Προς το περιεχόμενο
brightoutside

Στατικός θόρυβος σε ηχογράφηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα περιγράψω εν συντομία το πρόβλημα αν έχει κανείς κάποια ιδέα!

Θέλω να ηχογραφήσω κιθάρα ως εξής μια γραμμή με το sm57 από τον ενισχυτή(λαμπάτος4w)

και μία ακόμα line στην κάρτα ήχου. Γι'αυτό χρησιμοποιώ ενα splitter ή κάποιο πετάλι με 2 εξόδους.

Τώρα αυτό που συμβαίνει είναι ότι μόλις συνδέω την line γραμμή στην κάρτα βγαίνει από ενισχυτή (ναι από τον ενισχυτή!) πολύς στατικός θόρυβος που κάνει αδύνατη την ηχογράφηση. Ο συγκεκριμένος θόρυβος σίγουρα έχει να κάνει με το pc διότι όταν δουλεύει ο σκληρός ή κουνάω το mouse/ανοιγοκλείνω παράθυρα ακούγεται περίεργα. Από την άλλη αν συνδέσω μόνο line ή μόνο το mic ξεχωριστά δεν υπάρχει θόρυβος!

 

Καμια ιδέα τι μπορώ να κάνω;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανε google για GROUND LOOP

 

Διάβασα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, αν και δε σκαμπάζω πολλά από ηλεκτρολογικά.

Το θέμα είναι τι κάνεις.. αρχίζεις να ψάχνεσαι με τη γείωση; Την αποσυνδέεις να δεις τι γίνεται όπως λέει στο wiki;

Χρησιμοποιείς ειδικά καλώδια ή συσκευές που μειώνουν αυτό το θόρυβο;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τι ΠιΣι μιλαμε? ΝτεσκΤοπ? ΛαπΤοπ?

Περιεγραψε λιγο ακομη τον τροπο συνδεσης.

Π.Χ. Απο την κιθαρα με καρφι-καρφι στο ταδε σπλιτερ κι απο εκει... μπλαμπλα

 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαλε στο ιδιο πολυμπριζο ολα τα βυσματα pc/ ενισχυτη/ τα παντα ολα, και πες αν διορθωθηκε...

 

Αν ναι, ειναι ground loop...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά : το PC είναι desktop και η κάρτα edirol fa66 με firewire Texas Instruments στο PC. Ουσιαστικά στέλνω στο splitter κιθάρα και μια γραμμή πάει στον ενισχυτή κιθάρας και η άλλη στην είσοδο της κάρτας. Με το που κουμπωνω τη γραμμή στην κάρτα αρχίζει ο θόρυβος στον ενισχυτή. Από την ίδια πρίζα παίρνω όλα με δύο πολυπριζα legrand.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το splitter πρεπει να εχει καποιο κουμπι ground lift σε μια απο τις δυο εξοδους που παιρνεις.

Αυτο πιθανοτατα θα σου λυσει το προβλημα.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τσεκαρε και καλωδια, και ο,τι λεει παραπανω ο georgekz750

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τσεκαρε και καλωδια, και ο,τι λεει παραπανω ο georgekz750

 

Καλώδια τα έκανα όλα τράμπα, δεν έγινε τίποτα και το splitter είναι ένα απλό με μπαταρία.

Βέβαια έχω ήδη δοκιμάσει εκτός από το splitter να κάνω τη δουλειά και με το 2ο output από to tuner και το 2ο output από το volume καθώς και από πετάλι με 2 εξόδους. Αλλά τα ίδια!

 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος προς την ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση



×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.