Προς το περιεχόμενο

Editions Musica Ferrum στο kickstarter


Nikolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

kickstarter_640x480.jpg

 

Αγαπητοί,

 

Σας παρουσιάζω το τελευταίο, και μεγαλύτερο project που έχουμε κάνει ποτέ. Και ίσως ένα απ'τα μέγαλύτερα στην Ελλάδα από ιδιωτικό φορέα μικρού μεγέθους...

 

Το kickstarter είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα "crowd funding" (χρηματοδότησης απ'το κοινό).

 

Beauty & Hope in the 21st century

 

Το Beauty & Hope in the 21st century είναι ένα μεγάλο έργο, από 3 σκιτσογράφους (καταπληκτικούς σκιτσογράφους... Αν επισκεφτείτε την σελίδα θα καταλάβετε) οι οποίοι σχεδιάσανε 9 εικόνες, βασισμένοι στο θέμα που τους δώθηκε (το Ομορφιά και Ελπίδα για τον 21ο αιώνα). Μετά 9 απ'τους συνθέτες του εκδοτικοί μου οίκου έχουν αναλάβει από ένα σκίτσο ο καθένας και συνθέτους έργα για σόλο πιάνο. Αυτά τα έργα θα εκτελεστούν και ηχογραφηθούν (θυμάστε που τσέκαρα για ηχολήπτη, κλπ?) στο Μέγαρο Αθηνών (αίθουσα Δ. Μητρόπουλου) και μετά θα κυκλοφορήσουν τα παρακάτω:

  • Η παρτιτούρα
  • Το CD
  • Διπλό LP (Βινύλιο)
  • Το καλιτεχνικό βιβλίο με σκίτσα και γνώμες, ιδέες, κλπ (δερματόδετο, υψηλής ποιότητας χαρτί, κοκ

 

Τώρα, το βασικό.

 

Η διαδικασία

 

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Για να γίνουν όλα τα παραπάνω και για να (πρακτικά) πληρωθούν τόσα άτομα, χρειάζομαι χρήματα που αυτή τη στιγμή, απλά δεν υπάρχουν! Είναι 8 συνθέτες (+1 εγώ) 3 καλλιτέχνες, η πιανίστα, τυπγραφεία, το Μέγαρο, CD and Vinyl Factories, κοκ.

 

Αν βρίσκεται ότι κάτι απ'όλα αυτά που θα βγούν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το "προ-αγοράσετε" από το kickstarter, προσφέροντας το αντίστοιχο ποσό.

 

Σημειώστε ότι το kickstarter λειτουργεί με γνώμονα το "All or nothing". Το campaign τελειώνει στις 4 Μαρτίου (σε 28 μέρες από σήμερα). Αν μέχρι τότε ΔΕΝ έχουν μαζευτεί τα χρήματα δε χρεώνεται κανείς, η κάρτα κανενός και τίποτε δε γίνεται, ή αλλάζει χέρια. Αν μαζευτεί το ποσό (που το εύχομαι... χαχαχα) τότε φεύγουν τα χρήματα απ'την κάρτα σας και περιμένετε για να ολοκληρωθούν τα προϊόντα για να σταλούν σε εσάς.

 

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς;

 

Μπορείτε, καταρχήν, να πιστέψετε στο project. Αν και η Editions Musica Ferrum είναι μουσικός εκδοτικός οίκος που βγάζει παρτιτούρες, σε αυτή τη περίπτωση μπορεί κανείς να πάρει την ηχογράφηση, ή το βιβλίο με τα σκίτσα, κοκ... Οπότε υπάρχουν προϊόντα που μπορεί να ενδιαφέρουν τον "απλό πολίτη"!

 

Άρα μπορείτε να δώσετε ότι χρήματα νομίζει ο καθένας.

 

Κατά δεύτερον μπορείτε να διαδώσετε το project όπου μπορεί ο καθένας. Αν οι ίδιοι δεν ενδιαφέρεστε, μπορεί ο πλούσιος θείος σας να ενδιαφέρετε (ως συλλέκτης, πχ)...

 

Επίλογος

 

Μπείτε στη σελίδα και δείτε για τι πράγμα μιλάμε. Θα πάρετε μια πολύ καλή ιδέα για το επίπεδο της δουλειάς, την ποιότητα των προηγούμενων εκδόσεων, και την μουσική (το κομμάτι που παίζει στο βίντεο είναι το δικό μου κομμάτι για το project).

 

Για ότι απορία μπορεί να έχετε μπορείτε να ποστάρετε εδώ, να ποστάρετε στο kickstarter, να μου στείλετε email ή ΠΜ, να με πάρετε τηλέφωνο να είναι (αρκετοί έχετε το κινητό μου ντε και όποιος το θέλει, του το δίνω...) και όπου αλλού!

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

  • Guru

Ο,τι και να πει κανείς για το επίπεδο της δουλειάς που κάνεις είναι λίγο. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο εγχείρημα σου και σίγουρα θα κάνω το κατιτίς μου κι εγώ για να βοηθήσω. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ο,τι και να πει κανείς για το επίπεδο της δουλειάς που κάνεις είναι λίγο. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο εγχείρημα σου και σίγουρα θα κάνω το κατιτίς μου κι εγώ για να βοηθήσω. :)

Σε 1000 ευχαριστώ φίλε! :)

 

Είναι χαρά μου να βλέπω κάποιον, σαν κι εσένα που έχει δείξει κατ'επανάληψη το ενδιαφέρον του για αυτά που κάνουμε! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

και ένα πραγματικό δελτίο τύπου τώρα... Έτσι μιας και υπάρχει...

 

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου του 2014 ο μουσικός εκδοτικός οίκος Musica Ferrum παρέδωσε στη δημοσιότητα το νέο τους project με τίτλο Beauty & Hope in the 21st century.

 

Πρόκειται για μία νέα προσπάθεια διεθνούς βεληνεκούς με την συμμετοχή 9 συνθετών από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς και 3 σχεδιαστών από την Ιαπωνία, την Αγγλία και την Πολωνία.

 

Αντλώντας έμπνευση από τα 9 καταπληκτικά σχέδια σε σχέση με το θέμα του τίτλου, οι συνθέτες γράφουν μουσική για σόλο πιάνο, η οποία θα εκτελεστεί και ηχογραφηθεί από την πιανίστα Μυρτώ Ακρίβου το Σεπτέμβρη του 2014. Το φθινόπωρο του 2014 έχει προγραμματιστεί να είναι τελειωμένα η παρτιτούρα, το CD και το διπλό LP (βινύλιο) καθώς και το καλλιτεχνικό art book με χοντρό εξώφυλλο και χαρτί πολυτελείας.

 

Μερικές φορές φαίνεται σαν οι ζωές μας να κυριεύονται από τη μιζέρια, την κατάθληψη και τον φόβο. Φυσικά, κανείς μας δεν έχει ανοσία σε τέτοια ζητήματα, αλλά ίσως αξίζει κάποιες φορές να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας σε κάτι πιο όμορφο, ή πιο ελπιδοφόρο ακόμη και αν δεν είναι εύκολο.

 

Αυτό το έργο είναι η προσπάθειά μας να αφήσουμε μια μικρή ιδέα ως παρακαταθήκη... Να παραδώσουμε την εντύπωσή μας για το τι συμβαίνει στον κόσμο μας αυτή τη στιγμή, αλλά μέσα από ένα θετικό πρίσμα, μέσω απ'την τέχνη.

 

Για τη χρηματοδότηση αυτού του project ο εκδότικός οίκος στράφηκαν προς το kickstarter που είναι βασισμένο στην ιδέα της “χρηματοδότησης απ'το κοινό” (crowd funding). Το kickstarter είναι απολύτως διαφανές, καθώς τα πάντα είναι ανοιχτά στο κοινό. Στη σελίδα του συγκεκριμένου campaign υπάρχει η δυνατότητα ο καθένας να προσφέρει το ποσό που θεωρεί ότι μπορεί, σε αντάλλαγμα με τα προϊόντα που θα δημιουργηθούν στο μέλλον.

 

Αξιζει να σημειωθεί ότι αν δε μαζευτεί όλο το ποσό στο τέλος αυτής της προσπάθειας, κανείς δε χάνει τα χρήματά του, αφού αυτά συλλέγονται μετά την επιτυχη κατάληξη του campaign.

 

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, προς την σελίδα του έργου στο kickstarter και δείτε αν σας ενδιαφέρει να προσφέρετε:

 

 

Νικόλας Σιδερής

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά να πώ ένα τεράστιο μπράβο για την όλη προσπάθεια και γενικά όλα τα εγχειρήματα σου!Εχω γίνει μεγάλος φάν σου απο όταν είδα ότι είχες γράψει μουσική για το Resonance :D

 

Μια πρόταση για το kickstarter! Strech goals! To kickstarter τους λατρεύει καθώς και οι χρήστες του! Πριν κανά χρόνο σε μια εταιρεία που δούλευα και σκεφτόμασταν να βγεί το project στο kickstarter το έβλεπα πάντου να το τονίζουν ότι υποχρεωτικοί δεν είναι αλλά είναι πολύ σημαντικοί.

 

(Το απόγευμα ελπίζω να δώ και το βίντεο οπότε το επόμενο μπορεί να είναι λίγο άτοπο αλλά...) Νομίζω πώς περισσότερα ηχητικά δείγματα θα μιλήσουν δυνατότερα απο το κείμενο :)

 

Καλή επιτυχία!!!!! 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Συμφωνώ για τα stretch goals και έχω στο μυαλό μου 1-2... Αλλά κάτσε να πλησιάσουμε το ποσό και μετά. Γιατί είναι οι πρώτες 2 μέρες. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για αυτά τώρα...

 

Και, ναι, περισσότερα δείγματα υπάρχουν, μουσικά, αλλά αυτά θα γίνει σε ένα update στις επόμενες ημέρες (και βίντεο, κλπ)...

 

Το βίντεο νομίζω λειτουργεί καλά... ελπίζω τουλάχιστον. Η αποδοχή όσο πάει και μεγαλώνει οπότε φαίνεται να πηγαίνει καλά... για να δούμε...

 

(Και το Resonance είναι παιχνιδάρα... Αλλά για τα παιχνίδια κάπου αλλού... χεχε...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ένα update με φωτογραφίες και μουσική...

 

https://www.kickstarter.com/projects/2925155/beauty-and-hope-in-the-21st-century/posts/746666

 

Για όσους ρωτούν: Ναι μπορώ να δώσω τραπεζικό λογαριασμό ή να πάρω χρήματα με κάποιο τρόπο εγώ, αλλά το πρόβλημα είναι πως αν τελικά δε πετύχει το εγχείρημα, θα χρειαστεί να τα επιστρέψω, αφού το kickstarter λειτουργεί με την ιδέα του "όλα ή τίποτα" (ή μαζέυεται όλο το ποσό, ή δε παίρνεις τίποτα και κανείς δε χρεώνεται τίποτε)... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

pipityri: Και πάλι σε ευχαριστώ. Και έλαβα το μήνυμά σου! :)

 

Τώρα.

 

Για όποιον ενδιαφέρεται τέχνη, μπορεί να δει τις αυθεντικές εικόνες του έργου, στο παρακάτω λινκ: http://www.beautyandhope.portfoliobox.me/

 

Προσωπικά πολύ θα ήθελα να είχα και τις 9, αφού είμαι άμεσα συνδεδεμένος με το project, αλλά βέβαια τα οικονομικά μου δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο... τέλος πάντων.

 

επίσης, να σημειώσω, για όποιον μπορεί να το σκέφτεται ακόμη. Με 5 ευρώ προαγοράζεται την ηχογράφηση σε mp3 και flac format. Για 60 λεπτά μουσικής (πάνω κάτω), νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Δείτε την συννημένη εικόνα.

 

Τέλος πέραν τον updates στο kickstarer, που μπορούν να βρεθούν εδώ: https://www.kickstarter.com/projects/2925155/beauty-and-hope-in-the-21st-century/posts

 

Υπάρχει πλέον και ένα ψευδο-event στο facebook μέχρι να φτάσει η λήξη του campaign: https://www.facebook.com/events/1487103618183489/?ref_dashboard_filter=upcoming

 

4_quid_pledge.thumb.png.821cdc9b0f8135027d0553c84ef3063f.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου