ετσι ωστε να υπαρχει ικανοποιηση για το οργανο,αφου θα ειναι ποιοτικο και θα μεινει για πολλα χρονια.

Τωρα αν ο δρομος σε βγαλει σε ενα καταστημα,δεν ειναι αναγκη να ξερεις ακριβως τι να ζητησεις αλλα ακριβως τι θελεις, οι πωλητες ειναι υποχρεωμενοι να μας εξηγουν το οτιδηποτε μας ενδιαφερει με την καθε λεπτομερεια   ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα τα kurzweil απο οςο εχω ακούσει, αλλα ειναι λιγο τσιμπημένα στη τιμή..

Για να υποστηριξω την πρόταση μου για midi keyboard, θα ήθελα να πω οτι αν πάρεις ενα midi keyboard όπως πχ αυτό http://www.thomann.de/gr/fatar_sl990_pro.htm που ξέρω οτι ειναι πολυ καλο, και εχω το ημιβαρυκεντριςμενο ξαδερφακι του..πιθανά δεν θα βρεις αντίστοιχης ποιότητας πλήκτρα σε stage και digital...και μου φαίνεται και λογικό καθώς αυτό δέν εχει όπως σου είπα "υπολογιστή για να βγάζει δικούς του ήχους οπότε πέφτει η τιμή.. Το Yamaha του φίλου που εχω παίξει πιστεύω ειναι πολυ καλο για all in πακέτο και απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν αρμονιο και πιάνο 2 σε 1..που δεν το βρίσκεις σχεδόν πουθενά μαζί σε ενα όργανο..

Το κλασικό αρμονιο ξεχνά το..αν θες να παίζεις πιάνο..

Αν απλα θες να παίζεις κατι που να ακούγεται σαν πιανο αλλα να μην εχει πλήκτρα και παιδικό πιάνου..τότε ναι..

Ελπίζω να μη σε έμπλεξα

Απο budget πως πας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 7 χρόνια αργότερα...

Χαίρετε!

Επανέρχομαι 7(!) χρόνια μετά! Πώς πέρασαν έτσι!!

Ενδιαφέρομαι ακόμη για αγορά πιάνου -καλό είναι να αποφύγω το αρμόνιο- όπως μου είπατε. Θα ήθελα κάτι καλό, γιατί έχω σκοπό να μελετώ αρκετά. Δεν ξέρω ποιον να συμβουλευτώ, γι'αυτό και το φορουμ όπου ακούγονται πολλές απόψεις, πιστεύω ότι θα μου δώσει μία πολύ καλή κατεύθυνση! Μέχρι 500 ευρώ το πολύ διαθέτω! Να σημειώσω ότι θέλω να μελετάω κλασσικά κομμάτια. Αυτό που αναζητώ είναι κάτι οικονομικό και όσο το δυνατόν καλό με τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω. Θα ήθελα πιάνο κανονικό, αλλά είναι πολύ ακριβά για μένα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επεξεργασμένο από piano_lover
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστευω οτι καποιο απο αυτα θα σε καλυψει πληρως, το καλυτερο βεβαια θα ηταν να πας σε ενα καταστημα να δοκιμασεις μονος σου αλλα αυτη τη στιγμη αυτο ειναι αδυνατο λογω covid...

 

https://www.thomann.de/gr/yamaha_p_45_b_mega_bundle.htm

https://www.thomann.de/gr/casio_cdp_s350.htm

https://www.thomann.de/gr/korg_b2_black.htm

https://www.thomann.de/gr/studiologic_numa_compact_2.htm

https://www.thomann.de/gr/roland_fp_10.htm

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου